Szerintetek ez gáz vagy sem?
Nálam automatikusan repülne egy olyan ember, aki azt várja, hogy méreg drága dolgokat vegyek neki.
Méregdrága egy 10ezres felső??? vagy egy 15-16 ezres parfüm? Nálunk nem elvárás, hogy drága legyen az ajándék, de ez kb az a aktegória, amiért normális dolgot veszel.
Ünnepre élményt, mint mozit? Hát nem tudom, nekünk a mozi, színház, közös program nem ünnepre való ajándék, hanem a mindennapok része, pedig már 25 éve házasok vagyunk.
És az ajándékban nem is maga a tárgy a fontos sokszor, hanem az, hogy figyeltél rá év közben, miről álmodott, vagy mire van szüksége... Anyósom a vírus miatt nem mászkál sehova, ha menne is nehezen tenné, tudom, hogy nagyon kellene neki trikó, bugyi, pizsama (azon parázik, mi lesz, ha kórházba kerül és nincs normális) ezerszer jobban fog ennek örülni, mint bármi másnak. Bőven fog annyiba kerülni, mint a Hilfiger póló, sőt.
YSL parfüm, mint drága cucc? :D
A nővérednek fogalma sincs a drága parfümökről.
Rongyrázó kis proli.
12, a kérdező szerint drága...
Szerintem a nővére teljesen átlagos dolgokat kér, viszonylag normális áron. A drága póló, drága parfüm, rongytázás nem itt kezdődik.
Az YSL-t 30 felett veszem (a Black Opium-ot), ez egy átlag fizetéshez képest igenis drága.
Egyébként is az egyéntől és a pénzügyi helyzetétől függ hogy kinek mi a drága, elég unintelligens dolog ezt firtatni és beszólogatni a kérdezőnek hogy áh ugyan, az nem is drága. Akik ezt teszik, pont olyan típusok mint a nővére.
El kell fogadni hogy mindenkinek más az a küszöb amit drágának ítél. Meg kell nézni mennyi a minimálbér vagy az átlagos fizetés. Nem a hivatalos átlagkereset ami ki van kozmetikázva, hanem az a bér amit rengeteg ismerős, barát, szomszéd ténylegesen kézhez kap. Aki a mai magyar valóságban él az igenis érzi hogy egy harmincezres parfüm drágának számít. A többi meg annyira felszínes hogy egy anonim oldalra is csak flexelni jön, ami tök felesleges és nevetséges.
Mi sem ajándékozunk a férjemmel. Év közben megvesszük ami kell, legyen az parfüm vagy telefon vagy zokni.
Mi is úgy csináljuk tizenéve, hogy karácsonykor együtt vagyunk + családlátogatás, szilveszterkor meg elutazunk ketten abból a pénzből, amit felesleges ajándékokra költenénk.
13.
A nővére szerint ezek "nagyobb" dolgok.
Gáz...
Én nem "flexelni" jöttem, hanem pont arra rámutatni, hogy nem kell vergődni tucat parfümmel.
Én is csak a mintákat tudom megvenni az Amouage vagy Clive Christian parfümökből.
Mit kell beleállni az emberbe?
Ha az ember annyira nem ismeri a szerettei vágyait, hogy csak felesleges ajándékokat tudna vásárolni, akkor tényleg lehet, hogy jobb, ha inkább magára költi az összes pénzt. Nincs is kiábrándítóbb mint egy 25. testápoló 😂 (Nem azért mert csak egy testápoló, hanem mert látszik belőle, hogy 3 másodpercet sem szánt az illető az életéből arra, hogy NEKED vegyen valamit, ne csak úgy lekapjon egy flakont a polcról.)
Mivel én ritkán találkozom a családommal, ezért tényleg nem az a fontos, hogy akkor ki mit tesz a fa alá, hanem hogy együtt töltünk egy kis időt. Azon kívül meg jobban szeretek saját kezűleg készíteni ajándékokat. Nem azért mert olcsóbb, nem az van szerencsére, hogy abból a pénzből kell eljárnunk utazni, amiből nem felesleges ajándékokat vettünk. A férjem családja olyan, hogy mindig mindenáron venni kell valami ajándékot, még annak a rokonnak is, aki 5 évente egyszer meglátogatja őket. Ezzel nem tudok azonosulni, pedig nekem az ajándékozás az egyik fő szeretetnyelvem. Szerintem ez kellemetlen annak is aki adja, meg annak is, aki kapja. Nem értem, hogy felnőtt emberek között miért nem tud egy konszenzus születni ebben a témában, hogy senki ne érezze magát szarul. Főleg úgy, hogy tényleg nem olyan az anyagi helyzet, hogy ne tudja az ember megvenni magának, amire szüksége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!