Ilyen testvérről mi a véleményed?
Annyi a lényeg hogy gyermekelhelyezési perem lesz. Én pedig megkértem a nővéremet, hogy legyen a tanúm, és mondja el azt amit lát/látott eddig amikor nála voltam a kislányommal. Támassza alá azt, hogy szeret engem a gyerekem, boldog velem, vele, a családjával. Csak és kizárólag az igazat, nem kértem hogy bármi mást tegyen az ügyemben.
Azonnal igent mondott....aztán mikor címet egyeztetünk a tanúsághoz és az idézéshez már kétségei voltak.
Utána az ügyvédemmel próbáltam megnyugtatni, de hasztalan.
Kifarsult és nem fog tanúskodi se értem se a gyerekem érdeke miatt se, mert hogy ő lámpalazas és az exem ügyvedje biztosan kicsinálná őt.
Próbáltam meggyőzni hogy itt egy kisgyerek érdekéről, jövőjéről van szó, nem pedig rola, de hasztalan. Ő az egészben csak a saját kínos helyzetbe kerüléset látja.
Szüleink már nem élnek....ő lett volna az 1. Számú és legbiztosabb tanúm, aki bizonyítani tudja a szülői alkalmasságom....
Mi erről a véleményed?
Én férfiként a közös felügyeletet tartom igazságosnak.
A "van új az apja" szituációt csak gerinctelen nő vagy agresszív barom férfi esetén tartom valószínűnek!
A közös felügyelet sajnos kizárt esetemben. Elsőre nekem is ez volt a logikus.
De...hiába van az új gyermekelhelyezesi törvény, közös felügyeletet csak akkor rendel el a bíróság, ha a külön élő szülők közt nagyjából felhőtlen jó viszony és a gyermeket illetően együttműködés van.
Nálunk meg hónapokra elrejttették előlem a gyereket.
A rendőrséget kellett bevonnom hogy kinyomozzák hol van.
Majd a gyermekvédelmet akik egy egy ilyen elfogult undorító nővédő egylet mint kiderült.
Végül a csaladvédelmi eljáró tudta megértetni az exemmel, hogy elmebeteg dolog amit tesz és hogy azért mert neki új kapcsolata van, nem írhatja ki a gyermek édesapját a gyermek életéből.
Az új bak megtiltotta exemnek hogy beszéljen és tájékoztasson a gyerekemről.
Mikor a kislányom ellopta az anyja telefonját és felhívott engem, kitépték a kezéből a telefont mikor rajtakapták.
16.
Ezt még megpróbálom, jó ötlet, köszönöm.
Undorító a nővéred viselkedése.
Én ezek után megmondanám neki, hogy ezentúl ő számomra nem létezik, a kapcsolatunk örökre meg van szakítva. Ha jól értem, szüleitek már nem élnek, náluk közös családi összejövetelek nem lehetnek. Akkor már nincs is indok, mi miatt kéne valaha is egy levegőt szívnod vele.
A gyereket illetően meg az ügyvéddel harcoljátok ki, amihez jogod van. Ha jól értem, itt nem az a kérdés, hogy kihez kerüljenek a gyerekek, hanem, hogy a láthatást ne akadályozza a másik fél. A láthatási jogot csak nagyon indokolt esetben veszik el a külön élő szülőtől. A láthatáshoz 14 év alatti gyerek esetében még akkor is joga van a külön élő szülőnek, ha maga a gyerek sem akarja!
Ha pedig jogod van a láthatáshoz, akkor annak akadályozása esetén MINDEN ALKALOMMAL tegyél bejelentést a megfelelő helyen. Előbb-utóbb majd fenéken billentik az exedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!