Meghívnátok egy ilyen testvért az esküvőtökre?
Az öcsém 14 évvel fiatalabb és egyetlen konfliktus miatt már öt éve nem beszélek vele. Annak ellenére, hogy nem együtt nőttünk fel, 18 éves koráig meglehetősen jó volt a kapcsolatunk. Hét évvel ezelőtt, mikor ő 16 éves volt, én kimentem németországba dolgozni. Ott szerencsésen elhelyezkedtem, és megengedhettem magamnak, hogy a családomat is segítsem. Másfél évig havi rendszerességgel küldem 150eurót anyunak és az öcsémnak. 100at anyunak, 50et pedig tesómnak, személyesen neki címezve. Szeritem havi 50euró zsebpénz nem kevés egy 16éves kamasznak, talán mondhatjuk, hogy jófej voltam. Ez így ment folyamatosan másfél évig, majd jött az öcsém 18adik szülinapja, amire nem tudtam hazautazni, de küldem neki 200 eurót. A szülinapját követő hónapban viszont már csak anyunak küldtem 100eurót, tesómnak semmit.Másnap már írt, hogy róla megfeledkeztem, amire azt válaszoltam, hogy szándékos volt, és a jövőben kénytelen lesz enélkül boldogulni, mert többet nem fogok küldeni.
Erre megsértődött, és valami olyasmit vágott a fejemhez, hogy én önző vagyok és nem gondolok a családra csak magamra, stb. Erre nagyon ideges lettem, a ordibáltam vele a telefonban, ha előttem állt volna, valószinüleg lefejeltem volna. Akkor nagyon megharagudtam rá, olyannyira, hogy azóta egyáltalán nem is beszéltem vele. Ha évente egyszer hazautaztam németből, akkoris csak a városban találkoztam anyuval és barátoknál aludtam, csak hogy ne kelljem az öcsémet látnom.
Nemrég megkértem a barátnőm kezét, és valami érthetetlen okból igent mondott :D Jövőre tervezzük az esküvőt, annak rendje és módja szerint, mindenkit meghívtunk a csalódból, kivéve öcsémet. Ő nem is tiltakozott, csak anyám értetlenkedig, hogy ilyet nem lehet csinálni, és nem haragudhatok egy öt éves sérelem miatt, főleg nem testvérre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!