Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Egy alkoholistának szült...

Egy alkoholistának szült gyereket és most tőlem vár segítséget. Önző vagyok?

Figyelt kérdés

A húgom 10 éve van együtt a sógorommal és 1 éves az unokaöcsém. Tudta nagyon jól tesóm, hogy keményen iszik a srác mégis hozzáment és gyereket szült neki. Az egész család próbált rá hatni mielőtt keső lett volna, de nem hallgatott senkire, sőt eleinte az apuka odáig volt a gyerekért, kiváló szülőnek tűnt úgy 3-4 hónapig és a húgom sokszor a fejemhez vágta mekkorát tévedtem, mikor alkalmatlannak állítottam be a férjét. Egy ideig tényleg jócskán visszavett a piálásból, de nyár vége óta szerintem nem volt egyetlen józan napja sem a sógoromnak, sokat veszekednek és a húgom szeretné elhagyni. Nagyon sajnálom őt, hogy egyedül marad 28 évesen egy kicsi gyerekkel, de amikor megkért, hogy hadd költözzenek hozzám nemet mondtam. Egy kis 1,5 szobás albérletben élek, váltott műszakban dolgozom és őszintén nagyon szeretek egyedül élni. 1 éve van barátom és vele se sietem el pont ezért az összeköltözést, mert így most olyan jó. A húgom kérte, hogy akkor vegyünk ki együtt egy nagyobb lakást, ahova akár majd a barátom is odaköltözhet, de nekem ezzel kapcsolatban is negatív érzésem van. Még régebben sokszor szakítottak, de folyton kibékültek, mert a sógorom mestere az igérgetésnek és most is ez lesz az elhagyásnak a vége, hogy majd ide-oda költözget szegény gyerekkel. Mindig előttem van mikor önelégült fejjel mondta néhány hónapja, hogy a férje megváltozott és máskor nyugodtan tartsam meg magamnak a véleményemet róla, mert őt nem érdekli a szapulás. Most pedig tőlem vár megoldást, de hiába van némi bűntudatom nem akarok rajta segíteni. Az unokaöcsémet a születése óta sajnálom, hogy ilyen apa jutott neki és csak is miatta fordult meg a fejemben, hogy segítenem kellene, de a húgom mindig is ilyen volt, hogy önfejűen ment a maga hülyesége után aztán másoktól várt megoldást a problémákra.

Ha akarnám tudnék neki segíteni, de nem akarok. Emiatt rossz ember és testvér vagyok?

2023. okt. 30. 12:14
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
100%
A #8-al értek egyet.
2023. okt. 30. 12:58
 12/53 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy rossz ember.
2023. okt. 30. 12:59
 13/53 anonim ***** válasza:
2%

8!

Igazad van, csupán egy dolog a probléma; a kérdező konkrétan azért nem akar segíteni, hogy megmutathassa, neki volt igaza, a testvére rosszul választott.

2023. okt. 30. 13:01
 14/53 anonim ***** válasza:
95%

13-as, te hülyeségen lovagolsz.

Nem a húszszobás kastélyába nem engedi beköltözni őket, hanem a másfél szobás albérletébe. Ez teljesen érthető.

2023. okt. 30. 13:03
 15/53 anonim válasza:
96%

Tökmindegy, miért nem akar segíteni.

Akkor sem kell senkit befogadnia.

2023. okt. 30. 13:03
 16/53 anonim ***** válasza:
3%
Akkor én tekernék egyet a történeten: akkor is így gondolkodnál, ha a húgod egyébként is egyedül élne (pl. a férje balesetben meghalt volna), és most leégett volna a háza, ezért nincs hová mennie?
2023. okt. 30. 13:06
 17/53 anonim ***** válasza:
80%

14!

Azon lovagolok, ami a kérdés. A kérdező ugyanis azt emeli ki, "Egy alkoholistának szült gyereket és most tőlem vár segítséget"

Erről szól az egész. Le se kellett volna írnia a hattert, a "húgom válik, hozzám es a barátomhoz akar költözni a másfél szobás alberletembe, vagy azt akarja, vegyünk ki egyutt masikat" elég lett volna.

2023. okt. 30. 13:10
 18/53 anonim ***** válasza:
97%

16-ra:

Akinek leégett a háza, annak fizet a biztosító, így természetesen megoldódik a lakásgondja.

Az meg, hogy egyedül maradt, hát nyilván gyerekvigyázásban alkalmanként segítenék neki, na de nehogy már énhozzám költözzön!

A kérdezőnek is alakul egy párkapcsolata, a párja valószínűleg nem édeshármast képzelt el, hanem a kérdezővel kettesben szeretné kialakítani a közös életüket.

2023. okt. 30. 13:16
 19/53 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem ha előre figyelmeztetve volt, akkor nincs erkölcsi kötelességed. Mi nagyon családcentrikusak vagyunk, de nálunk az a nem kimondott szabály, hogy akinek tönkremegy a házassága, az anyánkhoz megy (anyámnak is tönkrement, és mi is a szüleihez mentünk).

Szerintem a testvéri köletezzetségeid kimerülnek abban, hogy alkalom adtán veszel ezt-azt a gyereknek, meg mondjuk vigyázol rá. Nem kell befogadd őket, ha nem akarod. Adhatsz neki kölcsön pénzt (de úgy add hogy lehet nem látod viszont), és ennyi.

16os válaszoló: az teljesen más helyzet. Itt saját hülyeségből történt ami történt.

2023. okt. 30. 13:19
 20/53 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz rajta segíteni, mert másfél szobában nem lakhattok hárman. Ne költözz össze vele egy nagyobba, mert akkor sosem fogod tudni odahívni a barátodat, valamint vége a kényelmes életednek, folyton gyereksírástól lesz hangos a ház.
2023. okt. 30. 13:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!