Mik a lehetőségeim?
Van egy szellemi fogyatékos testvérem, aki nem tud gondoskodni magáról semmilyen szinten. Gyűlölöm a puszta létezését is.
Ha meghalnak a szüleim, egyértelműen rám lesz sózva. Be tudom rakni valahova majd? A pénz nem számít, csak ne nekem kelljen róla gondoskodni.
Szia! Az én tesóm középsúlyos auti. Nagyon régóta egy intézetben lakik, ahol rendszeresen megkapja a gyógyszereit, vannak foglalkozások is, barátai. Így már nem agresszív egyáltalán, nagyon sokat fejlődött. Ha segít, akkor írj nyugodtan privátban és leírom a részleteket.
Nem lesz “rád sózva”, akárki akármit mond. Kirendelnek neki egy gyámot, aki majd le se szarja és hagyja meghalni valahol.
Te nem a létezését gyűlölöd, hanem a tehetetlenséget és azt a módszert, ahogy a szüleitek intézték ezt az egészet. Nincs olyan, hogy nem szedi a gyógyszereit, anyádnak is kellene valami, ha így kezeli a tesódat…
Szóval nyugi, vannak király helyek ahoga be tudod utalni és hidd el, megfelelő szakemberek segítségével full máshogy lesz minden.
"Ha meghalnak a szüleim, egyértelműen rám lesz sózva."
Nem, nem lesz. Semmilyen felelősséggel nem tartozol a testvéred irányába.
Te én vagyok, azzal a különbséggel, hogy az én mentálisasn sérült testvérem egy cukorfalat, egyáltalán nem agresszív, de köszönöm szépen, én egy egészséges emberrel sem szeretném megosztani az otthonom, nem még egy olyannal, aki felügyeletre szorul.
Lehet, hogy megyek a pokolba halálom után, de amint szüleim nem tudnak gondoskodni róla, megy a megfelelő bentlakásos intézménybe. Kedvelem, szóval remélem akkor is fogok úgy keresni, hogy megengedhetem magamnak a dolgot (saját családot nem tervezek, tehát nem a gyerekemtől vonna el erőforrást), de én nem fogom 0-24-ben felügyelni, sry.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!