Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A 19 éves nővérem megszállotta...

A 19 éves nővérem megszállottan imádja a jégvarázst. Mit tudok kezdeni vele?

Figyelt kérdés

Minden évben karácsonykor meg kell nézni miatta, aztán egy ideig mindig rá van függve. De mostmár mindjár április van és még mindig nem akadt le róla. Szinte csak arról lehet vele beszélni, meg az egyetemi anyagról, amit senki se ért rajta kívül a családból. Jóformán nincsenek barátai, csak szakemberekhez jár az egyetemen kívül, sosem volt párkapcsolata, alkoholt még csak nem is kóstolt, olyan mintha nem is nővérem lenne, hanem húgom... Bármi tipp, hogy mit tudnék kezdeni vele? Nagyon idegesít már, hogy olyan mint egy óvodás.

17L

2024. márc. 29. 17:43
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
93%
Fogadd el őt olyannak amilyen. Kérdezd meg mik az álmai, vágyai és éljétek át együtt. Nagyon jó lesz: )
2024. márc. 29. 18:48
 12/30 anonim ***** válasza:
96%
Fogadd el, vagy hagyd békén...
2024. márc. 29. 19:03
 13/30 A kérdező kommentje:
#13 Általában nem mond semmit, csak ha az ember beszélni akar vele, akkor mindig ezt hozza fel, kivéve ha konkrétan rákérdeznek valamire. Én már rég feladtam, de a család többi tagja nem...
2024. márc. 29. 19:09
 14/30 anonim ***** válasza:
92%
Mért kéne neked bármit kezdeni vele? És mért kéne megnézned a Jégvarázst, ha nem akarod? Hagyd békén.
2024. márc. 29. 19:13
 15/30 KönyvmolyUraság ***** válasza:
42%
Én 17 éves vagyok, fiú és nagyon szeretem a jégvarázst. Nekem sincsenek barátaim én se ittam még alkoholt. Én is autista lennék?
2024. márc. 29. 19:23
 16/30 A kérdező kommentje:
#15 Családi program karácsonykor nálunk a jégvarázs nézés, családi programból meg nem szeretek kimaradni. Évente egyszer nem is olyan tragikus, csak az, hogy utána betegesen rákattan.
2024. márc. 29. 19:39
 17/30 anonim ***** válasza:
74%
#16 Nem következik ebből semmi. Nem is értem, hogy hogy lehetett ez az első kérdés ezzel kapcsolatban. 😅
2024. márc. 29. 19:41
 18/30 anonim ***** válasza:
93%

Autista gyermekekkel dolgoztam par evet, igy merult fel az elso kerdesem.

Nem az a “baj” hogy szeret valamit, hanem az, hogy ennyire gorcsosen ragaszkodik hozza es csak 2 temarol lehet vele beszelni, semmi masrol. Ez tipik tunet. Az, hogy nem iszik es nem volt meg baratja, lenyegtelen.

2024. márc. 29. 19:47
 19/30 anonim ***** válasza:
90%
Ok, nyilván a betegsége közrejátszik ebben, hogy így rákattan. Csak azt nem értem, hogy ezt miért nem lehet tolerálni és elfogadni? Mégis kinek árt vele? Akkor meg miért probléma? Vannak ismerőseim hasonló cipőben. Van aki állandóan a kedvenc focicsapatáról, másik örökké a munkájáról beszél, érdekes őket senki nem akarja megváltoztatni. Ez valahogy jobban elfogadott, pedig kb. ugyanaz, ők sem ártanak vele és a hallgatóság sokszor ugyanúgy unja, mert százszor hallotta már.
2024. márc. 29. 19:54
 20/30 anonim ***** válasza:
96%

beszéltél vele komolyan erről? Nem tudom, milyen állapotban van a nővéred, de a beszélgetés az mindig jó lehet.

Egyébként szerintem nem vagy teljesen egyedül, sokszor a kisebb testvér felnőttesebb, mint az idősebb. Én legalábbis így vagyok a húgommal, bár inkább azért, mert én kicsit elvarázsoltabb művészalak vagyok, és bár ő is művész, azért kicsit realistább és jobban két lábbal áll a földön.

A felnőttség/gyerekség viszont nem a párkapcsolaton és alkoholon múlik. Én is csak 18 évesen ittam először és nem bántam meg. Párkapcsolatom pedig még nekem sem volt, de ez se jelent semmit. Vannak későn érők.

Remélem, pár év múlva jobban egymásra tudtok hangolódni!

Amúgy a Jégvarázs tényleg jó mese, bár túltolva tényleg biztos nehéz lehet elviselni:D

2024. márc. 29. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!