Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tesóm mindig megkérdezi, hogy...

Tesóm mindig megkérdezi, hogy mi a fontos nekem, és aszerint cselekszik?

Figyelt kérdés

Példa: holnap lesz életem első állásinterjúja, ami miatt nagyon izgulok, és megkérdezte tesóm, hogy ürülnék-e neki, ha majd megkérdezné, hogy milyen volt.

Másik példa: 15 éves koromban lett egy betegségem, amivel anya nem foglalkozott, és ő megkérdezte, hogy szeretném-e, hogy ő támogasson. (Ő ekkor 30 éves volt.)

Még egy példa: ünnepeknél többször megkérdezte már, hogy örülnék-e, ha kapnék tőle ajándékot.

+1: fontos-e nekem, hogy eljöjjön a diplomaosztómra. (Meghívtam, és nem volt semmi dolga, és amúgy jó a kapcsolatunk, nem muszájból hívtam meg.)

Volt már több hasonló eset, sokszor egyébként nem is úgy kérdezi, hogy örülnék-e, hanem, hogy fontos-e nekem.

Nekem ezek a kérdések érzésre olyanok, mintha így azt kérdezné, hogy örülnél-e annak/szeretnéd-e/fontos-e neked, hogy kedves/figyelmes legyek veled? Nekem ezek nagyon természetellenesek, általában olyan válaszokat adok, pl. hogy természetesen jólesik, ha kapok ajándékot, de nem várom el, stb. Szóval hogy cselekedjen szíve szerint. De mintha teljesen háttérbe szorítaná, hogy ő amúgy mit akar. Ha pl. érdekli, milyen volt az állásinterjú, kérdezze meg, ne azt kérdezze, hogy szeretném-e, hogy megkérdezze.

De amúgy másokkal is ezt csinálja, pl anya meghívta szülinapjára, megkérdezte tőle, hogy fontos-e neki, hogy elmenjen, mondta, hogy igen, és akkor elment. Ha azt mondjuk, hogy nem fontos valami, akkor nem csinálja az adott dolgot. Mintha semmit ezek közül nem szívesen csinálna. Olyan fura nekem.

Olyan kellemetlen helyzeteket szül ez nekem, pl. nyilván jólesne, ha érdeklődne felőlem, az állásinterjú felől, hogy hogy érzem magam, de valahogy mégse természetes azt mondani, hogy igen, kérlek érdeklődj felőlem, legyek fontos neked.

Ti mit gondoltok? Hogy reagáltok hasonló helyzetekben?

jún. 4. 18:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát tényleg elég fura ez a helyzet.

De szerintem simán kérdezd meg tőle, hogy miért csinálja ezt.

jún. 4. 18:11
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Egeszen véletlenül nem azokott vm pszichológiai vagy önismereti könyveket olvasni? Nekem olyan taktikus lepéseknek tűnik, nem véletlenül kérdezi így.
jún. 4. 18:15
 3/10 anonim ***** válasza:
89%

Férjem csinálja ezt.

Ha nekem fontos valami, eljön, mellettem van stb.

Ha nem fontos nekem annyira, nem kérek támogatást, akkor nem töri magát, hogy ott legyen.

Nekem ez nem fura, nem kell minden életeseményhez +fő.

Vsn, hogy ő is mondja, gyere el, csináld meg, mert ez fontos.

jún. 4. 18:17
 4/10 A kérdező kommentje:

De, szokott, folyton azokat bújja. Mindig jár különféle önismereti, spirituális képzésre, tanfolyamra is. Azt hiszem, valamiféle buddhista tanokat követ. Nem igazi buddhizmust, hanem valami arra épülő nyugati spirituális irányzatot.

jún. 4. 18:22
 5/10 anonim ***** válasza:
87%

A férjem nem csinál, olvas semmi ilyesmit.

Szerintem ha lehet, csak ki akar bújni alóla 😂

jún. 4. 18:26
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Tessék, akkor rejtély megoldva. Valahol ezt hallotta, olvasta és alkalmazza vm általa ismert indok miatt.
jún. 4. 18:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Talán ha már ilyeneket olvas. Esetleg úgy érzi, a családotokban nem szokás kimondani az érzéseket, vágyakat, ezért ezekkel a kérdésekkel éri el, hogy kimondjátok.
jún. 4. 19:04
 8/10 anonim ***** válasza:
88%

Lehet, hogy csak a személyisége ilyen szokatlan neked.

Én mondjuk díjaznám, ezt is, mert úgy tűnik törődik azzal, hogy nekem mi a jó.

Érted ugye?

Fura, mert érzéketlennek tűnik, de neked jó érzést akar okozni, akkor rossz ember nem lehet.

jún. 4. 20:35
 9/10 anonim ***** válasza:
74%

Nem akar tolakodo lenni.

Figyelembe veszi a te igenyeid.

jún. 5. 08:26
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Furán hangzik, de lehet el akarja kerülni hogy alkalmatlankodjon. Pl állasinterjúnál lehet zavaró valakinek ha faggatják. A diplomaosztó sem akkora dolog mondenkinek. Viszont az ajándék meg a szülinap érdekes..nyilván ha jó a viszony elmegyek, ha nem akkor meg nem kerdezgetem neki fontos e..ez a rész nekem is fura. Bennem felmerül hogy amúgy szívesen jönne e , vagy csinálná ezeket a dolgokat. Mert ha nem megy szívesen szülinapra vagy diplomaosztóra akkor inkább ne jöjjön.
jún. 5. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!