Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy lehet, hogy valakit...

Hogy lehet, hogy valakit ennyire megváltoztat egy házasság?

Figyelt kérdés

Régebben a testvéremmel jóban voltunk. Az elmúlt 5 évben, mióta elvált az előző párjától, és hozzáment egy másikhoz, teljesen megváltozott.

Azelőtt majdnem mindennap írt messengeren, átjött hozzám, hülyéskedtünk, sokszor együtt aludtunk. Ez egycsapásra megváltozott azon az éven. Nem nagyon reagál az üzeneteimre, nem szívesen társalog velem.

Az utóbbi időszakban pedig egyre rosszabb.

Például nagyon szerette az állatokat, mindig mikor átjött hozzánk, megdögönyözte a kutyámat. Az új férje szó szerint gyűlöli az állatokat, feléjük sem néz. Az utóbbi időben pedig a testvérem is kezd így viselkedni az állataimmal. Én tényleg nem értem ezt. Ha van egy alaptermészete egy egyénnek, mégis hogyan lehet ennyire, de ennyire átformálni? Mintha nem is a testvérem volna már. Nem tizen-huszonéves, akinek még változik az életszemlélete, 30 felett van.

Nekem ez nagyon furcsa. Volt férje egyáltalán nem volt ilyen rideg, de mióta ezzel a mostanival van, totál kezd rá hasonlítani. Még sok ilyen “apróság” feltűnt vele kapcsolatban, de most nem folytatnám a jellemzést, pletykálást. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy ennyire megváltozott.

2024. júl. 4. 09:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
75%
Lehet, hogy bantalmazo kapcsolatban van.
2024. júl. 4. 09:16
 2/17 anonim ***** válasza:
93%

Az életszemlélet 30 után is változhat, sőt, 60 után is.

Az együttélés velejárója, hogy a felek átvesznek egymás szemléletéből, szokásaiból stb. Bár ez, amit írsz, tényleg túlzásnak tűnik, esélyes, hogy a férj a domináns a kapcsolatban.

2024. júl. 4. 09:27
 3/17 anonim ***** válasza:
72%
Igen, ez egy bántalmazó kapcsolat lesz.
2024. júl. 4. 09:28
 4/17 anonim ***** válasza:
80%
A férje elnyomja, így nem ő változott, hanem alkalmazkodik a körülményekhez.
2024. júl. 4. 09:32
 5/17 darklord88 válasza:
52%
Csak azt lehet elnyomni aki hagyja magát.Egy ember alaptermészete meg annyit nem változik max ha meghülyült.
2024. júl. 4. 09:45
 6/17 anonim ***** válasza:
72%
Az az ember, aki nem szereti az állatokat, nem lehet jó ember.
2024. júl. 4. 09:51
 7/17 anonim ***** válasza:
89%
Sok emeber ha egy új kapcsolatba kerül, változik számára a prioritás. Addig lehet hogy sok ideje volt írni neked, most azt az időt az új párjára szánja. Viselkedésben én már sokszor észrevettem, hogy sok ember kicsit hasonul az új párjához, formálódik, változik az új élményekből származó ingerekből. Ez nem csak bántalmazó kapcsolatnál lehet. Az viszont fordítva is igaz, hogy pont bántalmazó családtagok szokták próbálni új kapcsolatokból visszahúzni családtagjukat, pont azzal a szöveggel manipulálva:" megváltoztál". Mert zavarja őket, hogy már nem annyi időt kapnak mint eddig, más ember lett a legfontosabb...
2024. júl. 4. 10:18
 8/17 anonim ***** válasza:
95%
6 a látszat néha csal. Egy előadáson hallottam, hogy sok nárcisztikus jellemvonású ember szeretí úgy beállítani magát közösségi platformokon, mint nagy állatszerető ember, hogy népszerűségre tegyen szert, hogy ő milyen jószívű, közben meg le se tojja az állatokat. Nekem is van egy ilyen ismerősöm, máshol tetszeleg, otthon meg üti a kutyáját. 😪
2024. júl. 4. 10:22
 9/17 anonim ***** válasza:
79%
#6 De, lehet. :)
2024. júl. 4. 10:48
 10/17 Metionin ***** válasza:
75%
Valami miatt függ a férjétől szerintem.
2024. júl. 4. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!