Szerintetek helyesen viselkedett a sógornőm?
Megpróbálom röviden megfogalmazni.
Sógornőmék előre le szokták adni a rendelést, hogy mit vegyünk a gyerekeik születésnapjára (kérés nélkül küldik az esedékes ünnep előtt 1-2 héttel a linket az ajándékról.)
Idén már link sem volt, egyszerűen szóltak, hogy ők megvették X összegbe került akkor azt majd kérik. A családi csoportos beszélgetésbe szerdai napon szóltak, hogy szombaton tartják a bulit. Jeleztük, hogy sajnos ha időben szólnak (nem az adott héten) akkor tudjuk úgy intézni a munkát, de sajnos a szerda éjjel elküldött meghívással mi nem tudunk mit kezdeni, adott hétre nem tudok szabadságot intézni.
Erre jött a válasz: nembaj, akkor az ajándékot odaadjuk aztán majd valamikor átugrotok a gyerekekhez.
Az ajándék egy nagyobb játék, ők már összeszerelték stb, odaadták nélkülünk.
Egyrészt, örülök, hogy a gyerekek örültek és teljesen mindegy, hogy ők kb fel sem fogták, hogy az tőlünk van, de ha tudom, hogy nem tudok ott lenni, akkor veszek nekik azt amit én szeretnék (nem parancsszóra utaljuk a pénzt valamite amit nem is mi választottunk) és odaadom amikor tudom, hogy személyesen is láthassam az örömüket.
Másrészt viszont én ezt annyira paraszt viselkedésnek gondolom, hogy el sem tudom mondani.. nyilván nem akarok ebből balhét a családban de érdekel mostmár màs véleménye is, hátha én reagálom túl.
Az elmúlt pár évben egyre inkább gyakoribb ez a jelenség. A szülők eldöntik, hogy mit látnak jónak a gyermeknek és a keresztszülők, családtagok, barátok erre összedobják a pénzt és együttesen megvásárolják.
Az elmúlt évben mi például a keresztgyerekünknek egy trambulint vásároltunk a szülők kérésére, a többi keresztszülővel összepótolva.
Egy kicsit illetlenségnek tűnhet, de, ha jobban belegondolsz a szülők mégiscsak jobban tudják, hogy a gyereküknek milyen játék, kellék szükséges, vagy nincs de jól jönne.
Egy részben ez a te dolgodat is megkönnyíti, és tudod, hogy legalább, amit kap annak örül.
Nyilván nem szép ez a viselkedés amit a sógornőd tanúsított, hogy a jelenlétetek nélkül adta át az ajándékot, amit a gyermek tőletek is kapott és ennyire tolakodik a pénz után.
Nyugtasd magad azzal, hogy legalább az ajándéknak örült a szülinapos, és a szülők viselkedése pedig magukat jellemzi.
Én sem értem, ezt miért hagyjátok szó nélkül, így csak még jobban elpofátlanodnak. Oké, hogy nem te szólsz, de a férjed fél a testvérétől vagy mi?
Az rendben van, hogy egyeztettek, mit vegyetek a gyerekeknek, tőlünk is megkérdezik a rokonok, merthogy jobban tudjuk, minek örülnék, de azért nem lenne képem így intézni sem a meghívást, sem az ajándékozás.
Sajnos nem kamu, csak tényleg annyira bosszant, hogy aludni sem tudok
Gondolom, szerda óta nem alszol 😄
Én nem ekézem a sógornőt.
Eddig simán belementetek, hogy ők mondják meg, mit vesztek, szerintem ennél nem sokkal másabb, hogy vesznek egy normálisat, közösen.
A másik, hogy a szülinapra azért lehet számítani. Én simán felhívtam volna, mikor lesz, hogy intézhessek szabit. Látszólag ez neked nem volt fontos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!