Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Vannak itt egykék akiknek...

Vannak itt egykék akiknek nincs tesójuk? jó nektek így? mi a jó benne?

Figyelt kérdés
én egyke vagyok. rá adásul egyetlen unoka vagyok apai és anyai ágon is... Apai ágon igaz ketten vagyunk de a nagybátyám sose tartotta a fiával a kapcsolatot s nem is fogja... így egy unoka vagyok apain is mivel nagyszülők nemismerik a nagybátyám fiát en vagyok a szeme fényük.... 22/f
2023. máj. 31. 06:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
78%

Egyke vagyok. Nem szerettem gyerekként sem. Az én szüleim nagyon merevek, megmondóak voltak. Ha lett volna testvérem, talán felismertek volna pár dolgot még ők is idejében. Felnőttként az idős szülők minden gondja, baja rám és a közben lett családomra hárult.

Három gyerekünk lett, és ez nem véletlen.

2023. máj. 31. 17:23
 12/14 anonim ***** válasza:
55%
Én is egyke voltam. Akkoriban, gyerekként, közvetlen viszonyítási alap híján, nem éreztem hiányát a testvérnek. Visszagondolva, talán csak annyiban, hogy családon/ajtón belül nem volt kivel gyerekesen játszanom, összeröhögnöm, és nem volt kivel gyerekmódra megbeszélnem/megosztanom a problémáimat és a gondolataimat. Ugyanakkor látva, hogy a időnkénti civódásaik ellenére, a két gyerekem (3 év korkülönbséggel) fiatal felnőttként is milyen jól kijön egymással, milyen bensőséges bizalmasai, biztos támaszai egymásnak, mégiscsak úgy érzem: jobb lett volna testvérrel felnőni.
2023. máj. 31. 21:58
 13/14 anonim ***** válasza:
63%

Én is egyke vagyok, nem hiányzik egy testvér. Minek?

Csak az amcsi filmekben van, hogy jaj ott a tesód, majd mindig számíthatsz rá, meg ha bajban vagy, segít.. Persze :D

A valóság meg ezzel szemben az, hogy a testvérek közti viszony inkább semleges, vagy kimondottan rossz. Családban is van jópár testvérpár, amióta felnőttek kb. alig van kapcsolat közöttük, de akad, ahol évek óta nem beszélnek egymással.

2023. jún. 1. 08:00
 14/14 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nem azokhoz szól a kérdés, akiknek van testvérük, de mondjuk #13-nak kifejezetten ellent tudok mondani, én egy nagyon jó testvérrel rendelkezem, igaz, ehhez az kellett, hogy amikor én 12-13 éves voltam, közölje a 15-6 éves bátyámmal, hogy ha akkorát hazudik hogy az is észreveszi hogy nem mond igazat, aki most jött le a falvédőről, én akkor is teljes vállszélességgel kiállok mellette. Amikor rájött, hogy ezt tényleg bárkivel szemben megteszem, akkor nagyon elkezdett értékelni engem, nagyon vigyázott rám, nagyon összeálltunk egy kimondatlan esküt kötöttünk hogy segítünk egymásnak, azóta eltelt 3-4 év, ő már egyetemre jár, én gimibe, de most is minden nap beszélünk, szinte mindent tudunk egymásról, nem titkolózunk úgy, mint mondjuk a szülők előtt egy-egy cikibb pillanatunkról, meg olyan dolgokat is elmondunk egymásnak, amiket barátoknak nem merünk, vagy nem akarunk
2023. jún. 8. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!