Csak én érzem így?
Az az érzésem a magyar politikával és a közelgő választásokkal kapcsolatban, hogy az emberek már nem is annak drukkolnak, hogy az őáltaluk szimpatikusnak tartott párt nyerjen / eredményeket érjen el, hanem annak, hogy az utált párt, "Az ellenség" veszítsen.
Azaz az örömük elsősorban a másik kudarcából eredő káröröm.
És ezt mindkét oldalra értem.
Csak nekem ez a benyomásom?
Hová tart így a politikakultúránk? Alapból sincs osk, de ez eléggé a legalja..
Ebben már amerikaiak vagyunk, az árakban meg nyugateurópa
amúgy meg balkán a köbön :)
Ehhel az érzéssel nem vagy egyedül. Mindkét oldal hozzátette ehhez a magáét. A fideszt annyiban tartom nagyobb felelősnek, mert ezt a szekértábor feelinget ők alkították ki a kilencvenes években. S hogy ez hová fajult, az a fideszes pitikusok pisztjai alatt olvasható kommentekben mutatkozik meg. Egyre gyakrabban olvasom az "ellenzék-ellenség" szóhasználatot ott. Azt hiszem, ez mindennél beszédesebb.
Nem, valóban nem jó irányba megyünk, ez látszik az egyre durvuló közbeszédben, a növekvő feszültségben, az agyonfanatizált szavazók verbális összecsapásainak stílusában, a tüntetéseken megjelenő rendzavarók fellépésében, hadd ne soroljam.
Nem jósolok magunknak nagy jövőt így.
Az emberek nagy többsége utálja a politikusokat pártállástól függetlenül, mert az összes tolvaj gazember.
A számára kisebb rosszra szavaz. Azt gondolja, hogy az általa választott párt kevésbé szivatja meg mint a másik.
Szerinted ilyen helyzetben kinek őszinte a mosolya ?
4, de ebben az esetben is az embert öröm tölti el, ha a számára szimpatikusabb, kisebbik rossznak tartott párt nyer. Nem azért, mert a nagyobbik rossznak tartott veszít, hanem azért, mer ta kisebbik rossz nyer, azaz valamivle jobb lesz a jövő. Márminthogy ezt hiszi.
Szóval az a cél, hogy a másiknak szar legyen, nem az, hogy nekünk jó.
6, hát, az ellenzékre nagoyn sokat azért szavaznak, hogy leváltsa a Fideszt.
De itt az oldalon is látható, hogy a fideszesek is a tenyerüket dörzsölgetik, hogy lássák az ellenzék bukását.
Jó, mondjuk a GYK tényleg nem mérce, szerintem az itt rendszeresen aktív emberek életében valami gond van:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!