Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Gonosz vagyok amiert ez...

Gonosz vagyok amiert ez rosszul esik?

Figyelt kérdés
A ferjemmel nemreg hazasodtunk ossze. A lanytestverenek hamarosan gyereke szuletik, illetve egy regebbi hazat ujitanak fel a parjaval, a ferjem 2 millio forintot szeretne adni nekik a gyerek szuletesekor. Ez a penze eddig le volt kotve, most szabadul fel, es egy az egyben at akarja adni. A masik testverenek az eskuvojere 100 ezer forintot adott. Szeretem a tesoit, de en ezt a penzt nagyon soknak tartom. Ez egyedul a ferjem penze, o egyedul gyujtotte es tette felre korabban igy beelszolasom nincs. De az igzsag az, hogy a lanytesojaek mar mindjart bekoltoznek, a hz szinte kesz, arra mar nem kell annyira sokat kolteni. Mi alberletben elunk, nekunk is vannak terveink, szeretnenk sajatot venni, mi is szeretnenk babat mar jovo evben... Es rosszul esik, hogy nem ezek a prioritasok a ferjem szamara. Nem azt sajnalom hogy ad, csak irrealisnak tartom az osszeget a masik tesojanak adott osszeghez, akivel szinten jo a kapcsolat, illetve ahhoz kepest is hogy sajat jovonkre nem szan.
2021. dec. 4. 08:48
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
70%
Nem vagy gonosz, de mint írtad ez a férjed pénze. Ő rendelkezik felette. Esetleg megpróbálhatsz rá hatni, hogy kisebb összeget adjon nekik.
2021. dec. 4. 08:52
 2/21 anonim ***** válasza:
93%
Nem vagy gonosz. A 2 milliót sokallom. Viszont igen, ahogy írtad, ez a férjed pénze, azt csinál vele, amit akar. Viszont normális, hogy így érzel, mert azt a 2 millió azért még is csak 2 millió, ami nyilván nektek is jól jönne, pláne így, hogy egyszer saját ingatlant is akartok. Szóval szerintem azért érthető, hogy így érzel.
2021. dec. 4. 09:01
 3/21 anonim ***** válasza:
93%
A másik tesójával érdemes lehet érvelni, hogy ő esetleg megbántódhat, hogy a lánytesó ennyivel "többet ér" a gyerek miatt, hogy ekkora különbségű ajándékot kap.
2021. dec. 4. 09:02
 4/21 anonim ***** válasza:
98%

Nem, nem vagy gonosz. Természetes, hogy a saját jövőtökre gondolsz. Ennyi az összes megtakarított pénze, vagy ezen kívül is van? Sajnos mivel az ő pénze, nem szólhatsz miatta, mert csak konfliktust szülne. Azért nem valami jó jel, hogy egy nemrég kötött házasságban egy ilyen kérdés vetődik fel...

N

2021. dec. 4. 09:07
 5/21 anonim ***** válasza:
97%
Nem vagy az.
2021. dec. 4. 09:11
 6/21 anonim ***** válasza:
27%

Nem vagy az, csak értsd meg, hogy semmi közöd hozzá.

Ő a testvére 20+ éve, te meg csak a felesége, akit negyedannyi ideje sem ismer, és szét is mehettek akár holnap.

2021. dec. 4. 09:25
 7/21 anonim ***** válasza:
98%

Igazából nem is értem, imádom a testvérem, ha olyan helyzetben lenne, az összes pénzem odaadnám, hogy segítsek, viszont csak úgy nem ajándékoznék milliókat neki sem. Viszont beleszólásod tényleg nincsen sajnos.

Amúgy teljesen jogosan esik rosszul, de árnyalhatja a képet: ezen felül is van-e más megtakarítása?, hogy éltek, hogyan viselitek a költségeket?, mennyire vannak megbeszélve azok a dolgok, amiket írtál(közös élet, lakás, gyerek)?,te mennyi pénzt tennél bele ezekbe?

2021. dec. 4. 09:26
 8/21 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem elég ökör. Jó szándékú, de nektek ki adna ennyi pénzt bármikor is? Fogadok dobozokat cipelni se jönnének el segíteni majd, ha úgy adódna.

Hogy akar így gyereket veled, ha elosztogatja a pénzét? Normális embernek a saját családja (felesége, gyereke) az első. Ha akarna gyereket, házat akkor arra gyűjtene. Albérletben laktok, de osztogatja a milliókat.

Te majd szülhetsz panelba, más házába, de lényeg hogy a testvérének odaadta a millióit. Tényleg értelmes...

Ő pénze, azt tesz vele amit akar, de elég érdekes gondolkodású.

Ha lenne gyereketek, szerinted változna a dolog és fontosabbak lennétek mint a rokonok?

2021. dec. 4. 09:46
 9/21 anonim ***** válasza:
97%
Ha nem a ti közös jövőtöket tartja szem előtt, akkor miért házasodott? Miért él veled? Nem tudnék teljesen megbízni a döntéseiben ezek után.
2021. dec. 4. 10:23
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

"Ő a testvére 20+ éve, te meg csak a felesége, akit negyedannyi ideje sem ismer, "

6-os, ez tökmindegy, mióta ismeri, a párját nyilván nem a bölcsődében ismeri meg az ember. Kérdező az, akit a férje teljesen szabad akaratából válaszott, egy fokkal sem alacsonyabb rangú, mint a testvér, sőt, most már valójában ő "a családja".

Kérdező, a pénzt én is sokallom, és igaz, hogy elvileg az ő dolga, mert az ő pénze, viszont azért elgondolkoznék a hozzáállásán a férjednek. Már úgy a kettőtök jövőjére nézve...

2021. dec. 4. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!