Testvérem adott 5000Ft-ot, hogy menjünk el étterembe párommal Budapesten?
Sziasztok! Testvérem karácsonyra meglepett, de nem csak úgy adta a pénzt, hanem mondta, hogy vigyem el belőle páromat étterembe.
A probléma annyi, hogy mi étteremben (még mekiben sem) nem lakunk jól ennyiből még akkor se, ha italt nem is rendelünk. 12-15 ezer körül szoktunk fizetni, mire minden benne van.
Nem akarom megbántani a testvéremet. Nyilván egy gyrost, déli ebédmenüt vagy hasonlót vehetek belőle, de az meg nálam nem meríti ki az étterem fogalmát.
Ismerem testvéremet, rá fog kérdezni, hogy elmentünk-e, mert ő arra adta, szerintetek mit csináljak? Nagy parasztság lenne elmondani, hogy ez nem elég? Mondjam, hogy nem mentünk? Vagy mondjam, hogy mentünk, csak kiegészítettük?
Testvéremnek jó fizetése van, úgyhogy nem jelentett volna valódi problémát többet adnia, ez csak szokás kérdése, minden esetre nem adott volna többet, ő már nem Budapesten él, nem tudom, hogy ő tisztában van-e az igazsággal, a reális árakkal.
Szerintem meg kérdezd meg tőle szerinte mi a fszra elég a sz.ros 5 ezer forintja bsszameg?!
Azt küld el az annyába.
Szerintem most pont azt készíted elő, hogy mindig ez legyen. Miért félsz a tesódtól ennyire?
Megmondanám, hogy elmentünk szusizni - el is mennénk -, azt nem mondanám, hogy nem volt elég a zsé, csak ha rákérdezne.
A másik ötlet, ami a legjobban tetszik, hogy mást veszek rajta, amit jobban akarok vagy hasznosabb pl. könyvet.
Viszont akkor nem lesz meg az az élménye, hogy nekünk mint párnak adta.
Megnéztem amúgy a helyi étterem árait, hátha abból indult ki... Azt, ahova ő szokott járni néha napján. 1500 Ft ott a menü, a'la carte húsok 2000-2300 körül, köretek 500 körül, úgyhogy lehet abból indult ki.
Szerintem is az lett volna a tiszta ügy, ha ott vidéken meghív minket abba az étterembe (csak kevés időt voltunk most otthon és karácsonykor gondolom nincsenek nyitva) vagy ha tárgyat ad, viszont már nem ismer annyira, hogy tudja, milyen tárgyat. :( Sajnos.
(Az is szomorú, hogy tavaly a vírus miatt nem is mentünk haza a szülinapomra-névnapomra-karácsonyra, és idén is csak most, úgyhogy ez mégcsak nem is egy karácsonyi ajándék 2 főre.)
Kicsit lenyugodtam így, hogy láttam, hogy otthon ha szűkösen is, de ebből kijönne, biztos akkor nem volt benne semmilyen rossz szándék, csak abból indult ki.
Én amúgy azt is támogatnám, hogy senki ne adjon senkinek ajándékot karácsonyra, mert mindig csak a feszültség van miatta otthon, hogy ki mit adott meg kapott. Nagyon nem hiányzik. Úgyhogy nem mondhatjátok, hogy anyagias vagyok.
Jövő karácsonykor inkább elmegyek önkéntes munkára, hogy a karácsonyom tényleg az adásról és a szeretetről szóljon, mert ez az össznépi fújjogás nem valami felemelő. Otthonra meg direkt akkor akarok menni, amikor senkinek semmilyen ünnepe nincsen.
Mi vidéken sem tudjuk soha kihozni ennyiből, pedig nem zabálunk. Ha iszol 1-2 pohár vizet vagy teát, kávét a kajálás előtt és rendelsz 2 főmenüt (azaz leves nincs benne), a vége akkor is tizenezer forint. Egy jobb cappucino 6-700 forint.
Én a helyedben elmennék csak kiegészíteném. És én vagyok olyan viszonyban a tesómmal, hogy elmondanám neki, hogy ki kellett egészíteni, mert nem szeretek és nem is tudok hazudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!