Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Így vissza tudnám szerezni a...

Így vissza tudnám szerezni a pénzem?

Figyelt kérdés
A testvérem több mint 3 éve tartozik 600ezer forinttal és már rég meg kellett volna adja. Egy épitőipari cégnél dolgozik mint kamionsofőr, ő szállítja ki az árút. Mivel úgyis lakásfelújítást tervezek, arra gondoltam, hogy megrendelem tőlük az építőanyagot, aztán mikor a tesóm kihozza, majd egyszerűen nem fizetem ki. Tudom, hogy pofátlan húzás lenne, de nem tudom máshogy fizetésre bírni.

2022. jún. 21. 18:01
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem úgy működik hogy megrendeled és lerakatod vele majd nem fizeted ki és közlöd vele hogy az Ő dolga így megadnia a tartozást. Tesód ott csak egy alkalmazott, amit odavisz az nem az övé, és ha te nem fizetsz akkor jelzi a főnökének hogy nem voltál hajlandó fizetni, semmi esetre sem, a főnöke meg nem fog ügyet csinálni ebből mennyire vagytok egy család, szépen jogi útra fogja vinni az ügyet és mindannyian mehettek a bíróságra. Ott nem fog senkit érdekelni hogy Ő tartozik neked, mert ezzel nem neki okozol kárt hanem egy cégnek, és a cég kárát fogják veled megfizettetni, tesóddal nem mert személyes dolgotnem viheti a munkahelyére tehát Ő csak a munkáját végezte tehát Ő neki ebből kára nem lesz ha egyből jelezni fogja hogy Te nem fizetted ki amit oda kértél.

Azt hogy kettőtök közt milyen viták vannak azt egymás közt rendezzétek le, ha van papír a kölcsönről akkor jogi útra viheted a dolgot, ha nincs akkor senki nem fog tudni semmit csinálni.

2022. jún. 21. 22:19
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
A céget totál hidegen hagyná, hogy mi van köztetek, te rendelted az árut te fizeted.
2022. jún. 22. 06:23
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Van róla papír???

Vszeg nincs, szóval volt 600 ezer Ft-nyi tanulópénzed.

2022. jún. 22. 07:31
 24/25 anonim ***** válasza:
80%
Azzal a pénzzel nem a tesódnak tartozol, abból bajod lesz. Inkább közjegyzői fizetési meghagyást kérj ellene, az jogszerű.
2022. júl. 7. 22:20
 25/25 anonim ***** válasza:
A mi családunkban egy testvér több, mint 400 millióval tartozik, ha az elveszett kamatot nem számítjuk bele. Engedd el.
2022. nov. 12. 01:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!