Egy alkoholistának szült gyereket és most tőlem vár segítséget. Önző vagyok?
A húgom 10 éve van együtt a sógorommal és 1 éves az unokaöcsém. Tudta nagyon jól tesóm, hogy keményen iszik a srác mégis hozzáment és gyereket szült neki. Az egész család próbált rá hatni mielőtt keső lett volna, de nem hallgatott senkire, sőt eleinte az apuka odáig volt a gyerekért, kiváló szülőnek tűnt úgy 3-4 hónapig és a húgom sokszor a fejemhez vágta mekkorát tévedtem, mikor alkalmatlannak állítottam be a férjét. Egy ideig tényleg jócskán visszavett a piálásból, de nyár vége óta szerintem nem volt egyetlen józan napja sem a sógoromnak, sokat veszekednek és a húgom szeretné elhagyni. Nagyon sajnálom őt, hogy egyedül marad 28 évesen egy kicsi gyerekkel, de amikor megkért, hogy hadd költözzenek hozzám nemet mondtam. Egy kis 1,5 szobás albérletben élek, váltott műszakban dolgozom és őszintén nagyon szeretek egyedül élni. 1 éve van barátom és vele se sietem el pont ezért az összeköltözést, mert így most olyan jó. A húgom kérte, hogy akkor vegyünk ki együtt egy nagyobb lakást, ahova akár majd a barátom is odaköltözhet, de nekem ezzel kapcsolatban is negatív érzésem van. Még régebben sokszor szakítottak, de folyton kibékültek, mert a sógorom mestere az igérgetésnek és most is ez lesz az elhagyásnak a vége, hogy majd ide-oda költözget szegény gyerekkel. Mindig előttem van mikor önelégült fejjel mondta néhány hónapja, hogy a férje megváltozott és máskor nyugodtan tartsam meg magamnak a véleményemet róla, mert őt nem érdekli a szapulás. Most pedig tőlem vár megoldást, de hiába van némi bűntudatom nem akarok rajta segíteni. Az unokaöcsémet a születése óta sajnálom, hogy ilyen apa jutott neki és csak is miatta fordult meg a fejemben, hogy segítenem kellene, de a húgom mindig is ilyen volt, hogy önfejűen ment a maga hülyesége után aztán másoktól várt megoldást a problémákra.
Ha akarnám tudnék neki segíteni, de nem akarok. Emiatt rossz ember és testvér vagyok?
Már hogyne szàmítana miért nem segí! Rohadtul számít!
Szerintem sem kellene befogadnia, de ezért nem megtenni.. ez gonosz önző mardekáros húzás, normális ember nem ilyesmire gondol, mikor nem engedi.
Igazából a tesód szempontjából lényegtelen a miért, de azért mondd már meg neki, miért, had legyen tisztában vele milyen ember is vagy, büntetnéd élvezkedve, mert utólag neked lett igazad valamiben(bár ő is büntetett mikor úgy tűnt neki lesz igaza, szóval ő is szr ember, de ez ugye tèged nem ment fel!).
Megérdemlitek egymást egyébként, mint két tojás személyiségre. Önző vagy de véletlen se fogadd be, mert szívás lenne, illetve veszélyes is neked.
"Akinek leégett a háza, annak fizet a biztosító, így természetesen megoldódik a lakásgondja."
. Igen, egyből kap egy másik lakást.
Haha.
Dehogy vagy önző, én sem fogadnám be, mert onnentól kezdve az életben nem teszed ki - ez TÉNY. Plusz ugyebár ott van a piás pasas, mint kellék, aki ezután a ti életeteket is tönkreteszi majd.
Zsarolja a tesódat, esetleg téged is, stb., és még az sincs kizárva, hogy a húgod meghülyül és visszamegy hozzá.
Ha albérlet, akkor nem is biztos, hogy a lakás tulajdonosa beleegyezne, hogy plusz 1 felnőtt és 1 gyerek is odaköltözzön.
Ez sem éppen elhanyagolható szempont amellett, hogy semmiféle kötelesség nem terhel téged a húgod felé.
"Egy kis 1,5 szobás albérletben élek, váltott műszakban dolgozom és őszintén nagyon szeretek egyedül élni. 1 éve van barátom és vele se sietem el pont ezért az összeköltözést, mert így most olyan jó."
A.) Van 1 bérleti szerződés. Ha további személyek költöznek be. Főleg a kisgyerek. Módosítani kell. De lehet hogy a gyerek miatt felmondanák!! Én biztosan...
B.) Miből fizetné a hugi a költségeit az 1 éves gyerek mellett? Ki gondozná a gyereket ha dolgozik?
C.) Ha visszamegy miután átköltöztetek 3 szobásba. Esetleg egyedül maradsz, vagy nem. Te merre indulsz a 3 szobásból?
D.) Mindjárt 30 vagy. Jövőre Te is lebabázol... Az órád ketyeg.
Volt környezetemben, aki befogadta a testvérét 3! gyerekkel. Ezután a tesó azt várta hogy távollétében a befogadó foglalkozzon a (rendkívül neveletlen) gyerekekkel.
Felhánytorgatta, hogy délelőttös műszak után pihent 2-3 órát.
Kell ez neked?
Egy felnőtt nőről van szó, aki a saját felelősségére vállalt gyereket egy nem megbízható férfival. A testvérének nem kötelessége felaldoznia a saját eletkorulmenyeit, hogy a húga butaságát kiköszörülje.
Rövid távon szemétség pár hétre nem menedéket nyújtani, de hosszú távra én sem cuccolnék vele össze. Amíg talál saját albit jöhet, de pár hétnél többre nem. Ha más megoldás nincs, adja bölcsibe a gyereket és menjen dolgozni, kérjen gyerektartást pasitól, legyen felnőtt, és gondoskodjon arról a gyerekről, akit ő vállalt.
Én a helyedben esetleg néha vigyáznék rá, vagy ha tehetem kisegítem őket pénzzel, de lakhatást a saját káromra nem biztosítanék.
Ezt eleve nem is te döntöd el, hanen az, akitől a lakást bérled.
Ha önzőség, ha nem, én se költöznék össze vele. Felajánlanám a segitségemet gyerekvigyázásban, segitenék neki bölcsit, melót keresni, de nem költöznék össze vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!