Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Milyen feltételekkel adnál a...

Milyen feltételekkel adnál a testvérednek nagyobb összeget kölcsön? Adnàl egyáltalán?

Figyelt kérdés
Nagyon nem tetszik az ötlet, félek hogy nem fogja tudni visszaadni, és csak elmérgesedik a viszony. Viszont ha nem adok, akkor azért fog elmérgesedni.

2022. okt. 15. 11:59
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
86%
Mindenképpen elmérgesedik! Akkor inkább ne adj, legalább a pénzed maradjon meg. Ha adsz, és nem tudja visszaadni, akkor azért fog elnérgesedni a viszony. Ha visszaadja, te leszel a szemét, hogy elvárod, hogy visszafizesse. Inkább ne adj. Ha mégis, akkor papírozzátok le, és ne egy sajtpapírra, hanem tanúkkal. És ne kp add, hanem utald "kölcsön" közleménnyel. De én nem adnék.
2022. okt. 15. 14:10
 12/38 anonim ***** válasza:
78%
Én azt csinálnám mint a 8as.
2022. okt. 15. 14:44
 13/38 qkker1 ***** válasza:
86%
Nem adnék, a családtag a legrosszabb adós!
2022. okt. 15. 14:48
 14/38 anonim ***** válasza:
73%
Én adnék, feltételek nélkül, mert olyan a viszonyunk.
2022. okt. 15. 14:56
 15/38 anonim ***** válasza:
65%
Megmondod h neked sicns.
2022. okt. 15. 15:07
 16/38 anonim ***** válasza:
88%
Amennyit tudok nélkülözni a család mellett akkor is ha beüt valami nagyobb kiadás. Ez nagyjából úgy 1 millió forint most. Tudom hogy vissza adná és én is bármikor fordulhatnék hozzá ugyanígy.
2022. okt. 15. 16:35
 17/38 anonim ***** válasza:
83%

A nővérem kért anno tőlem kölcsön (nincs jó viszonyunk), az akkori havi fizetésem kb másfélszeresét. Azt mondta, javíttatni kell a kocsit, nem tud nélküle dolgozni járni, és most kicsit megszorult. Adtam neki, de csak papírral, tanúkkal. Pontban határidőre megadta. Közben kiderült, hogy a szüleimtől is kért egy kétszer akkora összeget, na azt azóta is fizeti, papír arról nem volt.

Látod, ennyit számít a papír.

Ha nem akarsz adni, ne adj! Ha a szüleid haragudnának meg érte, akkor el lehet nekik mondani, hogy adjanak ők, ne más f*szával verjék a csalánt.

Egy tartós betéttel a bankban a pénzed neked dolgozik. Kifizetné a testvéred az így elbukott pénzt? Ugye, hogy nem. De ha fizetne is kamatot, még mindig sokkal kevésbé kockázatos bankban tartani, mint a tesódnál, aki vagy fizet, vagy nem.

2022. okt. 15. 17:23
 18/38 A kérdező kommentje:
Nagyjából 1,5-2millioról lenne szó, ingatlanvásárlás. Tudom mennyi a fizetése és hogy a többi része a család többi tagjától lenne. Nyilván írnánk róla papírt, de akkor is… nem tartom jó ötletnek. Jóban vagyunk, fogjuk rá. Tudja hogy van megtakarított pénzem. De az eddigi tapasztalatok alapján nem jó keverni a családot/barátságot a pénzzel.
2022. okt. 15. 22:51
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
Mondd, hogy lekötötted/befektetted a pénzt. Vegyen fel hitelt. Vagy önerőre kéne?
2022. okt. 15. 22:55
 20/38 anonim ***** válasza:
90%

"nem tartom jó ötletnek. Jóban vagyunk, fogjuk rá. ... az eddigi tapasztalatok alapján nem jó keverni a családot/barátságot a pénzzel."

Barátokkal való tapasztalatok miatt nem tartod jó ötletnek? Vagy konkrétan vele volt már valami cinkes ügy?

2022. okt. 15. 23:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!