Milyen előnyei,hátrányai lehetnek tesrvérek közötti nagy korkülönségnek?
Előnye, hogy HA AKAR, tud gyakorolni, lesz némi tapasztalata, fogalma a gyerekeről, mire oda jut ő is.
Hátránya, hogy nem nőnek fel együtt, nem is lesz olyan a kapcsolatuk, mint azoknak a testvéreknek, akik ott voltak egymásnak, mióta tudják az eszüket.
Szélsőségektől eltekintve.
Szia, köztem és a Húgom között 7 év van.
Amikor kisbaba volt nekem nagyon nehéz volt elviselni, hogy mindenért le voltam szidva, mert Anyu ideges volt mindig miközben
Hugi összetéphette a kedvenc könyveimet, tönkretehette a játékaimat "büntetlenül" és senki nem kért érte bocsánatot.
Nagyon sokat bántott engem, ahogy megtanult beszélni én meg nem szólhattam vissza, mert én vagyok a nagyobb. Rengeteget sírtam miatta.
Kb. 8 éves korában változott meg, sokkal kedvesebb lett. Nagyon jót tett neki az iskolaváltás. Azóta legjobb barátnők vagyunk. Mindkettőnknek kijutott a rosszból az életben (neki 19 évesen sztrók, nekem 27 évesen rák) és támogattuk egymást, nem is tudom mi lenne velem nélküle. Van 2 nővérem, 2 és 4 évvel idősebbek nálam, de velük nem olyan szoros a kapcsolatunk.
Szerintem nem a korkülönbség az ami leginkább számít, hanem hogy a szülők jól nevelik-e a gyerekeket.. nem kivételezve egyikükkel sem.
#3, nem releváns, hogy abban a helyzetben hogy volt, mert abban a helyzetben csak ők vannak, mások meg másban.
Én vigyáztam többször a kis unokatestvéreimre, szívesen csináltam, de ez nem azt jelenti, hogy más is.
A barátom 17 éves volt amikor az anyja terhes lett a féltestverével. Igazából sokat nem találkoztak, mert egész nyarat az apjánál tölti, hétvegeket is gyakran, csak egy évig éltek egy háztartásba, aztán mentünk egy vidéki egyetemre. Sokat vigyáztunk rá, abban a kevés időben, nem negatívumként éltem meg. Nagyon szereti a húgát, látszik rajta, hogy jó apa lesz.
Egy hátránya volt, hogy nagyon rossz alvó (volt egy durva balesete) és ezt a gyereksírás se segítette, viszont sokszor ő kelt fel a picihez, ami elterelte a figyelmét a rémálmokról.
Ritkajó a testveri kapcsolatuk, irigylem is őket, én sose jöttem ki jól az öcséimmel akik nálam 4 es 6 évvel fiatalabbak. 24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!