Hogy lehet, hogy valakit ennyire megváltoztat egy házasság?
Régebben a testvéremmel jóban voltunk. Az elmúlt 5 évben, mióta elvált az előző párjától, és hozzáment egy másikhoz, teljesen megváltozott.
Azelőtt majdnem mindennap írt messengeren, átjött hozzám, hülyéskedtünk, sokszor együtt aludtunk. Ez egycsapásra megváltozott azon az éven. Nem nagyon reagál az üzeneteimre, nem szívesen társalog velem.
Az utóbbi időszakban pedig egyre rosszabb.
Például nagyon szerette az állatokat, mindig mikor átjött hozzánk, megdögönyözte a kutyámat. Az új férje szó szerint gyűlöli az állatokat, feléjük sem néz. Az utóbbi időben pedig a testvérem is kezd így viselkedni az állataimmal. Én tényleg nem értem ezt. Ha van egy alaptermészete egy egyénnek, mégis hogyan lehet ennyire, de ennyire átformálni? Mintha nem is a testvérem volna már. Nem tizen-huszonéves, akinek még változik az életszemlélete, 30 felett van.
Nekem ez nagyon furcsa. Volt férje egyáltalán nem volt ilyen rideg, de mióta ezzel a mostanival van, totál kezd rá hasonlítani. Még sok ilyen “apróság” feltűnt vele kapcsolatban, de most nem folytatnám a jellemzést, pletykálást. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy ennyire megváltozott.
Ez egyfajta megfelelési kényszer. Főleg nőknél tapasztaltam ezt. Ha lett egy pasijuk, minden más szinte megszűnt a számukra. Ha férjhez mentek, ez megfejelődött a házassággal járó plusz feladatokkal, gyakran beképzeltek és lekezelőek lettek.
N
Őszintén szólva az, hogy egy családos ember a testvérével aludjon rendszeresen, az nekem inkább fura, mint az, hogy nem lóg annyit a telefonján vagy nem dögönyöz állatokat. Az állatok gyűlölete és a feléjük se nézés se gondolom, hogy egyenlő dolog lenne. Az, hogy valami nem érdekel, az nem gyűlölet.
Egyébként az emberek változnak, 30 felett is, és ez így van rendjén. Amiket írtál, azokban semmi rendkívüli nincs.
#8 Igazából nem cáfoltad meg, amit a #6-os írt ("Az az ember, aki nem szereti az állatokat, nem lehet jó ember.").
Attól, hogy valaki eljátssza, hogy ő szereti az állatokat, még nem szereti az állatokat. És ugyanúgy szarember, csak épp eltáncolja a könzönségének, hogy ő nem az.
"Ha van egy alaptermészete egy egyénnek"
Nincs olyan, hogy alap természet, az ember folyamatosan képes a változásra. Nekem inkább az a fura elvárás, hogy egy 30 éves ember minden nap a testvérét hívogassa meg együtt aludjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!