Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Van itt olyan aki nem tartja...

Van itt olyan aki nem tartja a testvéreivel a kapcsolatot?(bőv lent)

Figyelt kérdés

Ha nem tartjátok, miért nem? Hány éve nem beszéltek?

Csak az válaszoljon akit nem kavar fel a téma, mivel elég személyes

2022. febr. 16. 22:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
84%

Nekem egy féltestvérem van. Nálunk semmi kapcsolat, még egy évben karácsonyi kötelező jópofi sincs, ugyanis ő és anyám sem jönnek ki, így semmi összejárkálás nincs. Tehát itt vagyunk egymástól 40 km-re, de kb. 3 éve nem láttam.

L/23

2022. febr. 17. 08:36
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem volt jó kapcsolatom a nővéremmel (4 év van köztünk), felnőttként is csak azért javult, mert nem nagyon beszélünk a kötelezőkön kívül. Túlságosan különbözünk.

35/N

2022. febr. 17. 08:36
 13/24 anonim ***** válasza:
74%
Igazából az ilyen válaszok olvasása után adok hálát az égnek, hogy egyke vagyok.
2022. febr. 17. 10:52
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Páromék öten vannak testvérek, ebből hárman egyáltalán nem beszélnek egymással nagyon régóta. Ennek leginkább az alkoholizmus és a lopás az oka. Sosem értettem azokat az embereket, akik a saját rokonukat képesek meglopni többször is, főleg úgy, hogy a másik mindeközben ezerrel azon dolgozik, hogy a testvérét kirántsa a szarból. Abszolút megértem azokat, akik egy idő után megszakítanak minden kapcsolatot a testvérükkel.
2022. febr. 17. 11:32
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kettő fiútestvérem van, egyedüli lány vagyok. Öcskös nem beszél velem egyáltalán, ha hívom, sose veszi fel, az is kisebb csoda volt, hogy a névnapi köszöntést megköszönte. Ha otthon vagyok látogatóban, úgy tesz, mintha észre se venne.

A bátyám a màsik fura. Van, hogy beszélünk valamiről, egyszercsak közbeszúrja, hogy de miért? Szerinte felesleges a fütés a kocsiban, és többször kérdezte, hogy a lakásban miért nem tartunk fakupacokat.

Mindkettejüket az anyám gardírozza, mivel otthon laknak, de ha ő màr nem lesz, èn nem akarom rendezni egyiküket sem. Am én külön élek.

És az itt megjelent egykét nagyon irigylem 😀

2022. febr. 17. 15:12
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Mert egy ingyenélő lusta féreg, aki addig élősködött volna a szüleimen, amíg meg nem halnak végelgyengülésben. 15 évvel idősebb nálam, semmit nem ért el az életben, életművészként mindig más vérét szívja. Úgy basztam ki itthonról, hogy még nekem is furdalta a lelkiismeretem, de másképp nem ment. Szép szóval nem ment. Majd gondolom visszatáncol, ha lehet örökölni.

12 éve nem beszéltünk, előtte is csak azért, mert fél évig elviseltem itthon annak reményében, hogy csak átmenetileg van itt, amíg állást talál. Be is ajánlottam a munkahelyemre, a szüleim is találtak neki több állást a környéken, egyik sem kellett. Gusztustalan féreg ember.

2022. febr. 18. 10:11
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Meglepő olvasni, hogy mennyi élősködő testvér van. Sajnos a mi családunkban, rokonságunkban a férfiak jó része problémás (alkohol, saját édesanyjukat ATM-nek, cselédnek nézik, és a többi), és testvérem sem kivétel. Apám azért normálisabb volt, viszont hímsoviniszta és testvérem emiatt is lett totál lekezelő velem és anyánkkal. Amikor még kisebb volt, elvoltunk. Aztán kamaszodni kezdett és idióta haverjai lettek, akik szintán lenézték a nőket. Simán elvette a dolgaimat, eladta vagy haveroknak adta, de más tárgyaimat is. Ha szót emeltem apám leintett, hogy hisztizem. Kiröhögött. Még írhatnék, de a lényeg, hogy visszanyalt a fagyi. Testvérem egy beleszarós, link alak lett, esze ágában sincsen dolgozni, vagy bármit csinálni. A pénz érdekli, miközben papol mindenféle elvekről, mindenre van valami kifogás. Mindenki hülye, csak ő helikopter. Lekezeli anyánkat, pedig nélküle az utcán tengődne. Anyánk a saját lakásában vendég kb.

Néha látszódik valami minimális fejlődés testvérem jellemében, de annyi gáz dolgot csinált-ezeket nem írom le, anyánknak és nekem is az egészségünk ráment.

Én nem akarom vele tartani a kapcsolatot, lehet nekem is lelkiismeretfurdalásom lesz majd egyszer. De a férjemet és leendő gyerekünket meg akarom óvni attól, hogy őket is kihasználja.

Ami viszont jó érzéssel tölt el, hogy férjem öccse egy csodálatos ember és köztük igazi testvéri szeret van.

2022. febr. 21. 22:01
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó olvasni ezt a sok problémát. Szerintem 99% ban a szülők rontják el, nem képesek normális gyerekeket nevelni normális kapcsolatra, valószínűleg a saját, sérült családi mintájukat adják tovább.
2022. febr. 22. 00:28
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
a ferjem 30 eve nem beszel sem a hugaval sem az occsevel. es azt hiszem nem is fog soha. ez az o dontese en nem szolok bele. en se beszelek az anyammal mar evek ota.
2022. febr. 24. 08:28
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Ők hárman jól megvannak egymással.

Azért nem, mert mások vagyunk. Nekem más apám van, mint nekik, és sose fogadtak be.

Már ha akarnák se akarnám.

Amúgy is a három közül csak bátyámat tartom valamire emberileg.

2022. febr. 27. 03:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!