Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » 3 és fél év korkülönbséggel...

3 és fél év korkülönbséggel milyen tapasztalataid vannak? Akár saját testvéreddel vagy a gyermekeidnél?

Figyelt kérdés

Mikorra "érnek össze"? Melyik életkorban tudnak leginkább jó csapat lenni?

Köztünk a húgommal 2,5 év a korkülönbség, és emlékszem arra a napra, amikor hazahozták a kórházból, nagyon dühös voltam. Utána sokáig csak vele foglalkoztak, én még vagy két évig haszontalannak tartottam, mert mindig ígérték, hogy majd lesz kivel játszani, de nagyon sokára jött el az az idő. Onnantól, hogy beszélt, kb. 2 éves korától már valóban játszópajtásom lett. Meg is szerettem, és sok közös élményünk lett. Később együtt jártunk vásárolni, bulizni, stb.

Jó lenne, ha valaki hasonló részletességgel leírná a tapasztalatait (előny, hátrány) a 3,5 év korkülönbség esetében.

2023. dec. 3. 01:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
85%

Gyerekeim között pont ennyi van. Az első fél év volt nagyon nehéz. A nagy még nem járt oviba, sokat féltékenykedett. Többé kevésbé jól kezeltük. A kicsi eszméletlen rajongással nézett a nagyra, ez is segített megolvasztani a jeget. A kicsi 7-8 hónapos korától egyre jobban kijöttek. Mire a kisebb 1,5 lett úgy összenőttek, hogy csak na. Ehhez kellett, hogy a nagy kissé megkésve fejlődött, a kicsi nagyon gyorsan. Mentális korkülönbségük kb. 2,5 volt a 3,5 helyett.

Most 8 és 4,5 évesek. Kívánni se lehetne jobb testvéreket. Majd még meglatjuk, hogy hogyan tovább.

2023. dec. 3. 15:15
 12/14 anonim ***** válasza:
32%
Még bőven belefér.
2023. dec. 3. 22:18
 13/14 anonim ***** válasza:
37%
Nincs olyan, ami nem fér bele, ha testvérek közötti korkülönbségről van szó. Nyilván mindennek megvan az előnye meg a hátránya is, de mindenképpen jobb, ha van testvér, mint ha nincs.
2023. dec. 3. 22:31
 14/14 anonim ***** válasza:
57%
13 éves voltam, mikor a húgom született. Nagyon jó volt mindig a kapcsolatunk. Most már férjnél van. A barátnőm.
2023. dec. 7. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!