Hogy tehette ezt? Milyen testvér az ilyen?
Figyelt kérdés
Nekem és a bátyámnak is saját vállalkozásunk van(külön-külön). Az én elvem a minőségi munkaerőn alapszik, így csak a szerintem legjobbakat veszem fel. Igen, ám de a bátyám ezt pontosan tudja és amikor szerzek egy jó alkalmazottat akkor ő megtudakolja mennyit ajánlottam neki, ő pedig annak az 1,5szeresét felajánlja és ezzel gyakorlatilag ellopja az összes jó alkalmazottamat. Lassan bele betegszem ebbe. Rengeteget romlott a vállalkozásom színvonala, már alig tudom eltartani a 3 gyerekemet, a bátyám viszont szárnyal. Mit lehet tenni ilyenkor? Ti mit tennétek?
Én: 37 éves férfi
Bátyám:41 éves
2023. jan. 13. 19:22
2/25 A kérdező kommentje:
#1 Az meg ki?
2023. jan. 13. 19:26
3/25 anonim válasza:
Erre mondják azt az üzletben nincs család, csak a profit számít. Ez van. Ezt max kivédeni úgy tudod, hogy a munkaszerződésbe beleírod, hogy az alkalmazottak x évig nem mehetnek át x céghez, ha igen akkor szabálysértést követnek el.
4/25 anonim válasza:
A kérdésedből kiderül, hogy az 1-nek igaza van, te tényleg csak TV-ben láttál vállalkozásvezetést.
5/25 anonim válasza:
#3, és a Szabálysértési törvény módosításához fizessen le néhány politikust?
6/25 anonim válasza:
Egy háztartásban éltek vagy hogy az ördögbe láttok bele ennyire egymás munkaügyeibe? Nem kell neki megmondani azt sem, hogy új embert vettél fel, nemhogy azt, hogy mennyit fizetsz neki.
7/25 anonim válasza:
Miért nem veszel fel pár sehonnai bitangot aztán röhögsz a markodba amikor átcsábítja őket?
8/25 anonim válasza:
Ne mondd el neki mennyit fizetsz. Ill fizess te többet.
9/25 Darius- válasza:
Megtette, mert o egy hitvany alak, akinek csak a pénz szamit. De a hibas te vagy, mert engeded. Elcsabitja az alkalmazottaid ! Ha nem engednéd, meg tudna tenni ? Én még a munkahelyemre sem engedném be, nemhogy arra, hogy turkaljon a papirok kozott és az alkalmazottakkal beszélgessen. De ha mindezt munkahelyen kivul teszi, nyomoz, latja ki megy ki a munkahelyedrol és igy lép veluk kapcsolatba ? Ha igy van akkor ez mar problémasabb, ha az a o cége nagyobb profitot termel megengedheti azt, hogy tobbet fizessen az embereknek. Na de igy o bukik bevételt, valamiben santit ez az egész, ezt ki csinalna meg most oszintén ? Mert igy neki ez nem haszon, hanem veszteség.
10/25 A kérdező kommentje:
#9 Nem tudom, hogy csinálja. Nem akarom megsérteni őt, mert akkor többé nem áll velem szóba.
2023. jan. 13. 21:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!