Elkezdtem rossz testvér lenni (hosszú lesz)?
A húgom harmadik osztályba megy. Közte és köztem nagy a korkülönbség. A húgomnak van pár négyese, a többi tárgyól ötös lesz. Nagyon gyorsan megtanul mindent viszont úgy lett nevelve, hogy ha valami nem megy neki elsőre akkor kiveszik a kezéből. Azt veszem észre, hogy ha valami nehéz abba nem kezd bele és konfliktuskerülő. Az osztálytársai kihasználják, ha bevisz valami klassz cuccot azt elkönyörgik tőle a gyerekek. Múltkor egy lovas ceruzát vitt be amit imádott. A nagyszüleim vették neki, mert úgy tetszett neki a boltban és itthon állandóan mondogatta hogy mennyire örül neki. Bevitte a suliba és nélküle jött haza. Azt mondta a padtársnője nagyon akarta és odaadta neki és hogy szomorú hogy oda kellett adnia, de a padtársnője annyira akarta.
Egyik nap mentem érte a napközibe és amíg a húgom szedelőzködött, mondta nekem a tanítónéni, hogy már szólt anyukámnak, de nekem is mondja, hogy ha a húgom farmerben megy, mindig segíteni kell neki kigombolni tesi előtt meg után és ha kimegy pisilni és szerinte már túl nagy ehhez lassan harmadik osztályosként. Aznap is egy farmer halásznadrág volt rajta és mondta a tanítónéni hogy egész nap segíteni kellett a húgomnak. A suliban a barátnőjét kéri meg vagy a tanítónéniket, itthon a szüleinket és mindenki megcsinálja neki.
Azután hogy a tanítónéni beszélt velem elindultunk haza. A liftben elkezdtem írni anyámnak, hogy hazaértünk és hogy nemsokára elindulunk hozzá és ahogy felért a lift még az ajtónál megálltam, hogy befejezzem a mondatot. Erre a húgom idegesen szólt, hogy nyissam már ki az ajtót és gyorsan így is tettem. A húgom berohant a fürdőbe én pedig elküldtem az üzenetet anyának.
Hallottam hogy a húgom hív és odamentem hozzá. Ott állt a wc előtt még nadrágban és kérte hogy segítsek neki kigombolni. Mondtam neki, hogy nem. Erre kétrét görnyedt és mondta hogy hiszen pisilnem kell én meg annyit feleltem neki, hogy akkor pisilj be. Azt hittem, hogy megérti, hogy most magának kell kigombolnia és megpróbálja újra, de ehelyett leült a wcre és pillanatokon belül hallottam a csorgást.
Amikor végzett akkor megkért hogy segítsek levenni a pisis nadrágját és mondtam neki hogy gombolja ki. Sokat próbálkozott de a végén sikerült kigombolnia és elment fürdeni, addig én írtam anyának, hogy még nem indultunk el, mert a húgom bepisilt.
Erre anya felhívott, hogy megkérdezze mi történt és elmondtam neki. Amikor a végére értem anya nagyon leszidott engem. Én elmondtam, hogy jobb hogy itthon történt meg, nem a suliban, és legalább megértette hogy már magának kell kigombolnia ha nem akar megint bepisilni, de anya nem adott nekem igazat és kérte hogy adjam át a telefont a húgomnak, hogy megvigasztalja. A húgom pont akkor jött ki a fürdőből, átadtam neki a telefont és bepakoltam a mosógépet.
Utána a mai napig az élet ment tovább. A húgomnak lesz holnap évzárója és visz ajándékot a tanítónéniknek és van mellé ajándékkártya és anya kérte, hogy segítsek a húgomnak megírni rá a szöveget. Én meg mondtam, hogy nem, csinálja meg saját maga és erre anya leszidott és elmondta hogy napok óta rosszul bánok a húgommal, először hagyom bepisilni most meg nem segítek neki az ajándékban és bánjak vele kedvesen, mert ő még kisgyerek.
Most tényleg elkezdtem rosszul bánni a húgommal amikor csak azt akarom hogy önálló legyen?
Sokat írtam. Köszi hogy elolvastad meg a választ is!
12, De hát otthon történt vele, nem szégyenült meg senki előtt. Sőt! Szerintem nem is érdekelte, mert ha ennyire nem akart volna bepisilni, akkor próbálkozik tovább. De ő csak gondolt egyet és eleresztette magát.
Nem is értem a kényszer meg a könyörgés hogy jött. Könyörgés? !!Egyszer!! megkéri a testvérét, hogy segítsen neki, ez nem egyenlő a könyörgéssel. Kényszerítés? Mondták már neked amikor válogattál és minden kaját elutasítottál, hogy "Akkor halj éhen!"?. Mert ezzel nem kényszerítettek arra, hogy éhenhalj. Ugyanúgy a kérdező nem kényszerítette semmire a testvérét. Amúgy egy kiskorú tinitől miért is várjuk el, hogy felnőtt módjára tanítsa a testvérét?
Azt miért emelted ki, hogy le kéne zuhanyozni? Szerintem ha valaki emlékszik is a bepisilésére, nem őrzi meg pont a zuhanyzást kellemetlen emléknek.
#14, én is emlékszem rá, akkor tél volt, overál és cipzár, és ugyanígy hagyta behugyozni a húgát. (Mert ő majd "megneveli.." , már elég nagy..nehogy már segíteni kelljen...)
Biztos, hogy így kell...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!