Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csinálhatnék akkor, ha a...

Mit csinálhatnék akkor, ha a húgom ahol csak tud hazug pletykákat terjeszt rólam?

Figyelt kérdés
1 éve meghalt apánk. Én mindent megtettem érte, amíg nem volt nagyon beteg, addig jártam hozzá mindig munka után, bevásároltam neki, mosogattam, mostam ha kellett, elmentem a postára befizetni a számláit, takarítottam, mindent megcsináltam, amit kellett. Amikor rosszabbul lett, elintéztem hogy a kórházba jó orvoshoz kerüljön, aki mindent megtett érte, hogy megkapja az esèlyt a gyógyulásra. Minden nap látogattam, míg a húgom rá sem nézett, pasizott össze-vissza. Na most sajnos apám meghalt. Én 30 millió forintot örököltem, ő csak huszat. Azóta gyűlöl, mindent megtesz azért, hogy megpróbáljon lejáratni. Persze akik ismernek, azok nem hisznek neki, de akik csak felületesen, azok közül van aki ad a véleményére.

2022. máj. 13. 23:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
75%
Azért majd elviszik az ördögök. A pénz az meg pénz. Az örökség meg elméletileg egyenlő arányban jár. De apuka rendezte, ennyit meg viselj el. Ki fogod bírni, biztos vagyok benn. A közönségnek meg egy darabig lesz miről pletykálnia. Mindenki jól járt. A szolgálataidat bőséggel megfizették.
2022. máj. 13. 23:55
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Namost az alapján, hogy a másik lánya le se szarta a haldokló apját, örüljön, hogy egyáltalán örökölt, pláne ennyi pénzt. Én apukád helyében inkább egy kutyamenhelyre hagytam volna a pénzt, minthogy ő egy fillért is lásson az örökségből.

Akik arról papolnak, hogy az örökség felesben jár, azok arról miért nem értekeznek, hogy a felelősségvállalásnak is felesben kellene megvalósulnia? Gondolom ezek az emberek a való életben is jobban tudják a jogaikat, meg hogy mi jár nekik, mint a kötelességüket. Már pedig ha az apjának a pénze nem volt büdös, akkor az lett volna a minimum, hogy krválkodás helyett a nagybeteg apját gondozza, legalább minimális szinten.

Kérdező; a testvéredet innentől kezdve szard le. Aki meg ad a szavára, és amiatt téged kerül, azért nem kár, legalább annyival kevesebb selejttel kell foglalkoznod.

2022. máj. 14. 03:18
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Hahh... Az enyém 25 évig apu felé se nézett, a halálakor bezzeg ő volt a gyászoló drága gyermek. A mai napig egy fillért nem adott temetésre, síremlékre, én hülye küldtem neki számlamásolatot, a temetési segélyt a munkahelyén beteg zsebrevágta. Anyuval is egy hétig beszélt a temetés környékén, azóta felé se néz. És mindenkinek előadja, hogy mi szemetek vagyunk. De tudod mit, aki fontos, tudja az igazat, és nekem ennyi elég. Aki ad a szavára, az számomra nem fontos...
2022. máj. 14. 05:55
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
Tehát apukának volt két gyereke. Egyik nem úgy sikerült ahogy ő azt elvárta. Akkor ne is örököljön annyit mint a "jó gyerMek", most jól megkapta. Pedig arra szerződött megszületése napján, hogy ő lesz a lélekvigasztalőja és ágytálazója a drága szülőnek, különben megnézheti magát. Sosem tudjuk mikor világra hozzuk a gyerekeinket, hogy "mi lesz belőle". Lehet, hogy a másolatunk, lehet, hogy egész más. Mint szülő dönthetek a világrahozataláról, ha akarta ő ezt, ha nem, halálomkor pedig ítélkezhetek, olyan lett-e amilyennek elvártam volna. A szülőség önkéntes kötelezettségvállalás, nem befektetés a saját jövőmbe. Legyen aki rámnyitja az ajtót.
2022. máj. 14. 07:42
 15/21 anonim ***** válasza:
60%
Juj, vallásos környezet😬😬😬. Én is jártam hasonló cipőben,ha nem hagytam volna ott a szüleimet, talán még jobban megkattantam volna, mint a húgod.
2022. máj. 14. 07:43
 16/21 A kérdező kommentje:
Mindene megvolt gyerekként, ahogy nekem, fizették az iskoláztatását, egyetemét, albérletét, ahogy nekem. A szülőtől ez rengeteg pénzbe, energiába került, hogy ezt a pénzt elòteremtse. És annyi sem elvárható tőle, hogy ha az idős apuka, aki addig mindent megvett, az idős korára gondozva legyen? Véleményem szerint ezzel törlesztünk neki azért, hogy mindent megtett értünk..Vannak szülők, akik le sem tojják a gyereküket, alkoholisták, és kergetik a nőket. Még azokról is illik gondoskodni idős korukra. Hát akkor egy jó apáról ne kelljen? Milyen világot élünk?
2022. máj. 14. 08:20
 17/21 anonim ***** válasza:
12%
De lehet, hogy az anyagiakon túl több nem volt, se erkölcsi támogatás, se egy kis szeretet....☹
2022. máj. 14. 12:33
 18/21 anonim ***** válasza:
7%
Meg kell finoman kérdezni hogy kapsz 5 misit nyugton amradsz?
2022. máj. 14. 18:06
 19/21 anonim ***** válasza:
69%
Én egyszerűen nem értem, mit nem lehet azon érteni, hogy a törvény szerint az örökség származás szerint jár, nem gondoskodás alapján. Ha valakinek ez nem tetszik, ír végrendeletet, akinek meg az nem tetszik az morog. A jog az anyagiakat rendezi, az megmondóemberek meg az erkölcsieket. Mert a paráználkodás az bűn, az ítélkezés pedig nem az. Punktum.
2022. máj. 14. 18:54
 20/21 anonim válasza:
19. sajnos pont ezért az igazságszolgáltatás mögül kiüresedett az igazság, maradt a jogszolgáltatás
2022. máj. 14. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!