Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan tudnánk elérni, hogy a...

Hogyan tudnánk elérni, hogy a párom (anyjukkal elő) gyermekei megbékéljenek a húgukkal és normális kapcsolat legyen közöttük, ha az anyjuk nem partner ebben?

Figyelt kérdés
A kislány egyetlen "bűne", hogy down szindrómás. Nagyon kedves és vidám lány, mindenkit szeret, a testvérei viszont amikor nálunk vannak, folyton bántják, csúfolják. A párom sokszor már azt is megbánja, hogy elhozza őket a láthatásra, de igazából persze, velük is tartani szeretné a kapcsolatot. Azt már feladtuk, hogy az anyjuk észhez térjen, de a testvéreivel kapcsolatban még reménykedünk. Mit tehetnénk, pontosabban tudunk-e egyáltalan valamit tenni, hogy javuljon a helyzet?
máj. 2. 08:38
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

A páromat is zavarja, de ő nem regisztrált az oldalra. Mondjuk igazatok van, lehet, hogy hiba volt kérdeznem, mert az oldal nem kérdések feltevésere való, hanem csak és kizarólag mások leoltására! Mit is vártam!

Amúgy ha van valakinek használható ötlete, azt szívesen veszem, mert tényleg csak romlik a helyzet, ahelyett, hogy javulna vagy legalabb stagnálna. Pszichológushoz nem viheti őket az anyjuk engedélye nélkül, pedig nekünk sokat segít és segített eddig is. Az anyai nagyszülők is el-elmaradoznak, mert nekik is sok a folyamatos feszültség a lányukkal, lassan belefáradnak.

máj. 2. 09:54
 22/39 A kérdező kommentje:
20! Nem, nem duplikálódott. Ő a szülés utáni napokban hazamehetett, de a lány csak 6 hetesen, mert eleinte szondás táplálásra szorult és a bélszűkületét is figyelték, hogy nem lesz-e rosszabb. Szerencsére végül nem kellett műteni.
máj. 2. 10:04
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a helyzetben az működhet, hogy a nagyobb gyerekekkel nem otthon találkozik az apjuk, hanem elmennek valami programra. Ha úgysem szeretnek odajárni hozzátok.

De azért ez egy elég speciális helyzet és a fontos részletekről semmit nem írtál a kérdésfeltevésben, ami nekem is fura.

máj. 2. 10:08
 24/39 anonim ***** válasza:
53%

ezt kifejthetted volna a főkérdésben is

Írta, hogy testvér. A testvér nem féltestvér.

máj. 2. 10:36
 25/39 anonim ***** válasza:
34%
Na most jönnek itt a hitelességet alátámasztandó részletek a bélszűkületről meg a szondáról meg a nemműtétről! Te kérdező, akkor még a kanyaron túl se voltál, nemhogy ilyen utólag teljesen lényegtelen részletekkel foglalkozzál!
máj. 2. 10:36
 26/39 anonim ***** válasza:
15%
Kérdező finom és nőies magánüzenete: "Dugulj már el!"
máj. 2. 11:08
 27/39 anonim ***** válasza:
66%

24-es, a gyakorin a testvér az egyaránt jelent édestestvért, féltestvért, sőt mostohatestvért is. A nyitót elolvasva én még azt hittem, a kérdező (nő) másik házasságából hozott lánya ez a kislány (vagyis mostohatestvére a nagyoknak), esetleg közös gyerek (vagyis féltestvérek).

Mint ahogyan az anyós/após szavakat is minden gátlás nélkül használják itt olyankor, amikor nemhogy nem házasok a párjukkal, de csak fél éve járnak és még együtt sem laknak.

máj. 2. 11:08
 28/39 anonim ***** válasza:
45%
26, azt nem a kérdező írta, hanem én (24 voltam). ÉS tényleg dugulj el, fárasztó az állandó kötözködésed.
máj. 2. 11:16
 29/39 anonim ***** válasza:
26%

Úristen. Ez kemény dió.

Értetlenkedőknek: már a főkérdés is teljesen világos:

"a párom (anyjukkal elő) gyermekei megbékéljenek a húgukkal" Itt teljesen egyértelmű, hogy édestestvér. Bár valóban szokatlan helyzet.

Kérdező!

Nincs a környéketeken korai fejlesztő? Igaz, oda egész piciket visznek, de pl. nálunk a Down Egyesület működtet központot, próbálj meg tőlük tanácsot kérni.

Kitartás!!!!

máj. 2. 11:29
 30/39 anonim ***** válasza:
76%
Miért? A féltestvérükre is mondhatja, hogy a húguk. Olyan szó nincs, hogy a félhúguk.
máj. 2. 12:19
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!