Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Így vissza tudnám szerezni a...

Így vissza tudnám szerezni a pénzem?

Figyelt kérdés
A testvérem több mint 3 éve tartozik 600ezer forinttal és már rég meg kellett volna adja. Egy épitőipari cégnél dolgozik mint kamionsofőr, ő szállítja ki az árút. Mivel úgyis lakásfelújítást tervezek, arra gondoltam, hogy megrendelem tőlük az építőanyagot, aztán mikor a tesóm kihozza, majd egyszerűen nem fizetem ki. Tudom, hogy pofátlan húzás lenne, de nem tudom máshogy fizetésre bírni.

2022. jún. 21. 18:01
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
8-as Dehogynem a te problémád. Nem tőle fogják a pénzt kérni, hanem tőled, aki megrendelte, átvette. Ő csak a szállító, már ha egyáltalán ő viszi majd ki.
2022. jún. 21. 18:19
 12/25 harebell ***** válasza:
100%
Ez nem úgy fog elsülni, ahogy szeretnéd, nem vele fogja ledolgoztatni a cég. Ők annyit látnak, hogy az ügyfél nem fizet, a testvérháború nem érdekli őket.
2022. jún. 21. 18:21
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Még nem láttam olyan építőipari céget, ahol a nagyobb tételt nem kell előre vagy teljesen, vagy 50%-ban kifizetni.
2022. jún. 21. 18:45
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

"Ő majd ráér ledolgozni a cégnek, az már nem az én problémám."

DEHOGY NEM a te problémád!

TE nem fizetted ki a megrendelt árut, ezért TÖLED fogják követelni, ha nem fizetsz, végrehajtani.

A testvérednek ehhez jogilag semmi köze, ahogy semmilyen más soförnek sem lenne.

Olyan törvény ugyanis nincs, hogy ha egy vevö nem fizeti ki a leszállított árut, akkor a kiszállító soför köteles rendezni a cég felé a tartozást!

Egyetlen esetben követelhetnék rajta, ha ö rendelte volna meg a saját nevére, de ez teljesen kizárt.

2022. jún. 21. 18:52
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet nem is a testvér szállítaná épp akkor, mert lehet több sofőr is van ott.
2022. jún. 21. 18:55
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Ami közted,és a testvéred között van,az magánügy. Viszont amit te akarsz csinálni,már a cég megkárosítása. Ez nem fog összejönni hidd el.

Javaslom,inkább ülj le a tesóddal,és próbáld legalább a részletfizetésre rávenni.

2022. jún. 21. 18:56
 17/25 anonim ***** válasza:
92%
Esetleg közjegyzőnél be lehetne jegyeztetni a tartozást,bár szerintem az a kapcsolat rovására menne
2022. jún. 21. 19:16
 18/25 anonim ***** válasza:
96%

Hülye ötlet

#17 Szerinted ezek között van bármilyen jó kapcsolat ezek után? :D Menjen csak a jegyzőhöz, jól teszi

2022. jún. 21. 19:31
 19/25 anonim ***** válasza:
33%

"#17 Szerinted ezek között van bármilyen jó kapcsolat ezek után? :D Menjen csak a jegyzőhöz, jól teszi"

Szerintem ilyen esetben az a kérdés hogy akkor vagy attól romlott e meg a kapcsolat hogy valaki közjegyzőhöz fordult...

2022. jún. 21. 19:58
 20/25 anonim ***** válasza:
92%
Bocsánat félreértettelek én is inkább a 17-nek címezném.
2022. jún. 21. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!