Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Gyermektelen párok, ti milyen...

Gyermektelen párok, ti milyen értékben ajándékoztok mások gyerekeinek?

Figyelt kérdés
Az ünnepek közeledtével ismét előkerült a családban az ajándékozás téma. Nekünk nincs gyerekünk, ellenben a párom nővérének van már két kicsi gyereke. Általában elég drága ajándékok, vagy pénz a kívánság, amit mi mostmár egyre kevésbé adunk szívből, mert elvárás, és visszafele nem nagyon jön semmi, sőt van hogy csak pofavágás. Sokszor úgy érzem, úgy veszik hogy én nem adtam semmit mikor közösen adunk, mert nem vagyunk házasok, csak együtt élünk közös kasszán. Nálatok hogy működik a rokon gyerekeknek az ajándékozás? Mikor nektek lett gyereketek visszafelé is úgy jött a gesztus ahogyan ti adtatok? Amíg nem volt gyereketek a szülők által valahogy meg lett hálálva a gesztus?

2023. nov. 24. 12:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
96%
Mi kb 10-15 ezer Ft értékben szoktunk a férjem testvéreinek a gyerekeinek fejenként. Összesen 3 gyerkőcről van szó. A mi babánk még csak útban van, szóval nem fog kapni semmit most Karácsonyra , bár őket ismerve jövőre se, mivel általában sosincs pénzük ha kellene valamire. Anyósnak se tudnak sose összekaparni még egy nagyobb közös ajándékba se. De nem érdekel őszintén, nem a gyerekek tehetnek róla
2023. nov. 24. 14:37
 12/18 anonim ***** válasza:
95%
Nekünk nincs gyerek, most várom az elsőt. Öcséméknél kettő, férjem tesó 1nél 3 gyerek, férjem tesó 2nél 2 gyerek. Nálunk felnőtteknek már nincs ajándékozás, így ilyen módon nem várun kompenzálást. Mi jóban vagyunk a családjainkkal, normálisak, nincs elvárás egymás felé, sőt! Pedig férjem tesójai közül mi állunk a legjobban anyagilag, tesómékkal kb. egy szinten vagyunk, elég jól állunk, ezért nem kell filléreskedni. Kb. 10-15-20 ezer forint értékben kapnak, elsősorban a kortól függ. Pl. a kicsik kapnak egy könyvet, meg apróságokat, színezőt, rajztömböt, hajcsatokat, színes ceruzát/filctollat/zsírkrétát, esetleg egy pólót stb., ezekből max. tizenpárezer forint jön össze, de a kamaszoknak ha veszek egy vásárlási utalványt akkor adok egy 20ast, mert simán elkérnek egy pulcsiért 8-10 ezer forintot. Amikor rosszabbul álltunk anyagilag kevesebbet költöttünk ajándékra, de nálunk ebből soha nem volt rossz szájíz vagy célozgatás vagy bármi kellemetlenség. De nálunk elég szoros a viszony a gyerekekkel is, azt is szeretik ha elvisszük őket programozni, szóval van, amikor ilyen az ajándék. :)
2023. nov. 24. 15:07
 13/18 anonim ***** válasza:
95%
12-es vagyok. Ezt a mondtatot nem értem kérdező: "Amíg nem volt gyereketek a szülők által valahogy meg lett hálálva a gesztus?" Hogyan? Nem volt eszetlen kívánság részükről soha (amúgy sem tárgyfétises egyik szülőpár sem), tökre örülnek neki, hogy örül a gyerek, és tökre megköszönik, hogy milyen szuper ajándékot vettünk. Még ezen felül is segítünk nekik, pl. gyerekfelvigyázással, de nem írom az órákat, hogy majd behajtsam, ha az enyém meg lesz. Bár múltkor pont ezen poénkodtunk sógornőmmel, hogy lehet, hogy elkezdem írni. :D Na, de ő pl. dietetikus + pre- és perinatális szaktanácsadó és most hogy terhes vagyok nagyon sok hasznos könyvvel, linkkel, tanáccsal segít, de nyilván ehhez az kellett, hogy terhes legyek, előtte nem tudott ezzel segíteni. :)
2023. nov. 24. 15:12
 14/18 anonim ***** válasza:
5000 körül.
2023. nov. 24. 15:13
 15/18 anonim ***** válasza:
94%
A testvéreimnek nincs gyereke, úgyhogy unokatesóm gyerekeinek veszünk ajándékot. Általában igyekszünk olyasmit, amit mindhárman szeretnek, de a kislány és a kisfiú a könyvekre vannak rákattanva, idén azt kapnak. A legkisebb pedig valamilyen fejlesztőjátékot, hogy hasznos is legyen és szórakoztató is :D Általában olcsón kijövünk belőle. Párom testvérének a gyerekeinek már nem is nagyon veszünk semmit, mert persze jönnek a szövegek, hogy jaj, nem kell ajándék, de amikor odaállítunk valamivel, megy a szemforgatás, stb... Ők anno el lettek kényeztetve, mindent megkaptak és mivel már kamaszodnak (a nagyobbik 16), egyre nagyobbak az elvárások, nekünk pedig nincs pénzünk laptopra, Iphonera, stb... Úgyhogy az ünnepi meghívásokat nagy általánosságban passzoljuk :D
2023. nov. 24. 15:47
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Bátyámnak van egy kislánya, én gyermektelen vagyok és maradok is, mert nem szeretem a gyerekeket, igen a rokongyerekeket sem, ugyanígy a párom se. Én vagyok a klasszikus külföldön élő nagybácsi akit 4 évente 2 óráig látnak random dátumkor. Eleinte, amikor még baba volt vetettem anyánkkal nekik mindent, ami kellett nekik, én meg kifizettem neki(olcsóbb volt így, mint x ezer kilométerről postázni). Aztán észrevettem, hogy egyre pofátlanabbak lettek ajàndékok terén. Minthogy pénzem van elég, jó melóm van, de miért én vegyek már mindent is meg a gyereknek. Szóval amikor sógornőm anyámon keresztül!! küldetett egy linket kb 3 éve, azzal az üzenettel, hogy idézem: "na ezt a bútort kellene megvenni" engem olyan méreg elöntött, hogy írtam neki üzenetben minden undorítót, de végül töröltem, és csak annyit mondtam, hogy most nem, mert anyagilag nem állok jól, már nem tudom mit hazudtam nekik. Ilyen kb 800 ezer!! forintos gyerekbútorról beszélünk amúgy. Én az ikeából annyi pénzért itt, ahol élek berendezek 2 vagy 3 szobát mindenestől. Az ünnepek után meg visszahallottam nagyimtól, hogy ülök a pénzemen, ahelyett, hogy megosztanám velük a jólétemet, a kislánynak sem vettem soha semmi ajándékot stb stb. Szóval úgy voltam vele, hogy ha ezt hazudta, akkor szolgáltatok okot, hogy ez igaz is legyen. Azóta nem kaptak semmit, se ők, se a gyerekük. Se névnapra, szülinapra, húsvét, karácsony, semmi. Hozzáteszem tőlük sose kaptam 1 piros nyakkendőn kívül semmit se. Persze megy a sértődés, kibeszélés, az is zavarja őket, hogy én külföldön élek és nem foglalkozok a gyerekükkel, nem adok nekik pénzt-ez halál komoly-ja meg hogy majd jön ide nyaralni hozzánk, úgy, hogy talán 2x láttam a gyereküket.

Szóval így összesítve az elmúlt 3 évben 0 forint értékben ajándékoztam rokongyerekeknek és a továbbiakban is így marad.

2023. nov. 25. 02:58
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyan van gyerekem de semmilyen értékben, nekünk se kell semmit venni.
2023. nov. 25. 10:58
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Bátyáméknak egy gyerekük van, olyan 5-10 ezer körüli összegért veszek ajándékot, szerencsére nem is várják el, a kislány mindennek tud örülni. A szülők is felfogják, hogy ha drága dolgot akarnak, azt vegyék meg ők. Olyan volt már persze, hogy a kislány vágya egy jobb minőségű bicikli volt, így a család összeadta, mindenki beletett amennyit tudott, a többit a szülők kipótolták.
2023. nov. 25. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!