Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek tudok neki valahog...

Szerintetek tudok neki valahogy segíteni? 17.f

Figyelt kérdés

Van egy 23 éves bátyám akinek egy nagyon komoly szívfájdalma van.

Élt halt a fociért és mindent megtett azért, hogy profi szerződése legyen de nem jött össze neki.

Amióta ez eldőlt már azóta egyre lejjebb és lejjebb csúszott, totális depresszióban van évek óta.

Nem arról van szó, hogy nem dolgozik alapvetően jól keres most is a munkájával fel tudná építeni azt, hogy egy jó élete legyen de neki ez egy olyan mély ütés volt, hogy csak dolgozik hazajön és bezàrkózik a szobájába. Próbáltam beszélni vele már, hogy de miért depizel hát nagyon jól keresel most is és minden adott ahhoz, hogy egy jó életet felépítés magadnak.

Erre annyit mondott nekem, hogy ezt a fájdalmat csak akkor fogod megérteni ha 20 évet teljesen rászántál valamire az életedből és semmi nem lesz belőle, az egész keresetemet sőt akármit megadnék azért, hogy profi focistaként élhessek negyedannyi ért.

Ráadásul az utóbbi időben eléggé elkezdett hízni egy 15 kilót biztos hízott mondván, hogy legalább ezaz egy öröme legyen az életben, hogy ehet.

Sajnos hiába próbálkozunk itthon.

Hívjuk mindenhová, ő nem megy.

Még egy közeli rokonunk esküvőjére se ment el mert őt hagyják békén.

Lényegében csak dolgozik meg nálunk van otthon bezárkózva.

Még a pénzt se nagyon költi amit megkeres. Csak kajára meg a rezsibe beszáll nálunk.

A pénz 80%-a biztos megvan amit keresett mióta dolgozik ami azért is ijesztő és innen is látszik mennyire komoly depresszióban van mert amikor utánpótlásban focizott kimondottan szerette költeni a pénzt meg volt rengetegszer olyan, hogy le is cseszték itthon, hogy mostmár elég, hogy állandóan veszel valami h.lyeséget.

2022. jan. 22. 00:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Sportedzői pályán nem gondolkodott? Mert gondolom nem csak a pénz miatt akart focista lenni. Vagy sportmenedzser?
2022. jan. 22. 10:09
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Mond neki, hogy most átalakulóban van az OKJ, de ősszel már talán elkezdik az oktatast, addig van ideje gondolkodni, hogy nem-e tanulna sportedzoi tanfolyamon, amivel ugyanugy kapcsolatban lehetne a focival. Lehet eloszor nem fogja érdekelni, de egy próbát megér.
2022. jan. 22. 10:10
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Sokan mondjátok itt az edzőséget. Azért az nem ilyen egyszerű. Az kőkemény pedagógiai munka. Az ilyen okj-s edzői tanfolyamok nevetségesek, nem véletlen, hogy normális edző egyetemet végez, és kemény szakmódszertani vizsgákat tesz. Mielőtt lehurrogtok: mondom, a normális edző, nem aki egyéves gyorstalpalón végzett.
2022. jan. 22. 10:14
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
13: Hát akkor menjen el egyetemre. Van neki is 12 államilag támogatott féléve és utána taníthatná a kicsiket.
2022. jan. 22. 10:41
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
#14 végülis igen :)
2022. jan. 22. 10:46
 16/21 anonim ***** válasza:
98%
Sajnos az emberek gyerekkori nevelésénél sokszor kimarad a kudarcokra való felkészítés, nem ébresztik rá az embereket, hogy legalább annyi kudarc éri az embert élete során, mint ahány szerencse és tudni kell elviselni a kudarcot és tanulni belőle ill. túllépni rajta. Sokat segít a kudarc az önismeret fejlesztésében. Semmit nem szabad görcsösen akarni, mert abba csak belerokkan az ember. Ahogy mondják: több vasat kell a tűzben tartani, kell tudni változtatni, már irányba fordulni. A legtöbb emberben sokféle képesség és tehetség van, csak meg kell találni.
2022. jan. 22. 10:50
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

13-as én a testnevelési egyetem sportedző tanfolyamáról beszélek.

11,12-es vagyok.

2022. jan. 22. 15:15
 18/21 anonim ***** válasza:
19%
Ez nem depresszió. Bátyád csak magába van zuhanva. Próbálkozzon máshol, nagyon fiatal még, sikerülhet neki.
2022. jan. 22. 16:18
 19/21 anonim ***** válasza:
43%
Ha a bátyád ilyen beállítottságú, akkor válogatottként is otthagyta volna a focit az első kudarcnál.
2022. jan. 22. 18:02
 20/21 A kérdező kommentje:

19. Hát azért azt nem mondanám ha azon ponton túljutott volna nem lenne gond.

Volt egy pont amikor 21 évesen teljesen feladta mert ha már ennyi munkát meg időt belerakott és ez arra volt elég, hogy egy átlagos megye 1-es játékos legyen akkor így ebbe valahogyan beletörődött. Mert egész egyszerűen ott már csak egy két megvillanása volt és egyébként elveszett a mezőnyben teljesen.

Onnan tudom, hogy nem költi a mostani fizetését mert egyszer kértem tőle kölcsön mert kellet nekem egy kis pénz és akkor elém vágott egy dobozt, hogy vegyek ki belőle annyit amennyit akarok sőt vissza se kell adjam.

Belenéztem a dobozba és látom ott hevernek benne az 5-10-20 ezresek.

Mondom neki ez mennyi idő alatt gyűlt össze? Az elmúlt 2 év alatt mióta abbahagytam.

2022. jan. 22. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!