Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Anyukám szerint a nevelt...

Anyukám szerint a nevelt tesómnak tetszik a barátom. Mit lehet tenni ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Nemrég összejöttem a párommal és be is mutattam itthon. Minden hétvégén jön hozzánk és itt alszik.

A szüleimnek nevelőszülő a foglalkozásuk, ami lényegében azt jelenti, hogy vannak olyan gyerekek, akik rossz családi körülmények között élnek, ezért kiemelik őket a családból. Ekkor nevelőszülőhöz kerülnek. A nevelőszülő a saját háztartásában neveli a hozzá elhelyezett gyermekeket és biztosítja a gyerekek iskolába járását, étkezését stb. Mivel ez a foglalkozásuk ezért havonta fizetést kapnak.

A lényeg az, hogy nálunk is van elhelyezve két gyermek egy fiú és egy lány. A fiú 11 éves a lány pedig 14-et fogja tölteni nyáron. A lányról már az első hónapban kiderült, hogy nagyon hamar elvesztette a szüzességét. Már több, mint egy éve itt vannak nálunk. Én nem nevelt gyermek vagyok.

Hétvégén megint itt volt nálunk a barátom és édesanyám azt mondta nekünk, hogy vigyázzunk a nálunk elhelyezett 14 éves lánnyal, mert ő érzi, hogy ez a lány úgy tekint a barátomra, mint egy férfira. Mikor megkérdeztük, hogy miből gondolja ezt, akkor azt mondta, hogy ő már elég sok mindent megélt ahhoz, hogy az ilyesmit meglássa, de lényegében az az árulkodó ahogy ránéz meg ahogy beszél róla pl legutóbb azt mondta, hogy nagyon kedveli a barátomat, mert aranyos.

Mi a barátommal már felnőttek vagyunk. Ő 24 éves én 25.

Eléggé szöget ütött a fejemben ez a dolog, amire anyukám felhívta a figyelmünket.

2022. ápr. 25. 07:15
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
90%
A foglakozással nincs baj. azzal inkább hogy az alapján ítél meg egy szerencsétlen gyereket hogy szűz-e. Neki óvni, védeni kéne azokat akiket rábíztak. Nem lenézni, meg ítélkezni rajtuk.
2022. ápr. 25. 09:18
 12/32 anonim ***** válasza:
87%
anyukád jobban járna ha nem nevelne gyerekeket undorító amit csinál
2022. ápr. 25. 09:22
 13/32 anonim ***** válasza:
17%
Cigany a kiscsaj. 100%
2022. ápr. 25. 09:26
 14/32 anonim ***** válasza:
87%
11 jaja... Jók ezek a megélhetési ingyen élők. Egy funkciója lenne, azt sem képes ellátni.
2022. ápr. 25. 09:27
 15/32 anonim ***** válasza:
91%
"Egy funkciója lenne, azt sem képes ellátni." Vannak jó nevelőszülők, de ja, ha potenciálisan ri.bancnak kezel egy kislányt a kérdező anyja, akkor nem neki való ez a szakma. életre szóló károkat okozhat.
2022. ápr. 25. 09:33
 16/32 anonim ***** válasza:
98%

Nem olvastam el csak a kérdést, a kifejtést nem. Felhívnám a figyelmedet, hogy azt írtad idézem: "anyukád szerint" az nem egyenértékű azzal, hogy "testvéred szerint".

Remélem érted mit akarok ezzel mondani, mielőtt még az egész családnak és a barátodnak kínos helyzetet teremtenél, ha neki támadnál netalántán a testvérednek.

Arra nem gondolsz, hogy szimplán csak felnéz rá? Kedveli nem egyenértékű a szerelmes belé, tetszik neki szóval.

Istenem mennyi ember szenved fogalmi zavarba. Szegény lány meg majd úgy viselkedhet , mint a Jurassic Parkban a tudósok, mikor azt mondja az egyik: Oh igen, mindig ez van, milyen aranyos, utána meg jön a futás és a sikítás. Fut előled és anyukád elől mert megakarjátok majd tépni.

Pláne ahogy írsz róla, a szüleid nevelő szülők,bár ez alapján én nem nevezném nevelőszülőknek khm. Ne is haragudj, de egy gyámügyes helyében én nem is adtam volna oda a gyereket nevelésre ha ezeket a mondatokat a fülével érzékelte volna. Nem ártott volna.

Korán elvesztette arra nem gondolsz, hogy netalántán akarata ellenére?

14 éves kislány basszus, és te anyukád furcsa hozzáállásán gondolkodsz el?

Nem szerelmes, csak kedveli a barátod, próbál beilleszkedni. Ezeknek a gyerekeknek van bőven trauma az életükbe, nem kell még további is.

2022. ápr. 25. 09:47
 17/32 anonim ***** válasza:
14%

A többieknek írom, hogy már igen szigorú a nevelő szülőség és az örökbe fogadás, vizsgázniuk is kell és nem adnak ki gyereket bárkinek, pláne annak aki a pénz miatt nevelné. Szerintem a kérdés kamu.

16-os vagyok.

2022. ápr. 25. 09:48
 18/32 anonim ***** válasza:
86%
Amúgy mi rossz van abban, ha egy 14 éves lánynak tetszik egy férfi? Ez a természetes...
2022. ápr. 25. 09:51
 19/32 anonim ***** válasza:
90%

"anyukád szerint" az nem egyenértékű azzal, hogy "a nevelt gyerek szerint".

Javítva mert közben elolvastam amit írtál, és szánalmas.

Van érzéke, aha, ahhoz is hogy gyakran tévedjen. 14 éves kislány aki egy jobb élet reményében került oda, remélve hogy a traumái mellé nem kell még továbbiakat gyűjteni, a párod 24 éves. Khm.

Kamu, ahogy írtam a nevelőszülőségnek is komoly feltételei is vannak.

2022. ápr. 25. 09:52
 20/32 anonim ***** válasza:
91%
"A többieknek írom, hogy már igen szigorú a nevelő szülőség és az örökbe fogadás, vizsgázniuk is kell és nem adnak ki gyereket bárkinek, pláne annak aki a pénz miatt nevelné." A többség a pénz miatt neveli. És de, mindenkinek kiadják akinek van vizsgája, ugyanis így is piszok kevés nevelőszülő van a gyerekekhez képest. Ne legyenek illúzióid.
2022. ápr. 25. 09:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!