Ilyen esetben mit csinálnátok, vagy mit lehet csinálni?
Hárman vagyunk testvérek, az örökségünk egy körülbelül 60 millió forint értékű családi ház a hozzátartozó telekkel.
Ketten elköltöztünk, az öcsénk maradt a családi házban.
Szeretnénk pénzt látni a házból viszont ő azt mondta hogy nem költözik ki, és nem hajlandó eladni a részét, gyakorlatilag kisajátította a házat.
Azt mondta, hogy tudja,hogy jogilag bemehetünk, nem is érdekli, aludhatunk is a házban, ha nincs hová mennünk mehetünk, tudja hogy ugyan úgy a miénk is, de őt nem fogjuk kirobbantani sem onnét.
Nyilván egyikünk sem vágyik rá,hogy mellé és a barátnője mellé költözzön.
Érvelt azzal is, hogy ő már nekiállt a felújításnak (ami részben igaz) és, hogy csak miatta ér 60 milliót mert ő már hozzátett és ezért sem fogja eladni.Mondtuk neki,hogyha ettől boldog és 60-ért eladnánk akkor nekünk 17-17 millió elég, de ő hajthatatlan.
A telekből sem akar eladni pedig még egy házat oda lehetne építeni.
Erre is az a válasz,hogy ha valamelyikünk oda akar építkezni akkor legyen, de idegennek nem adja el.
Kérdés,hogy ezzel mit lehet kezdeni, akár jogi útra terelve is, elérhetnénk bármit vagy ez patt helyzet marad amíg él?
Nem vagyok jogi szakember, de ez nem így működik. Rohadtul mocskos dolog, amit csinált veletek, ti meg hagyjátok.
El kell menni egy ügyvédhez. Vagy eladjátok a házat vagy pedig kifizet titeket, nincs olyan, hogy ő ott vígan eltengeti az életét.
4-5-6 jól írja.
Lehet kérni a kényszer-értékesítést. Szerintem forduljatok a normális tesóddal közösen ügyvédhez, ő mindent elmond.
Ha tesód felújította a házat, akkor amit számlával igazolni tud, annyit vonhat le a vételárból külön magának.
Közös tulajdon megszüntetése, akkor nem fogják megkérdezni a tesódat, akar e maradni, hanem kirakják és eladják a feje fölül a házat. Jóval kevesebbért, mint amennyit ér, tehát ő is rosszabbul jár.
Ezt érdemes nemi meglobogtatni, hogy neki is jobb, ha kivásárol titeket.
Első körben ügyvéd által írt felszólítást érdemes neki küldeni, ha szakemberhez fordultok, ő segít.
Még esetleg az releváns lehet, hogy van e más hasonló nagy összegű érték amit örököltök később? Nálunk öcsém nem akart kiköltözni egy másfél szobás budapesti lakásból, de mi ügyvéddel megoldottuk úgy, hogy én lemondtam arról, cserébe én kaptam meg egy vidéki házat és én leszek a kizárólagos örökös egy másik budapesti garzon esetén majd.
Ha nálatok nincs ilyen lehetőség, akkor mindegy. Csak ötlet, mert így nem kell vacakolni az eladással, meg ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!