Testvérem részéről ez káröröm?
A testvérem nem régen azt mondta a szüleinknek a hátam mögött (én nem voltam otthon, csak visszahallottam), hogy ő fogadni mer, hogy én idén nem diplomázom le az egyetemen.
Egy kis kiegészítő, ha a fenti mondat kevés:
Ő fiú, én lány, mindketten egyetemisták vagyunk.
Az Egyetemen Abszolvens hallgató vagyok (külföldön). Állami költség terhén vagyok, megtartottam ezt végig, igaz, hogy nehezen, de megtartottam. Maradt pár vizsgám. Nekem nehezen ment a tanulás mindig is, neki könnyen. Elfogadtam, nekem más az erősségem.
Az emberek sokszor kíváncsiak arra, hogy hány vizsgám maradt, hogy megy az egyetem, mikor fejezek, stb. Ezt a kérdést igyekszem kikerülni vagy diplomatikus választ adni, mert nem akarom szét kürtölni, nem akarom hogy téma legyen az emberek között, hogy "ez a lány húúú mennyi vizsgája van mikor fog lediplomálni" meg stb, stb. A testvérem fiú léttére nagyon is szét kürtölné a teljesítményeimet, főleg a barátnője családjánál (már a barátnője is kérdezősködött, csak diplomatikus válaszokat adtam), mert kitudja, hogy ott is minek adott már le. Én ezt az információt a szüleimmel osztom meg teljes mértékben, mert megbízom bennük, illetve 1-2 olyan személlyel, akiben tényleg maximálisan megbízom.
De viszont nekem a fenti mondat nagyon kárörömnek tűnik, ha már ő fogadna, hogy én lediplomázom, vagy nem.
Nem régen szükségem lett volna a segítségére is matekból, hogy pár példát megoldjon (matek versenyekre járt, én meg matek órákra), hogy lássam, hogyan kell levezetni, és hátha akkor rá tudok jönni, hogyan kell megoldani a példákat, de annyit mondott anyánknak, hogy ő ezt nem tudja...
Az utóbbi időben nagyon kötekszik, ezért nem csüngök a nyakán, inkább csak csinálom a dolgom. Mondhatni, kerülöm, mert szívja az erőmet ezzel a lelki bántásokkal.
Introvertált típus vagyok, sokszor megkaptam már tőle az "Antiszociális" jelzőt, mégis jól érzem magam a bőrömben. Kivéve azt, hogy pszichikailag bánt.
Az idézett mondat nem káröröm, hanem vélemény nyilvánítás. Káröröm az lenne, ha már le lenne zárva az év, neked nincs meg diplomad és ő azt mondja, de jó, a Katinak nem sikerült.
Amúgy meg nem értem q problémád, te hoztad magad ebbe q helyzetbe.
Csak úgy lehet káröröm, ha te is, már most úgy gondolod, hogy nem fogsz idén lediplomázni! Különben egyelőre csak bizalmatlanság irányodban.
De megértelek, velem anyám csinálta ugyanezt. Bármibe fogtam, ő már előre tudta, hogy úgysem sikerül. Mindig rosszul tudta, végül ez kiderült. Esetében ez féltékenység volt, én elértem, amit neki nem sikerült. Gondolhatod, nagyon rossszul esett ez, pont az édesanyámtól, akinel mindenben támogatnia kellett volna! Elég kishitű, önbizalomhiányos is lettem emiatt.
Ha csak a testvéred viselkedik így veled, attól talán könnyebb függetleníteni magad.
De bizonyítsd be neki, hogy nincs igaza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!