Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogosan vannak megsértődve?

Jogosan vannak megsértődve?

Figyelt kérdés
A nővéremék direkt akkora időzítették az esküvőjüket, amikor a szülinapom van. Ennek már 4 éve. Szóval a szülinapom napján van a házassági évfordulójuk. Van egy kisfiúk. Megkértek, hogy vigyázzak már az unokaöcsémre, azon a napon. Én pedig nemet mondtam, mert szerettem volna a párommal tölteni a szülinapom. Erre megsértődtek és hatalmas hisztit csaptak, hogy engem soha nem lehet megkérni semmire (ami amúgy nem igaz). Azzal érveltek, hogy úgysem tartok szülinapibulit, meg úgysem megyünk bulizni aznap. Én vagyok az önző? Nem ők, akik arra a napra foglaltak időpontot az esküvőjükre? Ez az elejétől benne volt a pakliban...

2021. dec. 1. 03:50
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
85%
Nincs jogosan megsértődve. Sőt, jobban is teszed ha a következő alkalommal elmagyarázod neki, hogy nem kötelességed mindenben alkalmazkodni hozzá, és nagyon igazságtalanul bánt veled, amikor nemet mondtál neki. Szülinaptól függetlenül is van saját életed, mint ahogy nekik is. Kérni és elfogadni segítséget, meg kihasználni a másik ember jóindulatát, szeretetét, két egészen egymástól távolálló kategória. Úgyis csak addig fog tartani a nagy sértődés, amíg megint le nem akarja passzolni a gyereket...
2021. dec. 1. 14:58
 32/32 anonim ***** válasza:
26%

Nem jogos sértődésük, a gyerekvigyázás kérdésében neked van igazad.

Ettől függetlenül azon rinyálni, hogy a nővéredék merészeltek a te szent születésnapodon házasságot kötni, az viszont a te agybajodat igazolja.

2021. dec. 1. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!