Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan viszonyulsz a testvér...

Hogyan viszonyulsz a testvér témához?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 2. 19:21
A kérdező szavazást indított:
Nincs, de mindig szerettem volna.
Nincs, de volt amikor szerettem volna.
Nincs és soha nem is szerettem volna.
Van, és szeretjük egymást.
Van, de hol szeretjük, hol utáljuk egymást.
Van, de semleges a számomra.
Van, de jobb lett volna, ha nem lett volna.
Volt, de most, hogy nincs, hiányzik.
Volt, de most hogy nincs, még így is ambivalens módon érzek iránta, ahogy visszaemlékezem rá.
Volt, de most, hogy nincs is azt gondolom, jobb lett volna, ha sohasem lett volna.
158 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Két testvérem volt, sajnos már csak egy van. Az élő testvéremmel mindig is átlagos viszonyban vagyunk, az elhunyt testvéremmel pedig nagyon jó volt a kapcsolat. Nagyon hiányzik.
2022. ápr. 2. 20:07
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két húgom van. Szeretem őket és jól ki is jövünk egymással,de azét jó lett volna ha lett volna egy öcsém vagy egy bátyám akivel tudtam volna "bandázni" és a fiús problémákat megbeszélni. Kicsit irigykedve nézem a két húgomat hogy meg tudják beszélni a csajos dolgokat.
2022. ápr. 2. 20:10
 3/17 anonim ***** válasza:
88%

Nincs testvérem, de mindig úgy voltam vele, hogyha az nagy átlagot tekintve hozzáadna az életemhez, akkor jöhet, ha pedig szinte csak rontaná az életemet, jó is, hogy nincs.

Nagyon örültem volna, ha van egy nővérem/báttyám, aki mindig bevisz a társaságba és kicsit tapossa nekem az utat, de pl kisebb testvérre sokáig nem vágytam, főleg nagy korkülönbséggel, hogy nekem kelljen vigyáznom rá. Persze ma már úgy vagyok vele, hogy mindegy milyen korú, jó lenne, HA nagyon szuper, kölcsönösen támogató kapcsolatunk lenne.

Rengeteg borzalmas testvért ismerek, olyanból nem kérek... Szerintem iszonyú ritkák az igazán jó, egymást segítő testvérpárok.

2022. ápr. 2. 20:14
 4/17 anonim ***** válasza:
96%
Nekem sincs testvérem, egy időben szerettem volna, de csakis fiatalabbat:D Mostanra nagyon megszoktam így. Persze, most is azt mondom, jó lenne egy fiatalabb testvér, ha jó lenne a viszony.
2022. ápr. 2. 20:28
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Jó hogy van :)
2022. ápr. 2. 22:32
 6/17 anonim válasza:
95%
Két öcsém meg egy nővérem van. Nővéremmel sose jöttünk ki jól. Idősebbik öcsémmel nagyon jó testvérek voltunk. A legjobbak. Sokat irigykedtek milyen jó tesók voltunk. De mostanra megromlott a kapcsolatunk. A legkisebbel. Meg olyan érdekes. Mármint sose vitáztunk. De túl közel nem állunk egymáshoz. Jó, hogy vannak, de sajnos nemtudják elfogadni hogy én nem vagyok az a beállok a sorba típus. Legkisebb kicsit magának való. A másik kettő meg olyan akik szeretnek mindenkivel jóba lenni. Én viszont inkább megvállogatom kikkel állok szóba. Tesók! Hát többet tettem értük mint ők értem, ezért jelenleg nem vagyok olyan jó viszonyban velük.
2022. ápr. 2. 22:41
 7/17 anonim ***** válasza:
39%
4 testvérem van, éppen emiatt terveztem mindig is nagy családot, szerintem ez fantasztikus. A férjem egyke, végigunatkozta a gyerekkorát, ő ezért vágyott mindig sok gyerekre. 4 gyermekünk van, ennél többet nem szeretnénk, de így tökéletes.
2022. ápr. 3. 03:10
 8/17 anonim ***** válasza:
95%

Van kettő fiú, de olyan semmilyen a kapcsolatunk.

Ők srácok, én lány, szóval néha beszélgetünk, néha adok neki (az idősebbnek) tanácsot de ennyi.

2022. ápr. 3. 06:01
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Van egy nővérem, 12 évvel idősebb nálam, mindig idegesítettem és féltékeny volt rám, aztán pedig annyira eltávolodtunk, hogy el is felejtettem, hogy van. Ma már próbál hozzám kapcsolódni, hogy gyerekei születtek, de én csak a gyerekeihez vagyok hajlandó, hozzá nem. A gondolkodása még mindig túl gyerekes a számomra, irritál amikor a környezetemben van, persze ezt nem mutatom ki, és valószínűleg a rossz emlékek miatt van. Sokszor próbálja játszani a nagytesót, hogy ő majd megmondja a tutit, vagy majd segít, persze olyan kontextusban, hogy ő nagyobbnak tűnjön benne, én pedig legyek a naiv hugica. Nem megyek bele a játékaiba.

Nagyon szerettem volna egy testvért, aki egyenlő félként is kezel és hasonló a gondolkosásunk, összetartóbbak vagyunk, de ez a személy sosem ő lesz. Amikor megkérdezik van-e testvérem, egyszerűen néha eszembe sem jut, hogy van, és el kell gondolkozzak, hogy van-e.

2022. ápr. 3. 08:18
 10/17 anonim ***** válasza:
87%
Van 8 testvérem, ebből 6 féltesó, egyedül az egyik noveremmel tartom kapcsolatot, aki feltesom, de olyan, mint a másik felem. Ha kérdezik, már csak annyit szoktam mondani, hogy 1 van és kesz, nem is vagyok már kíváncsi a többiekre.
2022. ápr. 3. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!