Most bennem van a hiba és én látom full negatívan a helyzetet?
A sztori annyi hogy van egy öcsém meg egy húgom. 27 éves vagyok, van egy okj s végzettségem és most vagyok harmad éves egyetemista. Öcsémet most vették fel egyetemre.
Anya egy ideig nem dolgozott mert háztartásbeli volt, azaz dolgozott 2 napot hetente ami jó pénzt fizetett, de kb egy albérletre lett volna elég.
Én úgy kezdtem az egyetemet hogy előtte volt egy mellék állásom. Magamnak fizettem mindent, de anyaekkal laktam, viszont újra érettségiztem így tanulás mellett tökéletes volt ennyi munka. Mikor felvettek muszáj voltam felvenni diákhitelt. Abból fizettem a kolit, telo számlát, a kaját meg az egyéb kiadásokat, egyszer vettem egy használt telefont, ami nagyobb kiadás volt. De egyébként ekkor anya már munkahelyet váltott és normális a fizuja. Egyetem mellett meg heti 1 napot dolgoztam. Első év elején kaptam egy laptopot, de használtan, kb 40 ezer volt. Nem rossz laptop de régi és nagyon nehéz, ami elég kellemetlen hogy cipelnem kell hétvégén haza.
Eközben öcsémnek kifizették a jogsit teljes egészében, megkapta a régebbi kocsit, most kap egy új laptopot részletre. De kapott már régebben motort is, amit nem használ.
Amúgy az már kicsit csak lelkileg esik rosszul hogy volt anyának egy 10 éves pezsgője amit kibontott mikor felvették. Nálam annyi volt hogy na ügyes vagy.
Ha megkérdezem hogy ez most mi akkor én vagyok lecseszve hogy gyerekes én viselkedek.
A vicc az egészben hogy egyszer kapott tesóm egy laptopot ugyanúgy részletre, de leverte az ágyról mert elaludt mellette és lerúgta:)
Nem tudom, nekem annyira szar állandóan látni hogy minden a segge alá van nyomva, nekem mindig mindenért meg kell dolgozni, de akkor is csak olyat tudok venni ami nem új.
Sokszor muszáj voltam elmenni magán orvoshoz, mert több egészségügyi problémám is van, de szerintem egyszer sem adtak rá pénzt. Nem kértem, de nem is ajánlották fel sose.
Húgom egyébként dolgozik, nagyon ő sem volt elkapatva.
Sajnos ezt én is úgy látom, hogy kivételezés, és öcséd a szüleid kedvence, ez öcséd személyiségében szépen ki is ütközik, hisz tudja hogy úgyis mindig megkap majd mindent és emiatt mindenkinél jobbra tartja magát, miközben semmivel nem tett többet mint a tesói.
Én is idősebb testvér vagyok, és sajnos én is tudnék sorolni olyan dolgokat, amikben kivételeztek öcsémmel, de a különbség köztem és közted az, hogy a szüleim nálam észre sem veszik azokat, mert mindig igyekeztek egyformán adni és nevelni, csak az idő elfeledtette velük, hogy én akkor mit kaptam és ő mit. Tényleg nagyon kevés dolog volt az amiben öcsém többet kapott, és én éreztem mögötte hogy nem azért kapott többet mert többet akartak adni az enyémnél, csak egyszerűen úgy emlékeztek, hogy én is kaptam régen annyit mint öcsém.
De a te eseted nagyon más, nagy értékekről beszélünk, sőt még te vagy a hibás ha figyelmüket rá fordítod az igazságra. egyet jegyezz meg, semmivel nem vagy az adósuk később, ha kérnek valamit. Anyagilag persze.
Teljesen jogosan érzed sértettnek magad, mert nem egyenlően kaptatok.
Ha jól értem abból, amit írsz, akkor te is megkaptad volna ugyanezeket a "privilégiumokat", ha anyukádnak/szüleidnek lett volna rá lehetősége, de nem volt.
Nyilván most sem olyan a helyzetük, hogy 2 gyereknek ugyanúgy vásároljanak, neked pedig már úgyis megvan minden szükséges, és amit neked nem adhattak meg korábban, azt megadják a testvérednek. Lehet, hogy azért, mert őt jobban szeretik, de az is lehet, hogy szimplán életképtelenebbnek tartják, mint téged, ezért támogatják.
Az viszont biztos, hogy ezen a helyzeten nem tudsz változtatni, így el kell fogadnod.
Egy kicsit szedd már össze magad, kérdező. 27 éves vagy és még mindig anyádéknál laksz diákhitelből. Én ennyi idős koromban már hosszú évek óta dolgoztam egyetem mellett főállásban, férjnél voltam, építkeztünk ÉS rég nem tartottam a kapcsolatot a mérgező anyámmal, mert nem voltam rászorulva anyagilag, mint te.
Ha felnőtt emberként élnél 27 évesen, akkor nem lenne időd meg energiád egész nap azon siránkozni, hogy anyád jobban szereti az öcsédet. Mert jobban szereti igen, ezt fel kell dolgoznod és nyugodtan elküldhetnéd anyádat a francba a kivételezése miatt, ha nem nála laknál.
5-ös személyében megjött a tuti, a frankó megmondó.
(Az ilyeneket IRL úgy gyomron vágnám egy fagyott pulykával.)
Kiragadottan abban még egyet is értek, hogy ezek az események egyre inkább a teljes önállóság felé tolják a kérdezőt, de szerintem sem igazságos, amit a családja művel. Az sosem szül jót, ha valamelyik gyerekkel kivételeznek, ha egyenlőtlenek a szülői segítségek. Ebből lesz az, hogy a kérdezőnek teleszalad a fasza, végleg elköltözik és talán nem is fogja tartani a kapcsolatot a részrehajló szüleivel és a pökhendi tesóival.
Sajnos sokat nem tudsz tenni, Kérdező, mint hogy amíg rájuk vagy szorulva, kinyitod a szádat és kiállsz magadért, leérveled, levezeted, hogy mennyire egyenlőtlen minden. De közben törekszel a minél önállóbb, önellátóbb életre és ha eljutsz oda, hogy nem szorulsz rájuk akkor AGYŐ.
Ó, ez ismerős. A szüleim rendesen adtak enni, és fizették a bérletemet a suliba bejáráshoz. ... és nagyjából ennyi, ha ruhára volt szükségem, anyám a megunt ruháit adta nekem. Nyári táborba nem mehettem, mert "drága". A húgom butikokból kért és kapott ruhákat, a franciaországi iskolai kirándulást fizették neki, "mert szeretne menni". Később, még nappalis egyetemistaként lakást kapott "életkezdéshez", én meg tizenévig fizettem a jelzáloghitelt az enyémre, és levelezőn jártam munka mellett suliba.
Évente egyszer-kétszer beszélünk. Telefonon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!