Hány éves korig egészséges a gyereket csámcsogni hagyni?
Figyelt kérdés
Testvérem gyerekéről van szó. Már 12 éves és még mindig csámcsog, cuppog, habzsol jó hangosan kb a fülemet akarom mellette letépni. Pont ezért az utolsó alkalomnál megmondtam tesómnak, hogy nem fogok többet olyan közös programra menni, ami étellel kapcsolatos (mozi, étterem), mert elviselhetetlen. De számára meg én "túljátszom" ezt és a gyerek azért csámcsog mert nagyon finom az étel és had élvezze...jún. 27. 11:11
11/19 anonim válasza:
Öcsém szerintem még most is csámcsog habár nem eszünk együtt de tuti hogy bőven felnőttkorban csámcsogott. Ugyanez volt a szöveg hogy finom az étel. De ilyeneken hogy pár szem mogyoró tökmag pattogatott kukorica (amit nem is kell hosszan rágni) is olyan hangosan csámcsogott mint aki filmszerűen rájátszik. Baj volt a szívével és ilyen érinthetetlen kasztba lett téve volt hogy semmi negatívat nem lehetett hozzá szólni
13/19 anonim válasza:
Szüleim a kezdetekről rámszóltak, így ovi középső csoportjában már én szóltam rá a többi gyerekre hogy csukja be a száját... :D Én is ismerek persze olyat aki nem bír csukott szájjal enni, kerülöm is vele az étkezéssel kapcsolatos eseményeket.
14/19 anonim válasza:
AMint már a közös asztalhoz tudtunk ülni tanígattak a kulturált étkezésre, de a mi szüleink biztosdm sznob, kontrolláló szülők voltak, hogy nem azt csinál a mindig gyerek amit akar, és kit érdekel, mindenki úgy zabál, ahogy kedve van.
15/19 anonim válasza:
Hú, nálunk 13 éves lány volt a rokonságban. Szerintem direkt csinálta (csámcsogást), mert tudta, hogy engem idegesít. (Egyszer mondjuk megmondtam neki, hogy ha az enyém lenne, akkora pofont adnék neki, hogy a feje lerepül.)
16/19 anonim válasza:
Mondd meg te a gyereknek, hogy nem disznóólban van, hanem emberek között.
17/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom és nem is akarom más gyerekét nevelni. Szóltam már rá, de sokat nem ér, ha utána az anyja közbevág, hogy ne szóljak bele hogyan eszik :D Eltudod képzelni a gyerek szemében kinek a szava nagyobb.
jún. 27. 20:55
18/19 anonim válasza:
A "nem akarom más gyerekét nevelni" dolog nekem mindig annyira... fura. Persze értem honnan jön, de akkor is, hiszen az a gyerek majd felnő és aktív tagja lesz a társadalomnak. Ott meg a teljes környezete szívhatja majd ha a szülő nem bírta normálisan nevelni. Régen a gyereknevelés mindenki feladata volt, nem csak a szülőé. Persze ők tették bele a legtöbbet, de teljesen oké volt másnak (tanárnak, ismerősnek, rokonnak, utcán elsétáló embernek) valamelyest beleszólnia, ezzel kiegészítve a szülő esetleges hiányosságait. (Igen, tudom, van aki tök hülyeségeket mondd, de azért a többség nem ilyen) Nagyon bezárkózott a társadalmunk, mindenki egyedül próbál mindent megoldani. Pedig az ember nem véletlenül társas lény... :/
19/19 anonim válasza:
Lehet, hogy az iskolában van egy kínai barátja. Mert azoknál illik a csámcsogás, sőt a böfögés is, mert úgy fejezik ki, hogy finom az étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!