Milyen feltételekkel adnál a testvérednek nagyobb összeget kölcsön? Adnàl egyáltalán?
"Az ember megtakarítása pont ezért van, hogy legyen mihez nyúlni, ha kell."
Neki, vagy a szeretteinek...
"... a kapcsolat ... inkáb romoljon meg, ÉS maradjon meg a apénzed"
Szomorú azt olvasni, hogy egyesek szerint ennyire egyértelműen többet ér a pénz, mint a testvérükkel való kapcsolatuk.
Kizárólag szerződéssel.
Ha nem adja meg az abban foglaltak szerint, akkor visszaperlem tőle...
Pontosan az ilyen "jaj, most nincs pénzem" majmolások miatt. Nagynéném 250 ezret adott (nem is értem, hogy lehet ilyen naiv), aztán a rokon "hopp, felszívódott".
24-es, nem 10 ezerről beszélünk, hanem kétmillióról!
És igen, pont leszrnám a testvéri viszonyt ezek után, mert azért kétmisi nem aprópénz, hogy odaadjam bárkinek is.
"félek hogy nem fogja tudni visszaadni, és csak elmérgesedik a viszony. Viszont ha nem adok, akkor azért fog elmérgesedni"
Ne döntsd el előre, hogy el fog mérgesedni a viszony. Adj egy esélyt annak, hátha nem fog elmérgesedni!
"Láttam családon belül többször hasonlót, mindig az volt hogy ‘rokonnak nem fontos visszaadni’ hiszen egy család vagyunk."
Emlékeztesd őt a korábbi esetekre, hogy ne sértődjön meg, és hogy lehetőleg ő maga ajánlja fel, hogy papírozzátok le legalább. Ha hajlandó rá, és ha látod, hogy felfogta, milyen fenntartásaid vannak, akkor szerintem menj bele. Mindenesetre csak annyit adj, amennyit te jónak látsz, ne annyit, amennyit ő kér. A te döntésed legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!