Szerintetek tudok neki valahogy segíteni? 17.f
Van egy 23 éves bátyám akinek egy nagyon komoly szívfájdalma van.
Élt halt a fociért és mindent megtett azért, hogy profi szerződése legyen de nem jött össze neki.
Amióta ez eldőlt már azóta egyre lejjebb és lejjebb csúszott, totális depresszióban van évek óta.
Nem arról van szó, hogy nem dolgozik alapvetően jól keres most is a munkájával fel tudná építeni azt, hogy egy jó élete legyen de neki ez egy olyan mély ütés volt, hogy csak dolgozik hazajön és bezàrkózik a szobájába. Próbáltam beszélni vele már, hogy de miért depizel hát nagyon jól keresel most is és minden adott ahhoz, hogy egy jó életet felépítés magadnak.
Erre annyit mondott nekem, hogy ezt a fájdalmat csak akkor fogod megérteni ha 20 évet teljesen rászántál valamire az életedből és semmi nem lesz belőle, az egész keresetemet sőt akármit megadnék azért, hogy profi focistaként élhessek negyedannyi ért.
Ráadásul az utóbbi időben eléggé elkezdett hízni egy 15 kilót biztos hízott mondván, hogy legalább ezaz egy öröme legyen az életben, hogy ehet.
Sajnos hiába próbálkozunk itthon.
Hívjuk mindenhová, ő nem megy.
Még egy közeli rokonunk esküvőjére se ment el mert őt hagyják békén.
Lényegében csak dolgozik meg nálunk van otthon bezárkózva.
Még a pénzt se nagyon költi amit megkeres. Csak kajára meg a rezsibe beszáll nálunk.
A pénz 80%-a biztos megvan amit keresett mióta dolgozik ami azért is ijesztő és innen is látszik mennyire komoly depresszióban van mert amikor utánpótlásban focizott kimondottan szerette költeni a pénzt meg volt rengetegszer olyan, hogy le is cseszték itthon, hogy mostmár elég, hogy állandóan veszel valami h.lyeséget.
Az első sorokat olvasva azt hittem, valami olyan balesete volt, ami megakadályozza benne, hogy valaha is normálisan/verseny szerűen sportoljon.
Egy ismerősöm azért nem mehetett olimipiéra, mert olyan baleset érte, hogy csoda, még egyáltalán járni tud. Ő is mély depresszióban volt, de szerencsére úgy tűnik, már túl van rajta és új célokat keres, ú dolgokkal próbálkozik.
Ilyenkor lehet nehéz elképzelni, de nem csak foci van a világon. Sok egyéb sportág és szakma is van, amelyben kipróbálhatja magát az ember. Szerintem nem indokolt ilyen mértékű depresszió, ha csak nem friss a dolog. Ez esetben kell neki egy kis idő, hogy összeszedje magát.
A "de ne depizz" szövegnél pedig szerintem nincs rosszabb a világon. Majdnem olyan, mintha meghalna a számodra legfontosabb ember, és valaki azzal jönne, h ugyan mmár ne szomorkodj, ne sírj. Jogosan lehet az ember szomorú. Megvan annak az ideje.
Hanem tud kijönni a depresszióból, akkor pszichológusra lesz szüksége, mert ilyen dumákkal tuti nem segítesz.
Szia, hát nem csak a profi futballista lehetőség van a szakmában, hanem mehet pl. fociedzőnek. Mért nem megy el?
Biztosan boldoggá tenné, ha a focival foglalkozhatna.
"[...] totális depresszióban van évek óta."
- ha évek óta fennáll a probléma és egyre csak mélyül-romlik, akkor tényleg érdemes lehet szakember segítségét kérni.
A kérdésetből nekem úgy tűnik, hogy nem is a foci a legfontosabb neki, hanem az abból jövő pénz. Azért lehet ilyen állapotban, mert nem került be a legjobban fizető foci csapathoz. Most mondhatjátok, hogy nem így van, de azokat a részeket olvasva, hogy "Élt halt a fociért és mindent megtett azért, hogy profi szerződése legyen de nem jött össze neki. Amióta ez eldőlt már azóta egyre lejjebb és lejjebb csúszott, totális depresszióban van évek óta.","akármit megadnék azért, hogy profi focistaként élhessek negyedannyiért.","kimondottan szerette költeni a pénzt meg volt rengetegszer olyan, hogy le is cseszték itthon, hogy mostmár elég, hogy állandóan veszel valami h.lyeséget." csak a hülye nem veszi észre, hogy mi van.
Miért nem szedi össze magát, és próbálkozik máshol? Azért mert akkor az már nem érné meg neki annyi pénzért. Ha tényleg annyira szeretné a focit, most nem hízna, hanem azért küzdene, hogy egyre profibb legyen. Akár ingyen játszana egy kisebb csapatban is, csak focizzon. Valószínűleg a mostani fizetését azért nem költi el (bár ez, nem tudom, mennyire igaz), mert unja a mostani munkáját, és nem is érdekli, nincs motivációja.
A bátyád nem menthetetlen. Csak kicsit el van veszve.
Mindent egy dologra tett fel és az a focizás volt. És most hogy az nem jött össze így el van veszve a világban.
Viszont az élet csalódások sokasága. Mindenki szenved valami miatt élete egy pontján, senki sem ússza meg.
Sosincs késő kitanulni egy új szakmát, biztos van valami amit szeret csinálni. Esetleg 1-2 új hobbi?
Ha elesünk az nem szégyen, mindenki elesik. És pár pillanatig lent maradhatunk hogy megtudjunk pihenni egy kicsit. De utána kötelességünk felkelni és leporolnunk magunkat és továbbmenni.
Élt halt a fociért és mindent megtett azért, hogy profi szerződése legyen de nem jött össze neki. - oké, mi a kérdés?
Fogadja el, hogy ez van, és kesergés helyett a fontos dolgokra összpontosítson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!