Veszekedés testvérrel?
KB két éve költöztünk össze a bátyámmal. Ő 25, én 22 éves nő vagyok. Eleinte minden rendben volt, mert teljesen úgy fedte egymást a műszakunk, hogy szinte csak hétvégén találkoztunk, akkor viszont programunk volt külön. Viszont ő most munkát váltott és így minden nap 1-2 órát látjuk egymást. Egyébként azért költöztünk össze, mielőtt valaki kérdi, mert tanulok, ő meg annyira el van foglalva a munkával, hogy nem zavatuk egymást. Régen is mindig az volt, hogy tökéletesen megvoltunk, viszont ha jött a nézeteltérés, akkor annak sírás volt a vége. Nos, most, hogy gyakrabban találkozunk, már felmerulnek viták. Ennek általában az a vége, hogy ő morog, vagy abszolút csendben marad és néz maga elé, én viszont ettől bestresszelek és vagy sírok, vagy nem tud beállni a szám. Együtt nőttünk fel és színre a legjobb barátok voltunk, de valamiért sosem tudtunk normálisan veszekedni, már ha lehet olyat. A vége mindig az, hogy bocsánatot kér, és én is tőle, de odáig olyan érzelmi hullámvasút vezet, hogy nagyon pocsék. Az új munka miatt most ő is kevesebbet keres, én pedig még mindig tanulok, nem akarunk külön költözni.. Megvan a saját terem, értelemszerűen külön szobában vagyunk, de nem elzárkózni akarok, hanem normálisan kommunikálni. Illene neki is már 25 évesen... Biztos vagyok benne, ha lenne módszer, amit a szájába rágok, akkor hajlamos lenne a változásra, de fene tudja, mi lenne a megoldás. Ha elkoltoznek is ez lenne, hiszen az egyetlen élő rokonom, nem fogom sosem kizárni az életemből, ezért kérlek adjatok nekem tanácsot, hogyan tudnánk érett felnőtt módjára befejezni a vitákat, ha már elkezdtük...
Köszönöm, a nevében is
Szerintem ilyenkor egy picit kontrolláld magadat, ne beszélj annyit.
Erre amúgy is szükség van, hiszen sok esetben iszonyú idegesítő tud lenni, ha valaki megállás nélkül mondja a mondókáját, nem csak családi veszekedésekkor.
Tudom, hogy ebben én is hibás vagyok, én ilyen vagyok a párommal is sajnos veszekedés terén, a párom meg hasonló kommunikacio terén a tesómhoz.. Szóval duplán kinlodom :D
Nálam nincs gond azzal, hogy belássam, hogy valamit rosszul csinálok, de az is biztos, hogy a tesóm stílusa (na meg akár páromé) sem megfelelő.
4-5 hónapja írtam egy hasonló kérdést, akkor a párommal kapcsolatban, ott sajnos nem kaptam ilyen korrekt válaszokat, csak hogy "hagyd el, ez toxikus" stb. Hát, a tesóm sem tervezem "elhagyni", mert ilyen, a párommal meg úgyis össze költözünk, amint haza jön Magyarországra, de akkor meg vele lesz ez a kommunikációs szakadék, ezért szeretném addigra össze szedni a tudásom
Ezt igazából gyakorlással tudod elsajátítani, hogy kevesebbet beszélj.
Hogy a gyakorlás alatt mit értek, annyit tudsz tenni, hogy akár vitázáskor, akár szimpla beszélgetésekkor figyelsz magadra, hogy ne beszéld túl a másikat (ez nagyon fontos).
Az elején nehéz lehet, de a többedik ilyen alkalomkor már észre fogod venni a változást magadon, hogy máris kevesebbet beszélsz.:D Ez akár már pár nap elteltével észlelni fogod magadon
Sok sikert!:)
Sokszor gondoltam arra, hogy bárcsak lett volna testvérem. Nem lett, ezt dobta az élet.
Most így látva a példátokat, hát, nem is tudom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!