Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvérem furcsálja a kedvessé...

Testvérem furcsálja a kedvességemet?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Sosem volt nagyon szoros a bátyámmal a viszonyom, sosem vesztünk össze vagy voltak komoly nézet eltéréseink, annyi, hogy ő 3 évvel idősebb, neki megvoltak mindig is az ő barátai, nekem a sajátaim és sosem volt nagyon olyan, hogy ketten elmentünk volna közös programra, vagy pl kocsmázni, bulizni. Néha moziba mentünk, de mint említettem nem volt sosem szoros a kapcsolatunk. Nem osztogattunk meg titkokat egymássl, nem beszéltünk lányokról, ő sosem volt nekem “a” nagytesóm. Mindketten eléggé visszahúzódóak vagyunk, sosem nyitottunk egymás felé.

Viszont ezen szeretnék változtatni. Tavaly nyáron voltunk együtt nyaralni, bátyám legjobb barátja, ő meg én. Furcsa is volt, mert pl sosem voltunk együtt inni, vagy bulizni, de akkor megvolt és nagyon is jó volt. Kezd megtörni a jég.

Idén elkezdtem én is dolgozni és pénzt gyűjteni (egyetemista vagyok). Nemrég volt a szülinapja és megbeszéltük, hogy mit szeretne tőlem. Háztartási kellékeket kért, de mondta is, hogy fizessek bele annyit amennyit jónak gondolok, majd a maradékot állja. Én mindent megvettem neki (40ezer forintért), mert akartam egy szép gesztust nyújtani, amire az volt a reakció, hogy normális vagyok-e, ez nem is én vagyok, ő nem így ismer, biztos részeg voltam, amikor vissza írtam neki. Pedig csak egy kicsit szerettem volna kedveskedni neki. Tudja, hogy az összfizetésem a diákmunkámból kb 120ezer forint, de végülis nagyon díjazta és nagyon boldog volt.

Most lesz nekem a születésnapom, és szeretnék én neki venni egy parfümöt, amit már régóta akart. Nem drága, kb 10ezer forint.

Szerintetek ez jó ötlet, vagy várjam meg a karácsonyt? Van bőven összespórolt pénzem, csak tudom, hogy kicsit “kellemetlen” lenne, mert ő nekem nem szokott ajándékokat venni, max apróságokat amire szükségem van szülinapomra.

Viszont ezzel szeretném egy kicsit építeni a kapcsolatunkat. Tervben van elmenni mozizni vele, meg több közös dolgot csinálni, mert ő jövőre elköltözik Németországba dolgozni, én meg Ausztriában tanulok, szóval az eddigi kb 1,5 havonta találkozásból lesz kb 4-5havonta.

Mit gondoltok erről? Én ha az ő helyében lennék nagyon örülnék. Engem mindig is bántott, hogy nincs olyan jó kapcsolatunk mint pl a barátaimnak az ő testvéreikkel és lassan kezd késő lenni.

Én 22 vagyok, ő 25.

2023. okt. 3. 20:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért volt fura neki ez az egész, mert jelenleg nem olyan szoros a kapcsolatotok.

Nyiss felé továbbra is, majd alakul

2023. okt. 3. 20:24
 2/14 A kérdező kommentje:
Kiegészítenem ezt a pénzügyi dolgoz azzal, hogy sokáig egyikünknek sem volt sok pénze, szüleinktől kb sosem kaptunk zsebpénzt (max szülinapra, karácsonyra, ballagásra stb), szóval fiatalabb korunkban nem igazán volt pénzünk a saját dolgainkra sem, nem hogy egymásnak vegyünk nagy dolgokat.
2023. okt. 3. 20:32
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Viselkedésben ez meg is jelenik, marmint anyagiak tekintetében.
2023. okt. 3. 20:45
 4/14 A kérdező kommentje:
#3 köszi, ki fogom próbálni. Nálad működött?
2023. okt. 3. 20:46
 5/14 anonim ***** válasza:
8%
LMBT-k vagytok?
2023. okt. 3. 21:25
 6/14 anonim ***** válasza:
21%
furcsállja
2023. okt. 3. 21:59
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jobban fókuszálj a közös programokra, ne az anyagi ajándékokra. Láthatóan ő sem tudja hova tenni ezeket a megnyilvánulásokat. Majd a parfümöt megveszed karácsonyra. Inkább menjetek el együtt szórakozni, sportolni, kikapcsolódni és beszélgessetek.
2023. okt. 3. 22:00
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Igazából megveheted neki de nagyon nem fog változni semmi.

Még most van idő arra hogy tényleg jobba legyetek,majd idővel is.Később ez nem annyira lesz valószínű hogy szoros kapcsolatotok legyen.

Ha tényleg változást akarsz akkor legyél vele összinte hogy mit is szeretnél,gondolsz,mert ha nem mondod ki akkor sose lesz olyan amire tényleg vágyól.

Elhiszem hogy a bűszkeség miatt nem lesz könnyű de muszáj lesz ha tényleg változást akarsz.

2023. okt. 3. 22:02
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom neked az ajándékozás a szeretet nyelved, de neki nem. Meg alapból fura hirtelen egy ekkora értékű ajándékkal odaállítani, ha eddig nem ez volt a szokás. Lehet kellemetlen is neki, mert úgy érzi, ezt valamilyen formában "vissza kéne fizetnie". Szerintem a parfümöt hanyagold, csak még furábbá tenné a helyzetet, hogy a saját születésnapodon őt ajándékozod. Majd megveszed karácsonyra.

Inkább programozzatok és időt töltsetek együtt. Sokkal többet ér, mint bármilyen tárgyi dolog.

2023. okt. 3. 22:32
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem halmoznám el ajándékokkal, mert az terhes lekötelezettség, viszonzást kíván.

Egymáshoz nőttetek, megértetek. Felnőtt férfiak vagytok, élitek a saját életeteket.

Az a 4-5 havi sörözés, beszélgetés, ha összejön, szem előtt tartjátok egymást, éppen elg.

Ha mindkettőtöknek családotok lesz, akkor más dimenziókban is kapcsolódhattok.

Ajándékokkal nem lehet pótolni semmit. Ne terheld ezzel, nem biztos, hogy tudja viszonozni.

Az érdeklődés, a közös élmények, egy-egy jó beszélgetés többet ér.

2023. okt. 3. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!