Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek helyesen viselkede...

Szerintetek helyesen viselkedett a sógornőm?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden megfogalmazni.

Sógornőmék előre le szokták adni a rendelést, hogy mit vegyünk a gyerekeik születésnapjára (kérés nélkül küldik az esedékes ünnep előtt 1-2 héttel a linket az ajándékról.)

Idén már link sem volt, egyszerűen szóltak, hogy ők megvették X összegbe került akkor azt majd kérik. A családi csoportos beszélgetésbe szerdai napon szóltak, hogy szombaton tartják a bulit. Jeleztük, hogy sajnos ha időben szólnak (nem az adott héten) akkor tudjuk úgy intézni a munkát, de sajnos a szerda éjjel elküldött meghívással mi nem tudunk mit kezdeni, adott hétre nem tudok szabadságot intézni.

Erre jött a válasz: nembaj, akkor az ajándékot odaadjuk aztán majd valamikor átugrotok a gyerekekhez.

Az ajándék egy nagyobb játék, ők már összeszerelték stb, odaadták nélkülünk.

Egyrészt, örülök, hogy a gyerekek örültek és teljesen mindegy, hogy ők kb fel sem fogták, hogy az tőlünk van, de ha tudom, hogy nem tudok ott lenni, akkor veszek nekik azt amit én szeretnék (nem parancsszóra utaljuk a pénzt valamite amit nem is mi választottunk) és odaadom amikor tudom, hogy személyesen is láthassam az örömüket.

Másrészt viszont én ezt annyira paraszt viselkedésnek gondolom, hogy el sem tudom mondani.. nyilván nem akarok ebből balhét a családban de érdekel mostmár màs véleménye is, hátha én reagálom túl.

2023. febr. 7. 00:13
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem jobban jársz, ha mielőbb rendezed ezt mindenki számára érthetően.

Én is örülök, ha van rokon, aki megkérdi, mit vegyen, de pofám nem lenne ehhez azért. És nektek pontosan a pofátlanságot kellene közölni.

Ha kedvesen akarod, mondd azt, hogy a ti ajándékotokra ne legyen gondja, avval majd ti foglalkoztok. Ha nem tetszik a gyereknek, akkor meg adja tovább.

Gondolom, a történetben a férjed a visszahúzó erő, hogy nem akar a testvérével vitát. Ezt viszont ti tudjátok, hogy képes felnőttként viselkedni, vagy neked kell szembesíteni a kedves sógornőt.

2023. febr. 7. 13:56
 22/22 A kérdező kommentje:

10-es

szóltak, hogy jelezni fognak a buli időpontjáról mert nem biztos még semmi sem. Szülinap után egy héttel tartották egyébként.

Nem az a bajom, hogy megvették az ajándékot, hanem hogy rànk sem csörögtek, hogy nekünk ez jó e így. Teljesen komolyan mondom, hogy nem sajnálom a gyerekre a pénzt, nekünk még nincs, szívesen költünk a keresztlányra. Csak jólesett volma ha nem kész tények elé vagyunk állítva.

Igazából nem hiszem, hogy ki akarna használni minket, megtehetik, hogy ilyen kaliberű ajándékot ők is vegyenek nem a pénzről szólt. A sógornő kicsit kontroll mániás, inkább ez a baj.

2023. febr. 8. 00:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!