Jogosan vannak megsértődve?
A dolog baromi egyszerű kérdező! Kérdezd meg a nővéredet, hogy megtenné-e másnak, hogy valami sokórás segítséget nyújtson annak a személynek egy adott napon úgy, hogy amúgy azon a napon a nővéred az ő számára legfontosabb személlyel szeretne tenni-ünnepelni valamit egy olyan alkalomból, ami csak egyszer van egy évben. A választ borítékolom.
Mind a kettőtök zavartalan ünneplésének azonos súlya van. Mindketten ugyanannyira jogosan számítotok segítségre a másiktól. Ergo, ezen a napon maradnia kell a status quo-nak: azaz mindenki megoldja, ahogyan tudja, nem zavarja a másikat.
A nővéred felháborodásának forrása kettős lehet: 1. önzőbb, mint hiszed, 2. "De hát én anya vagyok! Csak megérdemlem." Sz@rd le őt (ezen a napon)!
AZ se mindegy, hogy mi miatt kéri, hogy vigyázz a gyerekére. Ha pl. azért, mert közös programot akar csinálni a férjével, akkor neked adok igazat. Ha valami váratlan, munka-jellegű ok miatt nem tud egyik sem a gyerekkel lenni, akkor lehetnél rugalmasabb.
Az viszont egy kicsit gáz, hogy külföldre költöztetek mindannyian, ezért mindig te vagy megkérve vigyázásra. Nektek is megvan a saját életetek, esetleg belátható időn belül saját gyereketek is lesz. Az ő döntésük, hogy gyerekkel kint élnek, távol a szülőktől. Az ebből fakadó nehézséget elsősorban nekik kell megoldaniuk. Ahogyan Magyarországon is lehetne bébiszittert keresni, ha távol laknak a szüleiktől, nyilván külföldön is lehetne. Nem korrekt, hogy folyton rátok akarnak számítani. Nem ti akartátok, hogy gyerekkel együtt kint éljenek.
"Külföldön élünk, csak egymásra számíthatunk."
Külföldön nincsenek bébiszitterek?
Létezik ám bébiszitter is. Eszembe nem jutna valakit a születésnapján megkérni, hogy vigyázzon az én gyerekemre, és eszembe nem jutna megsértődni ha valaki nemet mond bármikor.
Nem azért vannak a rokonok és barátok, hogy ingyen bébiszittert játszanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!