Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy àllitsam leőket?

Hogy àllitsam leőket?

Figyelt kérdés

Anyukàk! Megvan az amikor a gyerekeitek nagyon durvàn össze kapnak és laàllithatatlanok?

Na nálunk minden nap ezt csináljàk a 16 és 12 éves lányaim.De a nagyobbik szó szerint veri a kisebbiket és már nem tudom hogyan àllitsam le őket.A nagyobbiktól folyton elveszem a telót,de még le is ordibàlom amikor megveri a kicsit de van hogy még azután se áll le mit csinàljak?): (Még sosem eset baja a kicsinek azért nem olyan erős a nagyobbik)

#lány #testvérharc #Megállíthatatlantestverek #Ketsegbeesettszulo
2022. nov. 3. 15:46
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Szóval csak a 9-es válaszoló ad hasznos tanácsot, mert az ugye egyezik azzal, amit te gondolsz. Addig nem fognak leállni, amíg nem vállalsz felelősséget a rossz nevelésed miatt, de ebből a hozzáállásból kristálytiszta, hogy sosem fog megtörténni.
2022. nov. 3. 23:30
 22/23 anonim válasza:
Most igazából nemtudom hogy ez tenyleg a nevelestol fugg e, pl en amikor 14 éves voltam (lany) az ocsem meg 10, én is annyiszor kotekedtem vele, ő is velem, de legtöbbször én, így full unalombol, verekedtunk, veszekedtunk, de azert sose olyan komolyan, meg napi szinten, es szerettük is egymást, azért az más volt ha én elmondtam mindennek az öcsém vagy "verekedtunk" de ha már más annyit mondott rá, akár a szuleim akárki hogy "Hulye gyerek" mar en is mentem hogy "Na ki a hulye gyerek?" Tehat mi szerettük egymast a tesommal, ezek amiket meg csinaltunk szimplán unalombol volt, hat melyik teso nem verekszik/veszekszik, de az is más hogy szo szerint rendesen komolyan verekednek, vagy csak tenyleg ugy mint én meg az öcsém akkoribba.
2022. nov. 4. 19:03
 23/23 H.B.Netta ***** válasza:
100%

Általában az két testvér közötti rivalizálás az, ami verekedést is kiválthat. Amikor az idősebb testvér nincs felkészítve arra, hogy mától nem ő lesz a világ közepe, az féltékenységet szül. Ahogy a kisebb cseperedik, még akkor is több figyelmet kap, mint a nagyobbik, mert elfelejtkeznek a szülők gyakran arról, hogy mind a két gyermeknek azonos figyelmet szenteljenek, na meg persze azt is, hogy két gyermek két különböző személyiség. Aztán jönnek egymásra a figyelmetlen elszólások

“Bezzeg a testvéred…”

“Miért nem vagy olyan, mint…”

“Bárcsak olyan lennél, mint…”

És társai. A hasonlítgatás a leggyakrabban romboló hatást von magával. A gyermek megkérdőjelezi saját magát és értékét, helyzetét a családban. Eljuthat arra szintre, hogy meghasonul a személyisége vagy olyan mértékű féltékenységet vált ki belőle, ami agressziót szül. A folyamatos frusztráció, főleg a serdülő korosztályban, komoly következményeket vonhat magával. Arról nem is beszélve, ha a kisebb már pontosan tisztában van a “rangsorral” és tudja bármi is történjék, ő kedvezőbb helyzetben van, ezzel vissza is fog élni. Márcsak azért is tudja, mert “nem bántjuk a kisebbet” pozícióban van. Én is azt tanácsolnám, hogy keress fel egy nevelési tanácsadót, nem szégyen segítséget kérni. Sőt, ennél nincs felelősségteljesebb lépés, mint belátni, hogy igenis szükséges egy szakember bevonása a helyzetbe. Még azelőtt, mielőtt ennél is jobban megsínyli a két lány a jelenlegi szituációt.

2022. nov. 4. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!