Mit csinalnatok egy ilyen testverrel?
Kevesebbet beszélnék és kevesebbet találkoznék vele, ha úgy érezném, hogy leszívja az energiámat és hosszabb távon azt látnám, hogy egyáltalán nem kölcsönös a kapcsolatunk.
Helyette inkább azokra a baráti kapcsolataimra szánnék több időt, ahol oda-vissza működik a másik iránti érdeklődés, meghallgatás, szükség esetén segítség, támogatás.
Ha panaszkodik, nem adnék kéretlen tanácsot, mindig csak kérdezném, hogy mit tesz az adott helyzet megoldására, mint változtat, hogy jobb legyen a helyzet, megszűnjön egy probléma, stb.
Fhu, de nem bírom az ilyen embereket. Akiknek bármit lehet mondani, magukra terelik a szót. Amikor éppen elmondanád neki az egyik problémádat, erre ő csak flegmán közli, hogy "hát igen, de neki sokkal rosszabb". Rosszabb vagy nem, hogyha én meghallgatom őt és tanácsot adok neki, jól esne, hogyha legalább meghallgatna ő is engem. Szóval megértelek Kérdező.
Szerintem legjobb lenne, hogyha megszakítanád vele a kapcsolatot. Úgy tűnik, hogy csak a lelki szemetesének használ, amúgy meg tojik rád.
Beszéld meg vele, és világosítsd fel,hogy te ezt a kapcsolatot nem tudod/szeretnéd így tovább csinálni. Ne hagy semmiképp se szó nélkül!
Remélem sikerül megbeszélni! Egy jó testvér aranyat ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!