Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nàlatok volt “testvèrharc” Fi...

Nàlatok volt “testvèrharc” Fiatalabb korotokban?

Figyelt kérdés

Gondolom nagyon sokhelyen ismerôs a dolog,csak unatkizàsbol kèrdezem

Esetleg

Hogy mikor mi àltal maradt abba esetleg kinôtètek simàn..?vagy mint nàlam

Viccesz storik 3…2..1

6èv korkülönbsèg ès èn vagyok a fiatalabb

Mindig nyùzott a bàtyàm

Heti 7x összekòcoltuk egymàst volt hogy napi többször is (nem is volt sohasem

Olyan jò a kapcsolatunk egymàssal màra meg abszolutt semmi kontakt sôtt..de ez màsjellegû dolgok mistt alakult így)

Ès 2alkalommal “keveredtem”ki gyôztesen

1x “harc”közben beszorult a làba elesett ès eltört èn megrugdostam ès nagyon örültem (7èves lehettem)

2.x pedig egy pringles-es dobozt ràhuztam a kezemre ès a peremèvel elcsèpeltem ahol èrtem a fejèt aztàn ahogy tartotta a karjàt hogy vèdje a fejèt aztis nagyon elslahàltam (8-9èvesen)

Ès megint csak nagyvolt az öröm a rèszemröl..nade a mindennapos èvek àn tartò “hàborùban”rengeteg csatàt vesztettem igaz kèsôbb heti pàr alkalomra redukàlòdott de egyre komolyabbakmvoltak az “ütközetek”

De a legèdesebb amikor ugyanis megnyertem az egèsz “hàborùt”

19-20èvesen

13èves koromtol birkòztam (22èves koromig)

2èvig jàrtam boxra is azidô alatt

Ès nôtem 19-20èvesen nem sookkal de jòval nagyobb voltam mint a bàtyàm ès azidô alatt is nagyonsokszor fogtam magam vissza vele szemben…ès jött az ominòzus hàborùnyerès

Elkaptam a nyakàt beràntottam az oldalamhoz megszoritottam 2kèzzel (nem a torkàt azèrt csak oldalt)krákogott eggyet ès 2x orrbagyürtem ami teljes gond nèlkül eltört,ellöktem magamtol gùnyosan végignèztem rajta ès eggyetlen àrva szòt nemszòlt

Ès elment ès (szegèny)èdesanyàm jött ès kaptam a fejmosàst….na ès attol a pillanattol kezdve soha többet nem b@sztatott fizikàlisan…

Amikor ugyanis megpròbàlta elègvolt csak gyorsabban odalèpnem hozzà ès gyorsan az orraelè tenni a tenyeremet ès abbamaradt

2023. febr. 5. 23:34
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

Hát ez kicsit túlzónak tűnik, azért egy normálisan fegyelmező családban ilyet nem kellene megengedni a gyerekeknek. Nálunk is volt néha egy kis bunyó a húgommal kiskorunkba - fiúként -, de aztán egy idő után mélyebb kapcsolatot alakítottunk ki és jobban megértettük egymást emberileg és fel is nőttünk, szóval a gyerekes civakodás abbamaradt; Azóta jó barátok vagyunk.

Elképzelhető, hogy a féltékenység is szerepet játszik a testvéreddel való egészségtelen és agresszív kapcsolatodban. Az is lehet, hogy pusztán aberált vagy agresszív és antiszociális a tesód, idegesítetted vagy valami mast rajtad töltött ki vagy volt valami rossz mintapélda a környezetben. Szóval mi igen hamar kinőttük, szerintem elmondásod szerint a ti kapcsolatotok nem igazán volt egészséges ilyen civakodás szempontból meghaladt egy határt.

2023. febr. 5. 23:52
 2/8 A kérdező kommentje:

Igaz egèszséges nemnagyonnak mondhatò de most bem is az s lènyeg èn màr tisztàban vagyok sokmindennel ès az okàt is tudom amiert ugy viselkedett velem ahogy

Nekem is lett volna ugyan ùgy okom hogy ne fogsdjam ôt el de èn “hittem a mikulàsban”namindegy

De nem is ez a lènyeg

Èn csak storikra vagyok kivàncsi

A mièrtre nem..s mikor felnövünk ès àtgondoljuk akkor meglàtjuk a dgokat de fiatalkèn nemtudjuk mèg azt…nemhiàba semmi kapcsolatot nemtartok bàtyàmmal ès nem is akarok

Ès a hükyesèg sem hiàbyzik így a legjobb ha tènyleg elkerüljük egymàst èn nemleszek elítèlve

Ô megussza a roahdtnagy verèst tôlem..de csak tôlem az istenektöl vagy a karmàtol vagy legyen sors..attol biztosnem…

Ígyvanez elrendelve

Nade ami tèged illet

A hugoddal durrantatok össze?ilyet mèg nemis hallottam :O

Nemsemmi..:D

2023. febr. 6. 00:05
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
Utolsó vagyok, a verekedés gyermekkorban nemtől független! :D De mint mondtam, már benőtt a fejünk lágya és azóta is jóban vagyunk.
2023. febr. 6. 00:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem volt semmi.
2023. febr. 6. 00:18
 5/8 anonim ***** válasza:
58%
Én voltam az a kis elkényeztetett kisgyerek a családban, mivel én voltam a legfiatalabb. Óvodás koromban sokat vertük egymást a 7 évvel idősebb nővéremmel. Egyszer el is törtem a telefonját.
2023. febr. 6. 08:20
 6/8 Hans Pötterman ***** válasza:
72%

Annyira nem,de ennek ellenére se vagyunk sehogy se. 3-an vagyunk testvérek, senki nincs jóba senkivel kb. Van egy bátyám meg egy húgom, bár ő 10 évvel fiatalabb nálam is, gondolom nagy a szakadék korban,de ő egyikünkkel se igazán áll szóba, bátyámmal még úgy ahogy beszélünk hébe hóba, évente 1-2x találkozunk is,de ez se mondható komoly testvéri kapcsolatnak, inkább mint 2 régi ismerős.

Úgyhogy ez önmagában semmit nem jelent szerintem,a gyerekkori viszonynak nem sok hatása van a felnőttkorra.

2023. febr. 6. 08:54
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Soha

9 évvel idősebb nővérem, anyám helyett anyám volt.

2023. febr. 6. 20:49
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk volt testvérharc. A mi családunkban 3 fiú, meg unokatesóim 2 fiú. Volt, hogy tömegverekedés volt. De sose volt komoly. Komolynak éreztük, de senki nem sérűlt meg. Nálunk úgy maradt abba, hogy szétköltöztünk. Unokatesóimmal 15 éve nem beszélek, az egyik öcsémmel vagy 5 éve, a többivel nagyritkán beszélek.
2023. febr. 8. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!