Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A kistestvérem állandóan...

A kistestvérem állandóan felül akar múlni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A kistestvérem állandóan féltékenykedik és felül akar múlni, és sose örül a sikereimnek, bezzeg én fordított esteben drukkolok neki.

Aztán állandóan oda akar menni ahova én, mindig rámerőlteti magát aztán leéget engem, és csak akkor kedves velem ha akar tőlem valamit, amúgy meg csúnyán beszél velem lekezelően, de neki szoktak hinni mert ő a "kisebb".

Kiskorunk óta állandóan azt akarja csinálni mint én, ha nekem megtetszik valami, már ő is kisírja magának, gyakran úgy érzem hogy nincs is személyisége.

Néha már olyanokat is kinéz magának, ami amúgy nem érdekli (ki is mondja hogy nem érdekli), engem érdekel, csak azért vág bele hogy abban is felül múljon, nehezen viseli el ha épp előrébb haladok valamiben.

Egyszerűen mindenben felül akar engem múlni és fáj neki ha én is kapok elismerést valamiben.

Nagyon idegesít már.

Ő 14 éves, én 16.

2024. jan. 30. 19:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét szülőtök képben van? Elég időt tölt együtt a család (offline módon!)? Szerintem (még) többet kéne, ha úgy érzed, hogy a szülők nem látják jól, hogy mi a helyzet valójában...
2024. jan. 30. 21:49
 12/13 Ignis Subdialis ***** válasza:
86%
Olvasd el a Születési sor(s)rend c. könyvet. [link]
2024. febr. 3. 18:07
 13/13 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy úgy érzi a szüleitek téged favorizálnak jobban és azért? Esetleg? Vagy úgy érzed, pusztán szimpla féltékenység?

Elbeszélgethetsz erről vele, hogy miért érzi úgy, hogy kevesebb nálad? Ha erre nincs oka, senki nem szólja meg, nem is kell egyformák legyetek... Attól nem rosszabb.

A férjem huga pl. 29, mi 33 és szerintem mai napig ő magában verseng a testvérével. Úgy tesz, mint aki sokkal ügyesebb mindenkinél akkor is ha pl. a bátyja nagyobb beosztásban van és többre vitte azért. De ezzel ő sosem kérkedett otthon amúgy. A hugi Bmw-t vett, mert a bátyja nagy Bmw-s és biztos vagyok benne, hogy nem venne "rosszabbat", olcsóbbat mint ami a testvérének van aki azt mondta, nem vesz mást mert ő neki a Bmw a minden és neki az a jó. Nem maradhat le vele szemben akkor egy skodával...

Felnőtt korban is látod megy a kimondatlan versengés, ki milyen okból. Hát még az anyjuk is verseng a saját lányával szépségben. Egyszerűen süt a képekből amiket feltett. Ugyan úgy öltöztek fel a képen vagy simán magával hasonlította össze a lányát. Szerintem ő meg fél az öregségtől és még fiatalnak akarja magát láttatni vagy nem tudom.

Felesleges versengeni, mert csak az élet megrontója. Mindenki más, mindenkinek van valami saját erőssége. Én is éreztem már kevesebbnek a családban is, de én nem kezdtem el ilyen versengésbe. Csak szóvá tettem, hogy hozzám nem úgy álltak mint a testvéremhez és igazán nem értem miért...

2024. febr. 28. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!