Testvérem részéről ez káröröm?
A testvérem nem régen azt mondta a szüleinknek a hátam mögött (én nem voltam otthon, csak visszahallottam), hogy ő fogadni mer, hogy én idén nem diplomázom le az egyetemen.
Egy kis kiegészítő, ha a fenti mondat kevés:
Ő fiú, én lány, mindketten egyetemisták vagyunk.
Az Egyetemen Abszolvens hallgató vagyok (külföldön). Állami költség terhén vagyok, megtartottam ezt végig, igaz, hogy nehezen, de megtartottam. Maradt pár vizsgám. Nekem nehezen ment a tanulás mindig is, neki könnyen. Elfogadtam, nekem más az erősségem.
Az emberek sokszor kíváncsiak arra, hogy hány vizsgám maradt, hogy megy az egyetem, mikor fejezek, stb. Ezt a kérdést igyekszem kikerülni vagy diplomatikus választ adni, mert nem akarom szét kürtölni, nem akarom hogy téma legyen az emberek között, hogy "ez a lány húúú mennyi vizsgája van mikor fog lediplomálni" meg stb, stb. A testvérem fiú léttére nagyon is szét kürtölné a teljesítményeimet, főleg a barátnője családjánál (már a barátnője is kérdezősködött, csak diplomatikus válaszokat adtam), mert kitudja, hogy ott is minek adott már le. Én ezt az információt a szüleimmel osztom meg teljes mértékben, mert megbízom bennük, illetve 1-2 olyan személlyel, akiben tényleg maximálisan megbízom.
De viszont nekem a fenti mondat nagyon kárörömnek tűnik, ha már ő fogadna, hogy én lediplomázom, vagy nem.
Nem régen szükségem lett volna a segítségére is matekból, hogy pár példát megoldjon (matek versenyekre járt, én meg matek órákra), hogy lássam, hogyan kell levezetni, és hátha akkor rá tudok jönni, hogyan kell megoldani a példákat, de annyit mondott anyánknak, hogy ő ezt nem tudja...
Az utóbbi időben nagyon kötekszik, ezért nem csüngök a nyakán, inkább csak csinálom a dolgom. Mondhatni, kerülöm, mert szívja az erőmet ezzel a lelki bántásokkal.
Introvertált típus vagyok, sokszor megkaptam már tőle az "Antiszociális" jelzőt, mégis jól érzem magam a bőrömben. Kivéve azt, hogy pszichikailag bánt.
Ülj rá a szádra és szüleidnek se mondj csak 1-2 semleges infót. Ha így kiadnak testvérednek az gáz. Nyilván ők nagyon jól tudják mekkora gyökér, mégis részletesen beszámolnak neki a dolgaidról.
Sz@rd le, ha mégse diplomázol le idén nincs abban semmi. Ha meg beszólogat kérdezd meg, hogy erre ki fogja-e verni, van-e ez akkora öröm az ő életében?
Hülyegyerek valamiért féltékeny rád, vagy önmagával elégedetlen -és talán joggal, ez arra tipikus viselkedés. Azzal teszed a legtöbbet magadért, ha ezen nem bánkódsz! Van ennél nagyobb stresszed mint ezen az ökrön aggódni.
"nem oszt, nem szoroz..."
na ezert vagy szar matekos es ezert ismetelsz evet, az ocsed jol mondja.
#3-as, Köszönöm szépen a válaszod! A szüleink 2-3 tantárgyat mondtak csak talán, de nem hibáztatom őket ezért, hiszen a közepén vannak, valamit mondaniuk kellett, szülő léttükre mégsem mondhatták azt, hogy "nem tudom".
Viszont még mindig úgy érzem, hogy a testvérem elől az infókat el kell zárnom, mert nekem könnyebb úgy.
Az #1, #4, #8-as kommentelő szerintem ugyanaz, neki üzenem: ki mondta, hogy az "öcsém"? Nem tüntettem fel sem az ő korát, sem az enyémet. Talán te is tettél hasonlót a testvéreddel, és talán ebben a kérdésben hasonlóságot véltél felfedezni, és ez sérti az önbecsülésed? Másra nem tudok gondolni, mert csöpög belőled a rosszindulat. De ha nincs is testvéred és hobbiból sértegetsz és írogatsz itt, nem tudok mást mondani, mint hogy egészségedre, remélem jól érzed magad. Taps, taps. 👏
Kifelejtettem azt az aprócska részletet, hogy dolgozom, saját pénzből látom el az egyetemi tanulmányaimat (Utazás,vizsgák fizetése) és a szükségleteimet. Szüleimet is segítem anyagilag, amikor bírom.
Köszönöm szépen mindenkinek, aki értelmes kommentet írt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!