Anyukám szerint a nevelt tesómnak tetszik a barátom. Mit lehet tenni ebben a helyzetben?
Nemrég összejöttem a párommal és be is mutattam itthon. Minden hétvégén jön hozzánk és itt alszik.
A szüleimnek nevelőszülő a foglalkozásuk, ami lényegében azt jelenti, hogy vannak olyan gyerekek, akik rossz családi körülmények között élnek, ezért kiemelik őket a családból. Ekkor nevelőszülőhöz kerülnek. A nevelőszülő a saját háztartásában neveli a hozzá elhelyezett gyermekeket és biztosítja a gyerekek iskolába járását, étkezését stb. Mivel ez a foglalkozásuk ezért havonta fizetést kapnak.
A lényeg az, hogy nálunk is van elhelyezve két gyermek egy fiú és egy lány. A fiú 11 éves a lány pedig 14-et fogja tölteni nyáron. A lányról már az első hónapban kiderült, hogy nagyon hamar elvesztette a szüzességét. Már több, mint egy éve itt vannak nálunk. Én nem nevelt gyermek vagyok.
Hétvégén megint itt volt nálunk a barátom és édesanyám azt mondta nekünk, hogy vigyázzunk a nálunk elhelyezett 14 éves lánnyal, mert ő érzi, hogy ez a lány úgy tekint a barátomra, mint egy férfira. Mikor megkérdeztük, hogy miből gondolja ezt, akkor azt mondta, hogy ő már elég sok mindent megélt ahhoz, hogy az ilyesmit meglássa, de lényegében az az árulkodó ahogy ránéz meg ahogy beszél róla pl legutóbb azt mondta, hogy nagyon kedveli a barátomat, mert aranyos.
Mi a barátommal már felnőttek vagyunk. Ő 24 éves én 25.
Eléggé szöget ütött a fejemben ez a dolog, amire anyukám felhívta a figyelmünket.
18-as a kedveli és tetszik neki mint férfi nagyon nem ugyanaz.
A 25 éves kislány anyukája szenved fogalmi zavarba.
20-as nem mindenkinek adják ki. Nem is mindenkinek sikerül a vizsga.
Nekem nincs illúzióm olvass utána, ilyen feltételek vannak:
Egészségügyi és pszichológiai alkalmasság, magyarán pszihológus is megvizsgálja a szülőt, pszichológiai teszteket tölt ki és stb, személyisége, egészségi állapota és körülményei alapján alkalmas a nála elhelyezett gyermek egészséges fejlődésének biztosítására,240 órás kötelező tanfolyam. De már 60 óra után is vállalhat gyereket, de ugye 60 óra után csak azok akik ténylegesen alkalmasak.
Attól még, hogy valaki felnevelt három gyereket, nem biztos, hogy alkalmas. Ez egy nagy hiedelem, amit a Gyermekotthonok is hangsúlyoznak.
Egy ilyen hozzáállással már a pszichológiai vizsgálaton megbukott volna a nevelőszülő.
Egyébként meg amit írt, hogy korán elvesztette a szüzességét arra utal, hogy speciális igényű, magyarán valami trauma érte, mielőtt hozzájuk került.
Szánalom akkor is amit ír, ha kamu akkor is szánalom.
27-es a nagymamám volt gyámügyes is.
Kapták bántalmazáson az azt jelenti, hogy ki is emelik onnan a gyereket.
De mint írtam vannak ezek a feltételek, hogy már előtte kiszűrjék azokat a potenciálisan alkalmatlan embereket, hogy megóvják a gyereket további traumától.
Nem csak papíron! Az korrupció lenne amiről te írsz.
Annak következménye társadalmilag lenne nagy probléma.
De amugy minimális a fizetése egy nevelőszülőnek, ez inkább hivatás, mint munka.
Akinek nincs pénze és türelme az inkább elmegy takarítani. Neked vannak illúzióid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!