Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Engem az érdekelné akinek...

Engem az érdekelné akinek több gyereke van És jó tesók, szeretik egymást hogy neveltek őket ilyenre?

Figyelt kérdés
Van egy két éves fiam és jön a lány tesó most. Nálunk is ilyen volt a felállás kb. de sajnos semmi közöm tesómhoz, évente egyszer felköszönt szülinapomon és eljön karácsonykor ennyi. Én próbáltam mindig jóban lenni vele de nem ment. Úgy érzem lehet ehhez közé hogy anyukám mindig neki kedvezett és folyton engem cikiztek meg kinevettek együtt. Engem nagyon bántott ez, és én ilyen családot nem szeretnék semmikepp. Szeretném ha jó testvérek lennének számíthatnának egymásra és szeretnék egymást. Nyilván kesz veszekedés vita nem is erre gondolok. Hanem hogy ne idegenként éljenek később és ne csak veszekedjenek egymással. Nagyon halas lennek tanácsért. Nincs előttem jó példa sajnos szüleim egykék mi meg tesómmal nem vagyunk jóban.

#jó testvérek.
2023. okt. 15. 11:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
93%
Röviden: Ne kezeld majd őt bébiszitterként,ha a barátai átjönnek ne paszold le nekik a kisebbet vagy engedd,hogy zavarja őket. Ne legyen kivitelezés talán ez a legfontosabb és legyen sok családi program
2023. okt. 15. 13:38
 12/16 anonim válasza:
100%
nekem egy hugom van 2ev van koztunk en 14vagyok o 12 mindig ugyanazt a nevelest kaptuk kiskorom ota nagyon szeretem ot persze voltak korszakok amikor nehezebben jottunk ki egymassal de sosem volt koztunk utalat, egyikonk szulinapjakor mindakettonk kapott ajandekot vagy ha egyikonk rosszatt csinalt ugyanugy voltunk ,,buntetve". van hogy hirtelen indulatbol osszekapunk 5perc mulva ugyanolyan jo a kapcsolatunk. en is ugyanigy szeretnem majd csinalni a gyerekeimmel
2023. okt. 15. 13:47
 13/16 anonim ***** válasza:
95%

Ilyen kis korkülönbségnél az a fontos, hogy a nagyot ne "túrja ki" a kicsi az anyaölből. Ne forogjon minden a baba, majd a totyogó körül, sose mondd kényelemből a nagynak, hogy add oda neki, ő még kicsi.

Később legyen " tekintélye" a nagynak: néha kettőjük előtt mondva bízd rá, mutasson, tanítson a kicsinek olyasmit, amit az még nem tud. Hogy kell a könyvet szépen lapozni, kezet mosni, az ajtót becsukni stb.

A vitáikba lehetőleg ne szólj bele. Ha tárgyon megy, akkor a cucc kerül karanténba.Egyiké se lwsz egy ideig . Ha együtt sír, együtt nevet az aprónép, akkor hamar szövetkezni kezdenek.

Szerintem így, hacsak nincs valamelyikük alaptermészetében valami nagy gubanc, akkor biztosan jó tesók lesznek.

2023. okt. 15. 13:58
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Normálisan beszél mindenki a másikkal, nem nevetjük ki egyik gyerekkel a másikat. Példát mutatunk. Aztán ha tényleg ok nélkül utálják majd egymást, sokat nem tehetsz.
2023. okt. 16. 07:28
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Van két tesóm, ugyanúgy neveltek, az egyikkel jó a kapcsolat, a másikkal semmilyen.

Egy idő után rhadtul nem a szülőtől függ, hanem a személyektől. Az idősebb öcsémmel semmi kapcsolat, semmi közös téma, a fiatalabbal meg bármiről tudunk beszélni.

2023. okt. 16. 14:04
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi amiket íratok, igen én is ilyesmiket gondoltam. :) Amúgy ez az ajándékot kapunk egymás szülinapján sok minden megvolt az egyenlőség jegyében...egyetlen hiba az volt h velem sosem fogott össze senki ellenben meg valahogy igen, mint legkisebb amúgy is bénábbnak éreztem magam gyerekként nyilván...társasokban stb-ben mindig utolsó lettem, nem nevettek ki tesom jól megdicsérték nekem megmondták hogy jó hát semmi gond tanuljak meg veszíteni XD De azért ha ember kisebb nyilván ovis korban még 2 év is sokat számít nem megy úgy ilyen logikai játék stb. de állandoan hülyének éreztem magam meg lesajnáltnak. Tesom imádott pocskodiázni kinevetni és csak nagyszüleim voltak akik ezért rá is szóltak, de szerettem őket ezért :D . Szerintem nem akartak rosszat soha az én szüleim, de mindegyik egyke és fogalmuk sincs milyen tud ez lenni amúgy sem azok az empatikus emberek se barátaik se semmi ilyen maguknak valók. Remélem én tanulván a saját életemből tudok majd ügyesebb lenni picit talán, de persze nem könnyű szülőnek lenni már egyel sem :)
2023. okt. 16. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!