Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek helyesen viselkede...

Szerintetek helyesen viselkedett a sógornőm?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden megfogalmazni.

Sógornőmék előre le szokták adni a rendelést, hogy mit vegyünk a gyerekeik születésnapjára (kérés nélkül küldik az esedékes ünnep előtt 1-2 héttel a linket az ajándékról.)

Idén már link sem volt, egyszerűen szóltak, hogy ők megvették X összegbe került akkor azt majd kérik. A családi csoportos beszélgetésbe szerdai napon szóltak, hogy szombaton tartják a bulit. Jeleztük, hogy sajnos ha időben szólnak (nem az adott héten) akkor tudjuk úgy intézni a munkát, de sajnos a szerda éjjel elküldött meghívással mi nem tudunk mit kezdeni, adott hétre nem tudok szabadságot intézni.

Erre jött a válasz: nembaj, akkor az ajándékot odaadjuk aztán majd valamikor átugrotok a gyerekekhez.

Az ajándék egy nagyobb játék, ők már összeszerelték stb, odaadták nélkülünk.

Egyrészt, örülök, hogy a gyerekek örültek és teljesen mindegy, hogy ők kb fel sem fogták, hogy az tőlünk van, de ha tudom, hogy nem tudok ott lenni, akkor veszek nekik azt amit én szeretnék (nem parancsszóra utaljuk a pénzt valamite amit nem is mi választottunk) és odaadom amikor tudom, hogy személyesen is láthassam az örömüket.

Másrészt viszont én ezt annyira paraszt viselkedésnek gondolom, hogy el sem tudom mondani.. nyilván nem akarok ebből balhét a családban de érdekel mostmár màs véleménye is, hátha én reagálom túl.

2023. febr. 7. 00:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem a férjed dolga lenne megmondani neki, ha az ő testvére, hogy ez nem így megy és ennyi. Ha a férje a te testvéred, mondd meg te is ugyan ezt. Így tiszta. Egyszer úgyis betelik a pohár
2023. febr. 7. 08:01
 12/22 anonim ***** válasza:
91%
De minek írtad ki a kérdést, ha úgysem akartok szólni?
2023. febr. 7. 08:27
 13/22 anonim ***** válasza:
95%

Ha holnap megkapod a kiszámlázott árlistát a ballagás vagy az esküvő költségeivel amire amúgy meg se hívtak, csak előtte odavágják hogy gyere ha akarsz(de azért bulizunk nélkületek is) akkor azt is kifizeted pedig tudod nem helyes? Ennyire nem szabad elengedni a gyeplőt.

Kezdjük ott hogy más ne vegyen ajándékot helyettem, s ha valamit akar akkor kérdezzen meg engem is oda akarom-e adni neki én. Ha ő odaadta fizesse csak ki. Az nem tőled volt ajándék, hanem anya s apa így nem kellett vegyen semmit, mert más elintézi. Te vagy a hülye, hogy nem teszed szóvá. Vagy a férjed.

2023. febr. 7. 09:04
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

És te nem tudod kinyitni a szádat, hogy hé, nem fizetjük ki?

Én az első "x összegben KELL ajándékot venned-nél" kiröhögtam volna őket.

2023. febr. 7. 09:14
 15/22 anonim ***** válasza:
96%
Ezt az én sógornőm is csinálta a férjemmel. De ő úgy, hogy megvette az ajándékot és közölte az árát. De olyan is volt, hogy nem is közölte, csak legyintett, hogy hagyjuk, aztán hónapokkal később a férjem fejéhez vágta, hogy mekkora élősködő, elsunnyogja az ajándék kifizetését. Ennek véget vetettünk és vittünk ajándékot, a gyerekek örültek, de az anyjuk hangosan fanyalgott meg elvette, hogy az ilyen úgyse tetszik nekik. Azóta, nem pont ezért, de az ilyenek miatt már nem is tartjuk a kapcsolatot egyáltalán 2 éve.
2023. febr. 7. 09:27
 16/22 anonim ***** válasza:
72%
Így ebben a formájában kissé paraszt ez tény, de az ajándékozás nálunk is hasonlóan működik az ember megveszi magának amit szeretne ha nagyobb ajándék akkor mindenki osszeadja ha kicsi akkor mindenki választ egyet amit ajándékoz és odaadja az összeget rá. Nekem pl van egy listám egy Excel táblázatban a könyvekről amiket szeretnék árral íróval kiadóval stb és pl ünnepekkor már a rokonok maguk kérik el és hogy nekem kicsit meglepetés legyen a barátnőm intézi velük hogy ki melyiket választja hogy ne legyen duplán semmi.
2023. febr. 7. 09:31
 17/22 anonim ***** válasza:
98%

De hogy megírtuk, hogy nekünk sajnos a közölt időpont nem jó és szemrebbenés nélkül megírták, hogy jó hát ez van, nekem inkább ez a döbbenet

Magyarul nem téged hívnak, hanem a pénztárcádat, és teljesen mellékes, hogy te csatlakozol-e hozzá...Nem hiszem, hogy ilyen hozzáállást én tolerálnék, és azt sem, hogy erőltetni kellene az ilyen jellegű összejárásokat. Elvégre, ha nem az emberi kapcsolat a lényeg, hanem hogy költségcsökkentő tényezőként meglegyen a kvóta, akkor az én életemből nem hiányoznának...

2023. febr. 7. 11:55
 18/22 anonim ***** válasza:
98%

Elvből kihátrálnék ebből, megmondanám, hogy ez miért nem korrekt.

Teljesen más, ha az ajándékozó fél kér ötletet. De szülőként akkor sem lenne pofám visszaélni ezzel, inkábn csak valami kisebb értékűt mondanék.

Sógornőm gyerekeinek mi is adtunk már úgy ajándékot, hogy előtte rákérdeztünk. Mert pl. tudtuk, hogy imádják a nagyobbak a társasjátékokat, de könnyű olyat venni, ami már megvan, ezért rákérdeztünk az anyjuknál, mi az, ami nincs meg, de vágynak rá.

Honnan veszi a sógornőd, hogy ti el akartok/el tudtok költeni annyit ajándékra? Még az sem számít, tavaly hogy volt, mindenkinek az aktuális szándéka számít.

2023. febr. 7. 12:02
 19/22 anonim ***** válasza:
97%
Neked a gyerekeidnek,hogyan müködik az ajándékozás?
2023. febr. 7. 12:03
 20/22 anonim ***** válasza:
97%
Családi csoportos beszélgetés? Ez olyan mint mikor az ofő, közli hogy hozzad az osztálypénzt, az osztály messenger csoportban? Ritka bunkó paraszt egy banda. Ilyen tuti nincsen.
2023. febr. 7. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!