Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Milyen gyakran tartjátok a...

Milyen gyakran tartjátok a távolabb élő testvéretekkel a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
Egy éve költöztem el, tőlük 130 km arébb. Addig nagyon jó volt minden tesómmal a kapcsolatom. Eleinte még mentünk hozzájuk havonta. De aztán úgy voltam hogy hiába szóltam előre volt hogy elmentek. Ők még apámmal élnek együtt. Aztán apámon is azt láttam hogy jó hogy jöttetek de minek. Ők nem jönnek, merthogy messze vagyunk. Ha hívom őket telefonon leráznak, nem zaklatom minden nap őket, kéthetente szoktam hívni. Ezért már hívni se hívom őket. Elfogadom hogy nem igénylik, csak azt nem értem hogy előtte viszont nagyon jó volt a kapcsolat. Apán nem lepődtem meg, vele sose volt bensőséges kapcsolat.
máj. 7. 10:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
85%

Nekem 4 tesóm van, ebből csak 1 él a szüleimmel egy városban, mindenki más szanaszéjjel az országban. Karácsonykor jövünk össze minden évben, azon kívül pedig évi 1-2 alkalommal találkozok velük. Írásban szoktunk néha kommunikálni, telefonon csak szülőkkel :D

Nem szuperszoros a kapcsolat, de számíthatunk egymásra.

máj. 7. 12:57
 12/19 anonim ***** válasza:
75%
Az én tesóm Svájcban él (1100 km). Évente kb. 3x jön haza, meg mi megyünk ki hozzá 1x nyaranta egy hétre, így 4 alkalommal találkozunk egy évben. Hosszabb telefonbeszélgetés nagyjából havonta van, írogatni meg teljesen ad-hoc jelleggel szoktunk, amikor éppen van valami. Van hogy egy héten ötször is írogatunk, máskor meg ha éppen uborkaszezon van és nem történik egyikőnkkel sem semmi érdekes, akkor 2-3 hétig nincs üzenetváltás. Amikor eszünkbe jut éppen valami érdekes, akkor írunk egymásnak és reagálunk is egymásra hamar.
máj. 7. 12:59
 13/19 anonim ***** válasza:
74%
A rokonság nem az jelenti hogy havi szinten kell tartani a kapcsolatot.
máj. 7. 15:01
 14/19 anonim ***** válasza:
84%
400 és 800kmre laknak tesóim, aki közelebb lakik vele sokkal jobb a kapcsolatom, írkálni napi szinten szoktunk, vasárnaponként pedig videóhívàsban beszélünk. Évi 4-5x találkozunk is, Ő jön gyakrabban, de mi is szoktunk menni néha. A másik tesómmal már jóval szarabb a viszony, néha megkérdezzük egymástól mi a helyzet, de csak felületesen. Találkozni is max.karácsonykor szoktunk, ha mamám tart családi ebédet, egyébként nem keressük egymás társaságát.
máj. 7. 15:21
 15/19 anonim ***** válasza:
58%

Mi is szétszéledtünk már 10 éve, de azért hetente, nagyonmax kéthetente egymásra írunk a klasszikus "hello, mizu?"-val, de a "viccküldés" szinten (videók, képek, hogy nőnek a paradicsompalánták :D) inkább naponta. Telefonon beszélni inkább 2 havonta, de akkor általában hosszabban. Személyesen találkozni meg évi 3x, max 4x.

Igazából így szerintem ez "normális", most nyilván mindenki éli a saját kis életét, azért annyira sűrűn kommunikálunk, hogy tudjuk a másikkal minden oké, vagy épp minden bepusztul, és ha baj van, akkor meg ugrunk a másikhoz.

máj. 7. 15:52
 16/19 anonim válasza:
50%
A bunkó-manipulatív-pszicho anyu sógórnőm miatt egyáltalán nem keresem a bátyámat, igaz ő se engem.Én próbáltam az elején egészséges emberi-rokoni kapcsolatot kialakítani velük de hamar rájöttem, hogy felesleges ebbe energiát belevinni.Néha kicsit sajnálom bátyámat mert amikor nagyritkán találkozunk látszik rajta, hogy felőrlődik a hárpia meg a munkája mellett, amit amúgy már vagy tíz éve ott akart hagyni csak ebben sem ő dönt...
máj. 7. 16:06
 17/19 anonim ***** válasza:
53%

Évente egyszer találkozunk kb. Amúgy nem, és nem is igazán írunk, de nekünk semmilyen a kapcsolat.

Nem szeretem őt, egész gyerekkoromban egy nyűg volt, akit pesztrálni kellett, és alig vártam, hogy elköltözzek végre.

máj. 8. 11:16
 18/19 anonim válasza:
53%
Nekem húgom van, akivel mindennap beszélek röviden,hogy mindenkivel minden rendben stb. Találkozni 3-4 hetente szoktunk.Nem lakunk túl közel sajnos.
máj. 8. 14:06
 19/19 anonim válasza:
66%
Agyatlanok miért pontozzák le a normális válaszokat? Felismerték magukat, mint a másikat leszró fél?
máj. 13. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!