Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehetne tenni öcsémmel?

Mit lehetne tenni öcsémmel?

Figyelt kérdés
21 éves és azóta durvultak el a dolgok, amióta pár hónapja elmondta, hogy meleg. Anyánk tavaly meghalt, apánkkal élünk együtt, aki nem egyszer megverte öcsémet, gusztustalan deviánsnak nevezte. Öcsém mindenféle depresszív dolgokat kezdett kirakni az fb profiljára, konkrétan még azt is, hogy öngyilkossági gondolatai is vannak (egyszer volt egy kísérlete is, emiatt kórhazban volt egy ideig és apánk mondta, hogy annyira szégyelli öcsémet emiatt is, hogy jobb, ha haza sem jön). Eljárt pszichológushoz, de nem használ valami sokat. Összejött egy sráccal, akivel beszéltem és mondta, hogy az öcsém nagyon sokat sír és rá van akaszkodva, mindig mindenhova menni akar vele, mert egyedül nem érzi magát biztonságban. Ha pedig otthon van, csak bezárkózik a szobájába és inkább ki sem jön, csak azért, hogy ne kelljen konfrontálódnia apával.
aug. 13. 20:17
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
próbálj meg párjával beszélni hátha oda tudna költözni hozzá. szerintem az lenne neki a legjobb. kitartást kívánok neki!
aug. 13. 20:20
 2/9 anonim ***** válasza:
95%
Költözzön normális emberhez attól az agybeteg nagykeresztény féregtől.
aug. 13. 20:22
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
Nyilván a legelső, hogy költözzön el onnan és szakítsa meg a kapcsolatot a bántalmazóval. Ezt mindegy hogy éri el, kölcsön adsz neki, kölcsönkér a rokonoktól, vagy csak simán elmegy dolgozni és összeköltözik pár haverral, de menjen el. A másik pedig, hogy menjen el pszichológushoz. Ne keressetek kifogást, hogy miért nem tud elköltözni. El tud. Fontosabb, mint hogy lelkileg rottyon legyen.
aug. 13. 20:34
 4/9 anonim ***** válasza:
98%

Lépjen le otthonról valahogy. És ha már az sikerült az apjára sem kell rá nyitnia az ajtót.

Pszichológus mindenképp kéne, (gyógyszeres kezelés sem kizárt, elég súlyos helyzet főleg a kísérlet miatt).

Egyrészt feldolgozni az apjával kapcsolatos traumákat másrészt hogy egészségesebb párkapcsolatot tudjon kialakítani, mert ez sem egészséges hogy a párját nem hagyja levegőhöz jutni, hogy az úgy érzi rá van akasztodva. Terhelő egy idő után, könnyen lehet belőle szakítás.

Amúgy az apjától vágyik elfogadásra vagy tudja hogy ez nem fog változni az apját illetően, ő sose fogja elfogadni hogy a fia meleg.

aug. 13. 20:54
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Minél elöbbi költözés lenne a legjobb megoldás. Szakember segítsége pedig főleg javasolt.
aug. 13. 21:00
 6/9 anonim ***** válasza:
72%
Melegként írom, hogy érthetetlen számomra, hogy önálló!! stabil háttér nélkül mi a bánatnak kellett megmondania, hogy meleg? Tudta, milyen az apja, nem? Nem szólok semmit, ha a tesónak van stabil keresete, esetleg saját lakása, albérlet, vagy a pasijához költözött ÉS ezután mondja el az apjának, hogy meleg, de így a nagy semmire? Sürgősen költözzön, béreljen szobát vagy valami, esetleg külföldön koszt kvártélyos melókat nézzen pl. hotelokban.
aug. 13. 22:59
 7/9 anonim ***** válasza:
13%
A szokásos proliheefelő kamu megvolt.
aug. 14. 06:00
 8/9 anonim ***** válasza:
75%

Két dolgot nem értek. Miért kell állandóan ezzel jönni. Kit érdekel, ha nem mondja meg, lehet sose jön rá az apja. Nekem semmi bajom a melegekkel. Amíg nem önreklám. Ha az egész arról szól, hogy "jajj én kis búza vagyok, szivárványos göncbe mászkálok mindenhova, és ha meglátok egy kóbor f.szt beleülök". Na ha ilyen divatratyi valaki, azt nem tudom elfogadni. Ahogy más sem erőszakolja rá a p.nát, ő se akarja a másikra a f.szt. Ilyen egyszerű az egész. Ha valaki meleg, de kultúrált, akkor oké. Ha ratyihadjáratot indít, akkor viszont ki nem állhatom.

Másik, hogy a saját fia. Miért nem lehet elfogadni? Nem őt akarja seggbetolni, nem ölt meg senkit, nem erőszakolt meg senkit, nem káros a társadalomra, magára, családjára. Már ha nem a reklámozós fajta.

Ha nem a reklámozós fajta, és azt hitte, bízhat ennyire apátokban, és mégis ez lett, akkor meg egy akkora trauma, amit nem biztos, hogy segítség nélkül le tud küzdeni. Akkor próbálj neki segíteni. Beszélj vele, de ne hibáztasd, és apátokat semmiképp se védd. (Pl: tudod milyen nehéz neki is, megözvegyült, blablabla adj neki időt,...) de ne is támadd, mert egy elborult állapotban, pl ha nekimegy, nehogy agyonverje. Ki kell szabadítani onnan. Vannak egyéb depresszió csökkentő technikák, de ezeket szakember nélkül nem ajánlom. Ha valóban nem is depresszió, akkor még nagyobb baj is lehet. Próbálj meg közös programokat vele, elmenni ide-oda, társasozni, bármi. Érezze, hogy hasznos. Sajnos úgy érzem, a párja is hamarosan dobni fogja, ha már elege van belőle. Ha szeretne, írjon rám, próbálok segíteni beszélni vele. Egy asszex srác vagyok.

aug. 18. 12:42
 9/9 anonim válasza:
Nekem egyből Hoffer Józsi és fia, Misi jutott eszembe :D Full ugyanaz a sztori. Ott is pl. a húga mellé állt és segített ahol tudott attól függetlenül összeköltözött a csávójával, szóval ami téged illet, az max ennyi. Ellene nem tudsz tenni, így hagyd sodródni az árral. Szerintem is az a legjobb ha elköltözik. Ha ott jobban érzi magát, mert van mellette valaki akkor talán elmúlnak a szuicid hajlamai is.
aug. 26. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!